Problem pri paljenju PC-a

poruka: 12
|
čitano: 5.012
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav svima! :)

Evo ovako, imam problem pri paljenju računala. Kad ga palim sve je normalno do učitavanja Windowsa, a onda zapišti 8 puta i nestane slike na monitoru, dok se ventilator procesora i dalje vrti. 

Evo i konfiguracija, malo je slabija:

procesor - AMD Sempron 2800+, 1.6 GHz

matična - Asrock KBUpgrade - NF3

RAM - 512 MB

grafička - Club 3D Radeon (ne znam koji model) 256MB

hard - Western Digital 80GB

napajanje - A Open - 350w 

Edit : Uz to sve, ne radi mi tastatura, pa ne mogu ući u BIOS. Do sada sam probao zamjeniti neke komponente, ali i dalje je sve isto (hard disk, grafička, RAM).

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.8.2011 11:56 (marinkohorta7).

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Problem pri paljenju PC-a

8 kratkih bipova na AMI BIOSu znači kvar grafičke kartice; ali, moguće je da je zbog starosti napajanje oslabilo pa više ne može dati dovoljno struje grafičkoj kartici... ako možeš, probaj i s drugim napajanjem, ako si grafičku već probao mijenjati.

Što se tipkovnice tiče, ako je spojena na USB, na nekim pločama neće funkcionirati van OS-a, tako ni u BIOSu, probaj naći neku običnu s PS/2 portom.

KaeR
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.8.2011 12:14 (KaeR).
15 godina
neaktivan

Ako se ventilator vrti to znaci da komp radi, pogledaj dal svijetli kontrolna lampica rada sistemske particije(najcesce crvena). ako svijetli onda je to graficke ili do PCi slota u koji je prikljucena graficka. Graficku onda prikljuci u susjedni slot i nemoj joj zaobravit prikljucit dodatno napajanje(molex ili x-pin(x--broj, 4,6)). Tada probaj. Ako ni onda neradi onda probaj s drugim napajanjem(novim i jacim), kao sto ti je kolega rekao. Ako i dalje nebude radilo onda probaj graficku na drugoj maticnoj(kod frenda i sl.), zato sto ako si mijenjao grafu i svejedno nije radilo vuce vise na kvar maticne nego graficke. 
Probaj ovo pa javi, sretno!  {#}

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Što se tiče grafičke imam samo jedan slot u koji mogu priključiti, a dodatno napajanje ona nema. Imam i napajanje od 400w pa ću to sada probati spojiti. Hvala.

Edit : Tipkovnica nije usb, probao sam i usb i ovu, ali niti jedna nije radila.

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.8.2011 12:28 (marinkohorta7).
14 godina
neaktivan

Promjenio sam napajanje i opet isti problem. Primjetio sam da kod onih beep-ova prvo budu dva, pa manja stanka i onda 6 beep-ova.

17 godina

Pročitaj u upustvu od matične što znače ti zvukovi... Tako ćeš najjednostavnije znati u čemu je problem.

Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kad ju ponovite.
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Prema ovome: http://www.motherboardpoint.com/8-beeps-turned-t29031.html

ili floppy ili video..  

Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
17 godina

Kombinacija 2-6 bipova nije baš opisana, ali pojedinačno 2 bipa su memorija, 6 kontroler tipkovnice (tj. matična ploča), ali ne znam vrijedi li to isto i za ovu kombinaciju bipova.

Ako sumnjaš na floppy, stavi ga na Disabled (ako uspiješ ući u BIOS).

KaeR
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.8.2011 14:08 (KaeR).
15 godina
neaktivan

Jel imas integriranu graficku?

Imao ili ne imao povadi sve osim CD drivea, maticne, rama(ostavi samo jednu plocicu), graficke(ako imas integriranu prikljuci monitor na nju), procesora i napajanja i probaj. Nemoj ga palit putem tipke na kucistu nego sa jumperom. Također maticnu otpoji s kucista.

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

E ljudi bok. Imam problem sa svojim kompom. Prvo su mi se svakih par minuta javljali različiti BSOD-ovi. Pa sam zamjenio i stavio drugu matičnu, dok je ova na servisu jer imam garanciju. I tako mi je komp radio 2 tjedna bez problema. I sad mi je trebo HDD na kojem su mi bili svi važni podaci i htio sam ga uštekati. Izgasio sam komp, uštekao HDD, upalio komp i od onda nema nikakve slike na monitoru. Probo sam stavit drugu grafičku i ništa. Probo sam uzet drugi monitor ništa. Probo sam ištekat taj HDD i opet ništa. Ako netko može pomoći, bio bih mu jako zahvalan

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Prboblem kod laptopa acer 5102 pri paljenju

Uglavnom ovakak je problem laptop je bio kod prijatelja i uglavnom nije se htio plait jedno vrjeme nakon pada i onda se normalo poceo palit ali nije se smio micat. Danas ga je frend doio do  mene da vidimo kaj mu je zapravo on ga je  doma uspio danas upalit al dok je doso do mene se nije htio uplait uglavnom uplai se al nema nsita na ekranu radi ventilator ali monitor je prazan pa sam ga ga spojio na monitor drugi jer sam brijo da je mozda do pozadniskog svjela na monitoru ali i dalje nista crni monitor probao sam njegove rame ubacit u svoj latop i radili su isprobali smo hdd radi e sad mene zanima kako ja mogu isprobat dali je do maticne problem ili do procesora

0 0 hvala 0
14 godina
Pa resetiraj bios tako da izvadis baterijicu..
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice