Kupio sam novu LG GH24NSB0 pržilicu i najnormalnije spojio sa SATA kablom i kad sam upalio komp instalirao se driver no javlja se problem kod prženja, naime za prženje filea od 3.5 GB potrebno je nekih 40-50 min.
Prvo što mi je palo na pamet je da je stvar u DMA i PIO modu ali kada sam gledao u device manageru pod ATA Channel 1 pod device type piše ATAPI Cdrom a pod Current Mode - Ultra DMA Mode 5 i pod Device properties je stavljena kvačica na Enable DMA.
Sad zbilja ne znam u čemu bi mogao biti problem. Pržio sam i u Neri i u ConvertXtodvd-u i koristim Verbatimove i Traxdatine DVD-RW-ove tako da bi mogli isključiti software za prženje i medij.
Gledam za HDD,isto ATA channel 1 samo iznad ovoga i sve su postavke iste samo što HDD radi najnormalnije.
Jel ima netko link od novog firmwirea za LG GH24NSB0 model ? Tražim na službenoj stranici ali za taj model nalazim jedino manual.
Probao sam pržu spojiti sa drugim SATA kablom i ubacio ga na drugi SATA port ali je i dalje ista stvar.
Gledam baš verzije BIOS-a za moju matičnu i vidim da je najnovija F11c od 9.11.2010.god a ja imam F10 od 30.6.2010. god. ( matična je Gigabyte GA-P55-UD5). A koliko sam gledao po netu ekipa kaže da im niti flash biosa nije pomogao, uglavnom su problem riješili novim firmwareom.
Čudno mi je to što zauzeće CPU-a varira od 5-10 % kada se file prži (trenutno pržim jedan file u Convertxtodvd-u) zajedno sa upaljenom mozillom i windows media playerom.