Problem sa paljenjem racunala

poruka: 4
|
čitano: 1.400
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Problem sa paljenjem racunala

Pozdrav svim formuasima.

Danas sam isao da servisiram jedan racunar i nisam ga uspio popravit problem je u slijedecem: 

Naime prilikom pritiskanja dugmeta za paljenje (power) nista se ne desi nijedan dio se ne upali uopste nema nikakvog signala.Pokusavao sam sve nacine: spajanjem pinova, vadjenjem ram memorije i mjenjanjem iste, ciscenjem procesora i ostalih djelova itd..Ali opet nista nije pomoglo. Problemi su uzrokovani neispravnim napajanjem koje je radilo nekoliko mjeseci bez hladjenja (ventilatora) tj.ventilator se nije mogao pomicati i totalno je bio zakocen. Svjetlosna lampica na maticnoj ploci svijetli normalno i ima napona na svemu. Ja predpostavljam da se procesor pregrijao i totalno "umro" jer su se culi cudni zvukovi iz racunala prije kvara,ali moguce je sve

Molim vas pomozite ako mozete i dajte mi neki savjet.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Problem sa paljenjem racunala

Kolko sam uspio shvatiti sada je u racunalu novo napajanje posto je staro riknilo? Ako je napajanje novo onda je vrlo vjerovatno maticna ili procesor, ako imas di posudit odgovarajuci procesor probaj, i probaj napravit clear cmos mozda pomogne...

14 godina
neaktivan

Da novo je napajanje sutra idem da stavljam isti procesor i ako nebude nista moglo onda mjenjam maticnu plocu..Naravno i clear cmos sam radio vec nekoliko puta..Daj boze da bude sve uredu jer inace bit ce 1 komp kojeg nisam uspjeo servisirat {#}  i hvala puno

14 godina
neaktivan

Problem rjesen nakon 3 napajanja uspjesno je proradio frontier 450W 

Moderatiori LOCK

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.11.2011 18:50 (Bečo).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice