Problem,pc se blokira

poruka: 2
|
čitano: 2.059
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Problem,pc se blokira

Evo ovako imam jedan problem s računalom,stalno se zamrzava.Bilo sta da radim,igrao ja igrice ili ga ostavio da nista radi on se nakon nekog vremena zamrzne.Sad jedino sto sam zapazio je da   ventilatori pocnu jako buciti.Pojavljuje mi se takoder na ekranu onako plava pozadina i uvijek pise isto problem has been detectet.Uglavnom nosio sam pc na servis tamo su sumnjali na napajanje,to smo promjenili i opet nista,reinstaliravao sam windowse i to nije popravilo situaciju.Procesor u full procesu ne prelazi temperaturu od 60 stupnjeva.Znam da sam sad ovako neogranizirano nabacao cinjenice,pa stoga ako treba jos koja informacija samo recite.Da li treba sta mjenjati ili je to softverski problem ipak?

Radi se o:

Gigabyte Technology m55s-s3

Amd phenom(tm) 9600 quad-core

geforce gtx 550ti

chieftec gps-550AB a

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Problem,pc se blokira

ima vise problema koje moze imati tvoj pc. najbolje bi bilo da pokusas sa foticem snimiti koju gresku ti baca. verzije su sljedece (to su bila moja saznanja o tim problemima:)

problem 1 - preslabo napajanje za konfiguraciju (previse nabacanih uredaja na napajanje; mozda previse overklokani procesor pa vuce previse struje koje nemas). bilo bi ok kad bi napisao koliko ti je wata napajanje i sto sve imas u njega ustekano. ako imas vise diskova, pokusaj ostaviti ustekan samo onaj glavni da vidis dal ce sve raditi stabilno. ako si overklokao procesror ili podizao takt RAM-a; pokusaj sve resetirati na maticnoj u biosu na DEFOLTNE tvornicke postavke pa onda pokusaj.

problem 2 - RAM je krepao. zna se dogoditi ako imas vise keksova RAM-a da se nakon nekog vremena (kod punejnja RAM-a) pojavi plavi ekran smrti.. :) pokusaj samo sa jednim keksom. pa drugim. ili ako imas samo jedan, posudi od nekoga jedan keks pa isprobaj sa njim.

problem 3 - procesor nema dovoljno paste na sebi pa se ne stigne hladiti. AMD-ovi su poznati po potrosnji struje, a samim time i zagrijavanjem. kod njih treba paziti da uvjek bude termalne paste (silver greece) izmedu procesora i hladnjaka. ako se hladnjak uvjek vrti na velikoj brzini onda razmisli kupiti veci i jaci hladnjak.

problem 4 - bad sektori na harddisku. jesi li pokusao skenirati hard disk na compu ali onaj FULL test...?

problem 5 - problem nekog kondenzatora na maticnoj ploci tj. izlazak bijelog dima koji pogoni cjeli komp .. :) sala - ovo ti je krajnja mjera ako sve ostalo isprobas. procesori su u jaaaako malo slucajeva krivi za plavi ekran smrti. najcesce su to maticne koje stradavaju prilikom oscilacije napajanja (jer svi kupuju 'skupa' napajanja koja najcesce dolaze sa kucistem za  130kuna..) ... (IMAO TAJ PROBLEM / NAUČIO SE PAMETI.)

eto. isprobaj po problemima. ako isprobas sve do 5 i ne otkrijes problem - eto ti odgovora. :)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice