Ps5 pro na hotspotu ugasi internet na mobitelu

poruka: 5
|
čitano: 523
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Ps5 pro na hotspotu ugasi internet na mobitelu

Već cca 2 godine koristim mobitel kao izvor interneta za sve u kućanstvu i radilo je savršeno, brzina na mobitelu je 800-950 mbps stalno. Ali zadnjih par dana kada upalim hotspot i povežem ps5 pro, internet na mobitelu se ugasi doslovce na nulu. Moram gasiti pa paliti telefon da opet proradi. Nikakve postavke nisam dirao, sve je kako je uvijek bilo namješteno. Koji vrag se događa, samo ps5 radi probleme. Ostali uređaji rade super i ne gase mi brzinu na mobitelu. Ne mogu otvoriti ništa od webstranica, Facebook, YouTube itd. 

Ne pomaže ni prebacivanje na 4-5g, ap band 2.4 na 5 GHz (oduvijek mi je upaljen 5).

Ponavljam, nisam dirao apsolutno ništa u postavkama kada su krenuli problemi. 

Nekada sve radi ok i samo odjednom izgubim WiFi konekciju na ps5. Nekada se odmah pri spajanju na hotspot sve ugasi.

Zna li itko što je problem?

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 12:22 (Skullscar1989).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: Ps5 pro na hotspotu ugasi internet na mobitelu

sumnjam da je do ps5, makar se možda i varam

i sam sam duže vremena koristio mob kao izvor interneta u kući, tim više jer živim sam i jer je kod nas na viru jako ograničena mogućnost dobivanja normalnog kućnog interneta, što sam na koncu nedavno riješio starlinkom

ali dok sam bio na mobu bilo je svakakvih pisdarija, od ograničavanja brzine do prekida i slično, pogotovo čim bi počeo skidati iole veće količine podataka - svaki put je bilo do teleoperatera i njihovih smicalica, iako to nikad nisu htjeli priznati

jednostavno, plaćao ti ne plaćao flat, oni podmuklo krenu smanjivati brzinu ili prekidati vezu čim vide da imaš veći promet nego njima odgovara za mobilnu mrežu

i to mi je potvrdio i frend koji radi kod njih, ofkors uz napomenu da to nikom ne kažem da ne bi dobio otkaz

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 12:50 (picajzla0707).
10 godina

Ovo za smanjenje brzine mi je jasno i jako očito. Skidam prvih par dana u mjesecu 50-60 MB a kasnije 15-25. Ali hotspot mi ovo nikad nije radio i to samo na ps5. Računalo, drugi mobitel, tablet, Tv... Sve radi normalno.

Doslovce u trenutku kad se ps5 krene spajati na Wi-Fi i hotspot, interneta na mobitelu više nemam. A radilo je sve super zadnje 2 godine... 

Čudno da samo ps5 to radi

10 godina

Speed test od danas ujutro...

10 godina

Nakon hrpe testiranja došao sam do zaključka da su mi stavili limit na hotspot, 400 MB se skine i ugase mi internet. Moram ugasiti pa upaliti mobitel da bi opet proradio. Spojio sam računalo na hotspot, download na Steam-u dođe do cca 400 MB i to je to. Ista stvar i na PS5. 

Drugi mobitel radi sve normalno ali njega ne koristim za hotspot jer nema 5g već samo 4g i download max 3-4 MB.

I kome se sad žaliti? Da zovem sutra Telemach i Je... im sve po spisku? 

Mjesec je počeo, brzine su se već resetirale a ja ne mogu koristiti internet koji im plaćam

Ps. Ugovor sam sklopio preko telefona s njihovim agentom, nemam nigdje u mailu ugovor niti išta od toga. Nije mi poslana dokumentacija. Telefonski mi nije spomenuo fair play i limite a specifično sam mu rekao da mi treba unlimited tarifa jer jako puno podataka skinem mjesečno, par terabajta. 

Vrijedi li se žaliti Hakomu?

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 23:14 (Skullscar1989).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice