Problem sa paljenjem računala

poruka: 6
|
čitano: 624
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Procesor

Ovako, za poludit.

Rikne mi maticna ploca i nađem si polovnu. Donesem je kući i neradi. Probam samo spoijt procesor i ventilator, kontam da neradi maticna jer mi se nije ni na napajanju ventilator upalio ili je napajanje neispravno(probao sam 3 napajanja). Odnesem natrag kod tog lika maticnu i on spoji sve i sljaka -.-'... nista... kontam da mozda napajanje...odem ja uzet jos jedno napajanje i kod tog lika testiram i sljaka...vratim se ja doma i spojim, iz prve mi se nije htio upalit ali sam prvo probao samo upalit napajanje bez ijedne komponente i zacudo se upalio...ugasim pa stavim samo procesor, napajanje se ponovno upali, super....stavim i cooler i radi i s njim...reko to je valjda to i pocnem spajati ostale komponente da pokrenem...probam upalit nece nista opet...vadim i stavljam konektor od napajanja i nista...napravim istu foru ko i napocetku, izvadim procesor, pa ponovno spojim....ugl sada mi radi komp tj samo mi se upale ventilatori i nista se ne događa...e sad ako meni neradi procesor na sto sada jedino sumnjam ne bi li meni maticna trebala zvukom javit?? a maticna je ispravna...nisam pametan sta da uradim a nemam pri ruci nikog da i procesor testiram...btw i bios sam resetirao tako da nista...

P.S. Covjek, kod kojeg sam kupio tu maticnu, rekao mi je da je i on mislio prvi put da maticna neradi al kaze da je resetirao bios i da ga je upalio te da mu se bios nakon 15 sec upalio a zatim se normalno palio.... 

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.5.2014 18:23 (Gorestone).

0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Re: Procesor

Za početak navedi koje točno komponente imaš kako bi ti se moglo pomoći.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
12 godina
neaktivan
konf

imam amd athlon x2 +5200

gigybite ga-m55s-s3

rami 2x2gb ddr2 800

0 0 hvala 0
15 godina
Re: konf
Gorestone kaže...

imam amd athlon x2 +5200

gigybite ga-m55s-s3

rami 2x2gb ddr2 800

- Grafu i napajanje nemaš?

12 godina
neaktivan
Re: konf
Valentin17 kaže...
Gorestone kaže...

imam amd athlon x2 +5200

gigybite ga-m55s-s3

rami 2x2gb ddr2 800

- Grafu i napajanje nemaš?

nemoj me prcat, grafa i napajanje(rekao sam da sam testirao novo napajanje gdje je maticna radilia tj bios se upalio) nemaju veze ako mi se bios nepali, problem je sto mi se bios nepali a maticna radi a ako radi bi li mi trebala javiti da mi procesor neradi ili???

17 godina
neaktivan
Problem sa paljenjem računala

i ja imam jedno pitanje u vezi paljenja racunala.

Kupio novu maticnu i stavim procesor unutra, btw. maticna je na kutiji kartonskoj i na procesor nisam stavio cooler.

Znaci temperatura mi raste jako brzo i fan se jako brzo vrti.

Samo zelim pitati da li je to zbog toga sto na njemu nema heatsinka i venta ili tu nesto nije u redu.

Ako je to normalno tako onda cu staviti maticnu u kuciste.

Molio bih brz odgovor =D

ps. pokusao sam s dva procesora, intel pentium D i intel core 2 duo e 7500.

Coske
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice