Ovako, radi se o starom hard discu. Radio je prije u racunalu normalno, ima par bad sectora, ali radio je normalno. Kad sam ubacio novi WD Blue 1tb prije kojih pola godine sve je ok etc.
Medjutim sad sam htio kopirati neke stare podatke sa tog starog hd-a, ali kad kad spojim upali se chkdsk svaki put kad ga spojim. Pustio ga da odradi to, ili prekinem udjem normalno u windowse etc.
Bio je podjeljen u dvije particije C i D naravno, sad mu pc dodjeli automatsko slova nisam siguran koja, F i jos nesto...
Problem nastaje kad idem kopirati sa njega ili pri otvaranju foldera na kojoj su mi bitni podatci, pc doslovno pocne zapinjati i hard se nateze da bi uopce pokrenio kopiranje, a da negovorim samo da otvori folder se muci i treba mu par sec da otvori, a ponekad i radi se o minutama.
Pa me sad zanima sto bi preoprucili za "fixanje" HD-a, bitno mi je da kopiram kojih 50 gb fajlova na novi HD. CHKDSK nista nepomaze, hard disc sigurno ima par bad sectora... jer sam to davno bio testirao, ali prije nego sam nov i HD stavio radio je normalno.
Radi se o modelu Seagate Barracuda 7200.9, 120 Gb, iz 2006 je tako da je sata 2. Probao sam sa promjenom kabela, probao sam ga spojit u drugi sata port, jos samo nisam defragment probao, jer se bojim da bi cijeli blokao i da ga vise necu moci pokrenuti.
Ima li neki tool za fixanje ili slicno, svaka pomoc dobro dosla!
Hvala...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Probaj HDD regenerator,ali nije uvijek efektivan.
Ma trošu svi drogiraju se :D
Probaj HDD regenerator,ali nije uvijek efektivan.
Ok, ako sam dobro vidio taj program kosta $99.99, jeli ma koji free o_o?
Ako chkdsk nije pomogao, ništa neće. Podaci koji su na tim oštećenim sektorima su nečitljivi a hdd regenerator može napraviti samo veći cirkus.
Kopiraj što se da kopirati i to je to...
Ako chkdsk nije pomogao, ništa neće. Podaci koji su na tim oštećenim sektorima su nečitljivi a hdd regenerator može napraviti samo veći cirkus.
Kopiraj što se da kopirati i to je to...
a da probam defrag napraviti, jeli ima sanse u tome ?
CHCKDSK se automatski pokrene cim spojim hard disc i traje ono uru vrimena.... i nista se nepopravi :(
Kako će chkdsk popraviti možebitna fizička oštećenja?
I defrag sigurno neće pomoći, isto može napraviti još veći rusvaj. Ja nebi ništa prtljao nego bi prvo kopirao šta ide a onda pokušavao te ćiribu-ćiriba metode sa HDD regeneratorom
Kako će chkdsk popraviti možebitna fizička oštećenja?
I defrag sigurno neće pomoći, isto može napraviti još veći rusvaj. Ja nebi ništa prtljao nego bi prvo kopirao šta ide a onda pokušavao te ćiribu-ćiriba metode sa HDD regeneratorom
Tako ce i biti, ali zadnji put nije htjeo ni otvoriti foldere neke i blokao cijeli pc zbog toga... tako da neznam sto ce biti :/, ali ciribu ciriba 99 dollara kosta, jeli ima koji slican freeware software i jeli ima ovaj barem free trial neki?
Kolega ti je sve objasnio, kopiraj što se kopirati da zatim pokušaj nekim alatom tipa Unstoopcopy ili Seatoolsom, godinama nisam koristio ali ima dosta featurea. Ako je bilo što bitno za posao ne diraj sam doma jer nemaš profi alate i opremu za tu namjenu, načinit ćeš još veću štetu i manju gućnost za data recovery nego posao prepusti profesionalcima sa opremom! npr. "Infolab", sretno!
Probaj sa truecopy kopirati fajlove...