Problem sa zvukom

poruka: 14
|
čitano: 7.379
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Problem sa zvukom

Vec nekih mjesec dana imam problem sa zvukom.Nestane zvuk i ne pomaze nista osim ponovnog instaliranja drivera.Danas imam zvuk ali mi neradi mikrofon na skype-u ali pokazuje da je ukljucen.Na drugom racunalu mikrofon radi normalno tako da nije do njega.Maticna je gigabyte 870A-UD3 a zvucna je integrirana.Ako mislite da je zvucna jel moze preporuka zvucne do 150-200 kuna u linksu jer mi se neda zezat s reklamacijom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Problem sa zvukom
Jesi sredio postavke u Skypeu?
Trebas namjestit postavke - odabrat koji ti je izlaz za zvucnike,a koji za mikrofon
Meni je takodjer bio isti problem,pa sam ga tako rijesio.
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1878407
14 godina
neaktivan

Postavke su ok.Stavio sam nove drivere i sad sve radi normalno osim mikrofona.Nekad se dogodi da samo mikrofon neradi a nekad nema zvuka uopce i ne pomaze nista osim novih drivera.Probo sam s driverima koje sam dobio s maticnom i sa driverima s gigabyteove stranice i nista.Uvijek radi par dana i nestane zvuk.Postavke budu namjestene a zvuka nema.Na skype-u pise adjust microphone settings.Mislio sam da mozda neradi front panel na kucistu i spojio sam ga na zvucnu i bude ista stvar prepoznaje ga ali neradi.Mislim kupit zvucnu pa ako moze neka preporuka?

17 godina
Problem sa zvukom

Za početak stavi najnoviji driver, s Realtekove stranice naravno.

Što se zvučne tiče, Creative Audigy SE ili Asus Xonar DG su sasvim dovoljne (Xonar je bolja ali malo i prelazi buđet).

213.202.106.145:28960 TDM PROMOD 211 Tarrget Rush Team server
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Jesam i radi sve osim mikrofona.Sve postavke namjestene i ne pomaze.Mislim da cu sutra po novu zvucnu.Jel se mogu izlazi za slusalice i mikrofon na kucistu spojit na zvucnu zato jel nemam dovoljno kabla ili cu morat kupit i kablove?

17 godina
Marty McFly kaže...

Jesam i radi sve osim mikrofona.Sve postavke namjestene i ne pomaze.Mislim da cu sutra po novu zvucnu.Jel se mogu izlazi za slusalice i mikrofon na kucistu spojit na zvucnu zato jel nemam dovoljno kabla ili cu morat kupit i kablove?

Možda samo trebaš povećati Microphone boost? Možda ti je mikrofon neispravan?

Front panel konektore za zvuk na kućištu spojiš na diskretnu zvučnu jednako kao da spajaš na matičnu odnosno na integriranu zvučnu.

Dakle isključiš iz matične i spojiš na front panel konektor na diskretnoj zvučnoj.

14 godina
neaktivan

Pojacan je do kraja i neradi, a probo sam i s drugim.U skype-u stalno izbacuje adjust microphone settings,probao test call i neradi.

17 godina
Marty McFly kaže...

Pojacan je do kraja i neradi, a probo sam i s drugim.U skype-u stalno izbacuje adjust microphone settings,probao test call i neradi.

To isprobavaš mikrofon na prednjem utoru za mikrofon na kućištu?

Je li ista situacija i kad mikrofon spojiš nazad direkt u integriranu zvučnu?

14 godina
neaktivan

Probao dva mikrofona na prednjem utoru i na zvucnoj i nista.Na drugom racunalu rade normalno.I skype sam instaliro ponovo i nista.Prije su pomagali novi driveri sad nista nepomaze.

17 godina
Problem sa zvukom

Probaj očistiti registry Windowsa i defragmentirati registry Windowsa.

Za tu namjenu preporučam program TuneUP Utilities 2011 ili 2012 (u oba slućaja trial verzija, 15 dana potpuno funkcionalna).

Alternativa je besplatni Glary Utilities ili možda CCleaner (ima čišćenje registray-a no nema defragmentaciju istog).

Koji su i koliko stari Windowsi? Možda bi reinstalacija riješila problem...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Windows 7 64 bit.Stavio sam ih prije nekih 3 mjeseca.Maticna je kupljena prije godinu dana i u pocetku se to dogadalo svaka2-3 mjeseca i svaki put bi novi driveri pomogli.Ovaj mjesec sam vec 3 puta ostao bez zvuka i dosad je s novim driverima radilo par dana a sad vise nista ne pomazu.Te windowse sam koristio i na starom kompu i nije bilo problema tako da cu sutra po zvucnu.Znaci ova ce bit ok?

17 godina
Marty McFly kaže...

Znaci ova ce bit ok?

Hoće.

Ajd proba još nešto ako već nisi, flashaj najnoviji bios od matične. Možda riješi problem (ako je problem bio od početka).

14 godina
neaktivan

Jesam kad sam stavljo windowse.Sad ce mi lega donijet svoju zvucnu da probamo,a ako nebude radilo nosim maticnu u links neka se oni pate s njom.

14 godina
neaktivan
Problem sa zvukom

Da ne otvaram novu temu pisem ovdje.Dobio sam zvucnu karticu ICIDU MI-707210.Neznam kako spojiti izlaze za slusalice i mikrofon koji se nalaze na kucistu na zvucnu.Na zvucnoj ima 4 pina,a njihov raspored nemogu nigdje nac.Na kucistu imam konektor kao na slici.Jel postoji neki nacin da se to spoji?

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice