Problem sa novom pržilicom

poruka: 8
|
čitano: 1.537
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Kupio sam novu LG GH24NSB0 pržilicu i najnormalnije spojio sa SATA kablom i kad sam upalio komp instalirao se driver no javlja se problem kod prženja, naime za prženje filea od 3.5 GB potrebno je nekih 40-50 min.
Prvo što mi je palo na pamet je da je stvar u DMA i PIO modu ali kada sam gledao u device manageru pod ATA Channel 1 pod device type piše ATAPI Cdrom a pod Current Mode - Ultra DMA Mode 5 i pod Device properties je stavljena kvačica na Enable DMA.
Sad zbilja ne znam u čemu bi mogao biti problem. Pržio sam i u Neri i u ConvertXtodvd-u i koristim Verbatimove i Traxdatine DVD-RW-ove tako da bi mogli isključiti software za prženje i medij.
Gledam za HDD,isto ATA channel 1 samo iznad ovoga i sve su postavke iste samo što HDD radi najnormalnije.
Jel ima netko link od novog firmwirea za LG GH24NSB0 model ? Tražim na službenoj stranici ali za taj model nalazim jedino manual.

Probao sam pržu spojiti sa drugim SATA kablom i ubacio ga na drugi SATA port ali je i dalje ista stvar.

Gledam baš verzije BIOS-a za moju matičnu i vidim da je najnovija F11c od 9.11.2010.god a ja imam F10 od 30.6.2010. god. ( matična je Gigabyte GA-P55-UD5). A koliko sam gledao po netu ekipa kaže da im niti flash biosa nije pomogao, uglavnom su problem riješili novim firmwareom.

Čudno mi je to što zauzeće CPU-a varira od 5-10 % kada se file prži (trenutno pržim jedan file u Convertxtodvd-u) zajedno sa upaljenom mozillom i windows media playerom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Prvo probaj s drugom pržom, nisi valjdem jedini koji u selu/gradu ima pržilicu, ne?

Strm
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Problem sa novom pržilicom
big smoke kaže...

Sad zbilja ne znam u čemu bi mogao biti problem. Pržio sam i u Neri i u ConvertXtodvd-u i koristim Verbatimove i Traxdatine DVD-RW-ove tako da bi mogli isključiti software za prženje i medij.

DVD-RW (rewritable) ima maksimalno 4x brzinu zapisivanja (minimalno vrijeme zapisivanja 14 min, uvijek bude više), a ne 16x kao obični DVD-R (minimalno 4 min)!

Još ako je uključena verfikacija zapisanog, ode vrijeme...

Tako da je pržilica čak možda ispravna.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.1.2014 12:49 (Matozan).
14 godina

Stvar je u tome što već dugo pržim na DVD-RW medije bilo u Neri ili u ConvertxtoDVD-u i uvijek pržim na 4x i dvd bi bio gotov za nekih 15-20 min, prije nego što sam uzeo novu pržilicu stara je počela imati iste simptome kao i ova nova no samo što je stara znala svaki drugi dvd izbacit zbog errora dok nova sprži svaki do kraja bez greške ali...

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.1.2014 13:07 (big smoke).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Strm kaže...

Prvo probaj s drugom pržom, nisi valjdem jedini koji u selu/gradu ima pržilicu, ne?

big smoke kaže...

Stvar je u tome što već dugo pržim na DVD-RW medije bilo u Neri ili u ConvertxtoDVD-u i uvijek pržim na 4x i dvd bi bio gotov za nekih 15-20 min, prije nego što sam uzeo novu pržilicu stara je počela imati iste simptome kao i ova nova no samo što je stara znala svaki drugi dvd izbacit zbog errora dok nova sprži svaki do kraja bez greške ali...

Si čuo?{#}

Strm
14 godina
Si čuo?{#}

Čim ulovim malo vremena moram i tu opciju isprobati...

15 godina
big smoke kaže...
Si čuo?{#}

Čim ulovim malo vremena moram i tu opciju isprobati...

U međuvremenu probaj uzezi neki žnjžnj DVD pa na njega spržiti.

Strm
12 godina
protjeran
Ako pržilica pokazuje probleme i nakon spajanja na drugo računalo,onda tu nije krivo ni računalo ni driveri,već sama pržilica.Inače,pržilice imaju ograničen i vrlo kratak rok trajanja koji se drastično smanjuje ako se učestalo snimaju CD-ovi i DVD-ovi,znam iz osobnog iskustva.Kada se pržilica istroši,dakle,kada joj dođe kraj,ona pokazuje te simptome tako što neispravno snima medije-neki dijelovi medija imaju prazne točkice,znači laser koji snima disk je se isključivao,pa je dio diska ostao nesnimljen,znači vide se malene rupice po disku koje se čak mogu vidjeti i golim okom ako se pažljivije pogleda.Koliko ja znam,najbolji proizvođači pržilica su SONY,Pioneer i PLEXTOR,a najgori su ASUS,Lite-On i LG.Znam to iz osobnog iskustva.Najbolje je kupiti pržilice od poznatijih i "razvikanijih" proizvođača kao što su TOSHIBA,HITACHI i MATSUSHITA.Ne znam kakvi su ostali proizvođači,jer nikada nisam imao u rukama pržilicu nekog drugog proizvođača,već samo ove koje sam naveo.Uglavnom,ne treba razbijati glavu ako pržilica "crkne",jer nova nije skupa.Treba se obavezno kloniti kineskih proizvođača prilikom kupovine,jer su gotovo svi njihovi proizvodi totalno nekvalitetni,ne samo pržilice već i sva ostala elektronika,premda ima nekoliko izuzetaka.Kineske (dakle,nekvalitetne) proizvođače prepoznajemo pod čudnim i nikad ranije viđenim kineskim i ostalim "neobičnim" imenima.
Luka Grbešić
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice