Problem sa sustavom 1

poruka: 2
|
čitano: 1.611
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Problem sa sustavom 1

Kupio sam kompjuter prije 4 mjeseca prvih mjesec dana sve je bilo super.Onda se je pocelo događat nesto cudno prilikom upaljena kompjuter radi 2-4 min i onda se sam restara,nakon toga sam se odma upali i posle je sve super.Pa me zanima ako neko zna zasto se to događa.

Evo uspio sam poslikt  kompjuter kad se restart ovo se pojavi na  par sekundi,neznam dal ce te sve vidjet!!

http://img381.imageshack.us/img381/1154/dsc02737.jpg

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Problem sa sustavom 1

Generirana greska moze predstavljati jedno od ovih problema:

• ostecen hardware, najvjerojatni je se radi o RAM memorija, VGA memorija
  • korumpirani sistemski servisi
  • Antivirusni program
  • problem sa HDD-om

Rjesenja su kako slijedi:

• istestirati radnu memoriju sa MemTest86 ili sa Memtest86+, staviti drugu graficku karticu u sistem.
  • kod bootanja pritiskati "F8" te u meniju odabrati opciju "Last known good configuration".
  • kod bootanja pritiskati "F8" te u meniju odabrati opciju "Safe Mode", uci u "Safe Mode" te otvoriti "msconfig.exe" preko run dialoga ili upisati u search navedeni pojam, nakon toga pristupiti kartici "Startup" i "Disable All". Takodjer mogucnost je i odabrati pod karticom "General" --- "Diagnostic startup".
  • uci u "Safe Mode", preko run dialoga ili searcha upisati "cmd", te unutar njega upisati "chkdsk /f /r" ( bez navodnika ).

Sve navedeno mozebitno dovesti do rjesavanja problema sa BSOD-om.

1. Ako je problem sa memorijom trebaju zamjeniti ili pak pokusati kombinacije slotova, sa jednim keksom sa dva, kombinacije su pozeljne. Ako je neispravna graficka, zamjeniti ju ispravnom.
  2. Ako su problematicni servisi, pokusati "repair" Windowsa ili pak reinstalacija Windowsa, ili mogucnost trazenja neispravnog servisa ( od graficke ili slicnog hardware, TV kartica...)
  3. Ako je Antivirusni program u pitanju deinstalirati ga kroz "Safe Mode".
  4. Ako je problem sa HDD-om zamjeniti ga ispravnim.

Imamo Hrvatsku...u Banani...
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice