Koristim Samsung LCD TV kao monitor, dosad sam ga spajao preko VGA kabela (nVidia GeForce 210), a zvuk audio kabelom iz računala (on board, Realtek) u TV.
Kad sam spojio TV s HDMI kabelom, da bi zvuk funkcionirao morao sam isključiti "zvučnike" (Realtek High Definition Audio) da bi se "SAMSUNG-1" (nVidia High Definition Audio) pokazao kao novi audio izlaz. Zvuk sad ide preko HDMI-a.
Sad sve funkcionira kako treba u Windowsima, ali ne i u igrici Bioshock. Zvuk se čuje, ali jako odzvanja i ima smetnje i krči. Bioshock je malo specifična igrica što se zvuka tiče, treba omogućiti Stereo Mixer da bi se zvuk uopće čuo. Bez Stereo Mixera imam zvuk samo na uvodu u igricu, (bez smetnji), ali ne i u igrici jer Stereo Mixer nije uključen, što je za tu igricu normalno i to bi bilo tako kako god ja spojio zvuk. Kad se Stereo Mixer uključi onda ima zvuka, ali stalno krči. To se ranije nije događalo, kad je monitor bio spojen audio kabelom.
Osim problema sa zvukom, i grafika se u igrici pokvarila i uglavnom se vrati na postavku s minimalnim detaljima, pa se onda nakon nekog vremena pokažu sve teksture i ostalo, i opet nestanu. Ovo se događa bez obzira na to bio Stereo Mixer uključen ili ne, znači problem je tu čim TV prima zvuk preko HDMI kabela.
Što da radim?