Problem prilikom paljenja računala

poruka: 2
|
čitano: 1.185
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Ovako, radi se o cimreovom računalu kojeg je uzeo prije nekih mjesec dana preko njuškala (Asrock 870 matična, Athlon II X2, 4 Gb DDR3 rama i mislim neki WD od 500gb, grafa integrirana).

E sad kako on kaže, svaki puta kad prvi put pali računalo, ono zapne nakon Starting Windows. Samo crni ekran stoji. I onda mora 5-6 puta resetirati da bi konačno proradilo sve. A nakon što proradi može ugasiti i upaliti računalo kolko god hoće puta i sve će normalno raditi.

Jučer je imao jedan problem za koji kaže da mu je prvi puta se desio. Komp mu je zapeo odmah na onom početnom ekranu od Asrocka gdje bi treba stisnuti Del za uči u bios, samo što tu ništa ne reagira, kao da ne raspoznaje tipkovnicu.

Uspjeli smo zaobići to tek kad sam ja otvorio komp i napravio clear CMOS.

Windowsi 7 su friško instalirani prije nekih 5-6 dana.

Ima tko kakvu ideju?

BF Nick: Xtream_Switch
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Testiraj memoriju sa memtest86 i testiraj ispravnost HDD-a. provjeri da li je RAM postavljen u utore koje propisuje proizvođač matične ploče. Pregledaj da li na matičnoj ploči ima napuhan kondezator. Napravi update BIOS-a. U BIOS-u ostavi uključene S3(4 ili 5) opcije pa testiraj hibernaciju. Ako hibernacija uredno radi može je koristiti eventualno kao rješenje problema.

http://www.bug.hr/forum/topic/tvrdi-opticki-diskovi/kako-provjeriti-disk-kojem-sumnjate-ispravnost/190794.aspx

Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice