dakle molio bi malu pomoć, procesor mi radi na 100%-a nekad i na malo manje, a ne znam zbog čega jer temperatura mu ne prelazi 55stupnjeva, imam 1,5gb radne memorije a proc je Celeron 2,66-OS je win7 32bit, na čemu je radio jedno vrijeme super i sad ne vidim u čemu je razlog jer je sve čisto bez prašine i na oko sve 5.. uglavnom I JAKO SE USPORIO NARAVNO, pa bi vam bio zahvalan na nekoj pomoći-prijedlogu ili bilo kakvoj korisnoj informaciji..
Problem Procesor
- poruka: 32
- |
- čitano: 4.994
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
virusi?
digni task manager,stavi kvačicu na show processes from all users i pogledaj šta vuče i ima li nešto sumnjivo
edit: s čim je skeniran pc-i ?
ovo je najbrža moguća provjera: hitman pro
ma komp je bio kod buraza jedno vrijeme i tamo se još usporio-ali ja mu svejedno slažem sve.. došao nazad igrom slučaja k meni i stavio sam nove prozore i ista stvar.. tako da sumnjam da je virus.. imam krekani avg sa antispywere i firewool i sve.. a i ovo u tasku već gledao što si mi predložio-jedino mi tamo sumnjiv "plugin-container"-on kao do 80 koristi CPU.. ma ne znam-al me živcira što tako radi a ne mogu naći razlog.. čak sam i pastu kupio ali ju nisam još stavio jer mislim da nema šanse da je do toga jer se ne pregrijava..
probaj očistiti komp sa nečim poput comodo system cleaner http://system-cleaner.comodo.com/ ili ccleanerom http://www.piriform.com/CCLEANER te, probaj promijeniti termalnu pastu na procesoru(to jest, ako znaš)
probaj očistiti komp sa nečim poput comodo system cleaner http://system-cleaner.comodo.com/ ili ccleanerom http://www.piriform.com/CCLEANER te, probaj promijeniti termalnu pastu na procesoru(to jest, ako znaš)
haha.. hvala
plugin-container je izolacija flasha u firefoxu,ništa sumnjivo
ne znam ,premalo podataka
ma sumnjam da je do tog avg-a.. imam ga dugo na par kompova već i slažem ponekad frendovima prozore s njim i nitko mi nije rekao slično da mu ne valja antivirus-da se usporio ili tako nešto... a mislim si da je proc pri kraju-jer je dosta star-ali ne znam..
evo hitman je na pola pa ću vidjeti prvo s njim..
pa koji proces zauzima procesorsko vrijeme u task manageru,koji ga opterećuje?
u tasku-pod Processes pa ispod CPU najviše ga vuče taj plugin-container
koja je verzija firefoxa? da ti kažem kako da ga isključiš
edit; no probaj isključit,pa vidi šta će se dešavati,makar ne vjerujem da je to problem
koja je verzija firefoxa? da ti kažem kako da ga isključiš
edit; no probaj isključit,pa vidi šta će se dešavati,makar ne vjerujem da je to problem
ma nije to.. isti vrabac..
dal bi radio tako proc ako je možda napajanje pri kraju??
dal bi radio tako proc ako je možda napajanje pri kraju??
sumnjam...znas sta prebaci sve vazne podatke na neki usb ili externi stavi novu kopiju winsa ili sto vec koristis...
ma imam 2 particije-nije problem dići winse, ali ove sad sam stavio pred tjedan dana-ne znam dal bi išta pomoglo.. trenutno je win7 32bit ultimate gore-jedino probati sa XP-om-ali opet odlično mi radila ova sedmica prije..
deinstaliraj firefox i stavi operu ili chrome. U biti upali task manager odmah nakon boota, prije nego startas FF i ako je opet na 100% onda nije do FF. onda ti je problem uvucen u sistem (virus, malware) ili cak neki driver divlja.
sinoć još deinstalirao FF i probao sa explorerom, a sad deinstalirao i proc pa sedmica povukla opet drugi driver i sve isto-divlja stalno u crvenom i spor užasno
idi na resource monitor pa pogledaj tamo imas cijeli popis procesa i servisa naci ces sigurno proces koji ti pije proc
idi na resource monitor pa pogledaj tamo imas cijeli popis procesa i servisa naci ces sigurno proces koji ti pije proc
i onda gledam onu predzadnju pod CPU jel tako??
i onda gledam onu predzadnju pod CPU jel tako??
da
ma ne mogu ništa skužiti jbg
pod processes-ima najviše troši cpu "perfon.exe" i "plugin-container.exe" i mozzila-ali puno manje..
zakacio si neki Malware koji je modificirao neke registre i sada te zejbava..nemoj se zejbavat stavi novu kopiju win 7 32bit i olaksaj si dan
pod processes-ima najviše troši cpu "perfon.exe" i "plugin-container.exe" i mozzila-ali puno manje..
jesi ti točno napisao ime tog procesa(perfon.exe) iz taska?
firefox troši,a plugin container je odvojeni proces koji u slučaju rušenja aplikacija u flashu ne ruši cijeli firefox
i da li si skenirao s mbam ?,ako nisi napravi quick scan
nemoj uzimati probnu plaćenu verziju ako ponudi,samo free
ono sto je meni pomoglo da nadem hrpu virusa koje obicno nisam uspio naci jer se prikriju. imam avg free edition, ti imas original krekan. restartaj komp i udi u safe-mode(bez networking!!). kada si tamo, pokreni avg i odaberi da ti cijeli komp skenira i da ti pronađene viruse odmah izbrise. ako je virus, 100% ce ga naci jer se u safe modu ne pokrene pa se ni ne moze prikriti... ;)
evo provjeravam sa mbam-om, pa ću onda šemu od bokija iz safe mode...
ali iskreno sumnjam da je virus jer je komp bio tako spor kod buraza, stavio sam svoj hard i komplet ga formatirao, napravio particije, digao prozore i opet bio tako spor... tjedan dana nisu stari..
Hajde uradi ono što su ti rekli, pogledaj Task Manager bez Mozille, bez Explorera, bez ičega. Dakle uključi komp, sačekaj da se prikaže desktop i da se sve učita (antivirus, firewall itd) i onda pogledaj Task Managerom, bez startovanja bilo kog drugog programa. Ako ti je onda zauzeće procesora veliko, imaš problem, ako je malo, 99% je sve u redu.
Jer ono što si ti napisao, da ti je CPU na 100% kad si na nekoj stranici sa flashom, je skroz normalno za jednojezgarni CPU (ok, neće baš svaki flash banner da ga tako zakuca, ali dosta njih hoće). Ako je to, jedino što možeš da uradiš je da Adblockom blokiraš te bannere, što bi zapravo trebalo da da i sasvim dobre rezultate.