Problem prilikom przenje CD/DVD

poruka: 11
|
čitano: 2.866
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Imam problem prilikom przenja bilo cega na DVD/CD. U mojem slucaju se radi od DVD/RW. Ovo je prvi put da mi se desava, pa neznam u cemu je problem. Naime isprobao sam brdo programa i svi mi izbacuju da je przenje uspjesno zavrseno, no na kraju DVD je prazan. Kako da rjesim ovaj problem, je li problem u hardveru?

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Problem prilikom przenje CD/DVD

Kakav je točno DVD RW u pitanju? Plus ili minus? Što točno snimaš i je li prazan kada se pregledava na računalu ili samo npr. u DVD playeru?

16 godina
neaktivan

U pitanju je DVD+RW, snimam windows, dakle bootable. Probao sam i nesto drugo staviti no opet ista stvar. Prikazuje mi se na racunalu kao prazan.

16 godina

Kojom brzinom se snima?

16 godina
neaktivan

Probao sam i na 2x i 4x

15 godina
neaktivan

Pokušaj naći zadnji (novi) firmware za DVD drive. Koji boot disk hoćeš praviti? Windows ili neki drugi. Pokušaj i da pomoću programa InfraRecorder spržiti Image Linux distre (Mint ili Ubuntu) pa javi da li je uspješno urađeno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

O kojem je snimaču riječ? Znaš li naziv? Koliko je star taj DVD snimač i koji je OS instaliran na PC-u?

16 godina
neaktivan

Ovako, imam windows 7, a radi se o laptopu acer aspire 8942g, starom 3 godine, ima blu ray przilicu HL-DT-ST BDDVDRW CT21N. Mislim da se tako zove, pošto mi tako pise u postavkama. Pokusao bih ja i formatiranje diska i nova instalacija windowsa ali nemogu ih sprziti :p

0 0 hvala 0
18 godina

Također, imaš li iTunes instaliran na kompu? Oni instaliraju lower filter driver za optičke uređaje koji, ako ne radi kak treba, upravo tako se i manifestira.

Deinstaliraj iTunes, reboot, pa vidi onda.

Living on my planet is so easy; there is peace, there is love and there is ecstasy.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
CROmpir kaže...

Ovako, imam windows 7, a radi se o laptopu acer aspire 8942g, starom 3 godine, ima blu ray przilicu HL-DT-ST BDDVDRW CT21N. Mislim da se tako zove, pošto mi tako pise u postavkama. Pokusao bih ja i formatiranje diska i nova instalacija windowsa ali nemogu ih sprziti :p

To je dosta novo znači... Kažeš da se ne može bilo što ispravno snimiti niti na CD i niti na bilo koji drugi DVD (+ ili - R), a ne samo na DVD+RW? Ako je prije bilo sve u redu, onda firmware ne treba nadograđivati po mojem mišljenu i problem je vjerojatno hardverski.

16 godina
neaktivan

Hm, neznam. Sve mi ostale cd,dvd-ove cita, cak i blu-ray diskove. Ocito je samo problem kod przenja. Procackao sam malo razne forume i puno ovakih problema se javlja, te je cesto u pitanju softver, tj. nakon instalacije novog operacijskog sustava sve normalno funkcionira... 

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice