Problem s novom grafickom karticom!

poruka: 8
|
čitano: 2.663
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav!

Dakle, imam problem s sljedecom konfiguracijom:
AMD Sempron 2500+
EPOX 8RDA3I
Transcend 1GB, Kingmax 512MB + 256MB
LC Power 400W Super silent
nVidia GeForce 6600GT 128MB AGP 8×
Maxtor 80GB
TV/Video editing kartica, USB PCI kartica, FW PCI kartica, 56k modem...

Nedavno sam kupio novu karticu (navedenu iznad, kupio sam ju rabljenu, prijasnji vlasnik je rekao kako je ispravna i da ju je zadnji put koristio prije 2mj te da uredno radi Win7 na njoj), prije sam imao ATI Radeon 9250. Posto je Codegen 400W lose napajanje, nabavio sam LC power 400W i Aopen 350W (vjerojatno ce mi sutra doci postom) koja su, po meni, bolja napajanja.
Spojim sve, bez diska. Upalim, sve se cini u najboljem redu, OSIM sto maticna odnedavno pokazuje sve napone i temperature 0. Probao sam clear cmos, ali nije pomoglo. Ako znate sto bi moglo biti, recite, pa da i taj problem (iako mi nije toliko vazan) rijesim.
OK, iskljucim, spojim disk, upalim. Na monitoru pise "Mode not supported" - ko je tu lud, maloprije je sve normalno radilo!
Ugasim, upalim - nista. Istekam disk, nista. Izvucem graficku i ponovno ju spojim - nista. Uzmem DVI-VGA adapter i spojim monitor preko VGA kabla, sad je OK ali su slova umjesto bijela - svijetloplave boje. Probam spojiti opet na DVI, nista.
Vratim ATI Radeon 9250 128MB i sve radi najnormalnije. Stavim opet 6600GT, spojim preko DVI i sve radi. Boota Windowse i ono sto se meni ne cini normalnim: svaki pomak nekog prozora blokira komp (CPU je 100%, sto automatski povlaci vecu temperaturu procesora nego s R9250), slika trza itd. Naravno, fali driver od graficke.
Odem u safemod obrisati drivere od R9250, restart, bootam windowse, instaliram nVidiine drivere koje sam dobio na CDu, restart, i kad bi se trebao pokazati ekran "Welcome", odnosno, ucitati drivere od grafe - monitor se ugasi. Obrisem drivere (iz safe moda, drugacije ne mogu), skinem s neta najnovije, instaliram i opet isti problem.
Nisam se vise htio s time za*ebavati, odem se odmoriti - ujutro cu biti pametniji.
Upalim komp, i dalje isti problem. Izvucem grafu, ocistim pastu, stavim novu, vratim. I dalje na radi.
Uzmem drugi HDD koji je stajao sa strane, pa da na njega stavim Windowse da vidim da li je do Windowsa ili do grafe/mbo problem.
Spojim ga, upalim komp - pojavi se opet ista poruka: "Mode not supported". Opet stavim R9250, sve radi. Izvucem van i stavim 6600GT, takoder opet radi. Instaliram XP, instaliram drivere - opet isto, nema slike (ugasi se monitor).

Napomenut cu da mi je komp znao nekad beepati slicno "tinu-ninu" zvuku (neprestano se izmjenjuju visoki i niski tonovi). Inace se tako komp glasao kad bi temperatura dosegla odredenu granicu, ali opcija "CPU Warning temp" je na disabled - bas zbog spomenutog problema s (ne)prikazom temperature.

E sad, slusam vase prijedloge. Sto bi moglo biti? Maticna, graficka, nesto trece? Neki savjet molim. Hvala.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jeli ti cd od grafe još uvijek u kompu? Mene je jednom zezalo jer je pokušavalo napraviti boot sa cd-a-

Gamers Don't Die, They Respawn.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Problem s novom grafickom karticom!

Nema to nikakve veze, jer on normalno krene bootat Windowse, i na dijelu kad treba pokazati Welcome ekran (ucita drivere od grafe) nema slike.

Inace, first boot je HDD, tako da nebi slucajno bilo...

Hvala na savjetu al, jbg, nije to.

I u meduvremenu sam danas opet nesto probao:

Stara graficka (R9250) radi bez ikakvih problema, dok GF6600GT isto radi bez problema, ali SAMO do dolaska u XP, kad pise no signal i monitor ode spavati. S time da se nekad prilikom promjene nekih komponenti kartica "blesira" i pise poruka "Mode not supported". Vratim R9250, upalim, ugasim, stavim opet GF6600GT i sve dalje normalno radi (osim toga da kad se ucitaju driveri, nema slike).
I da, izvadio sam sve PCI kartice i 2 plocice RAMa, opet ne zeli prikazati sliku. Premjestim RAM u drugi utor, opet pise Mode not supported... Za poludit.

Ima neko neku ideju?

16 godina

takve gluposti su se meni dogadale dok sam "napredovao" s 9600pro na x1650. sve je bilo ok tako dugo dok nisam stavio drivere. nakon toga, upozorenje kao i tebi, samo sto je meni pisalo "out of sync". nakon testiranja s drugim napajanjem, uspio sam saznati da je to jedna od losijih verzija te grafe (iako isam cuo da nevidija ima "lose verzije") i da ju samo mogu utopiti negdje za neku sicu (kao sto sam i napravio).

znaci, da sumiramo pricu, probaj grafu na drugom kompu (ako imas gdje jer dns je dosta tesko naci racunalo sa AGP slotom).

Kad bi svi znali ono što ja znam, znali bi manje od mene.
15 godina
neaktivan

Imam doma neke komponente pa cu sloziti komp i provjeriti ispravnost grafe, radi se o gotovo identicnoj konfiguraciji (cak i slabijoj).

Probat cu flashat BIOS, iako sumnjam da ce pomoci.

Znaci, vjerojatno je grafa OK, a maticna i grafa se bas ne slazu najbolje?

16 godina

ne nego je moguce da je u grafi problem. drugo ne vidim da bi bilo u bedu jer si napisao da si uzeo 2 nova napajanja.

Kad bi svi znali ono što ja znam, znali bi manje od mene.
16 godina
neaktivan

Moguće da ti je grafa kihnula. Ako sam dobro shvatio. Ona tebi daje sliku, ali kad treba podići windoze odnosno pokrenuti onaj logon screen ili desktop ako se automatski logira, i onda monitor onde u sleep. Ja imao identičan problem na jednom računalu, doduše sa ATI-evom karticom. Prije nego je krepala štekala mi je slika i to baš ti prozori. Poskidao sam valjda 5 različitih drivera i kombinacija u nadi za spasom no ništa. Stavim drugu grafu radi ko beba. Nema drivere i to al se ne blokira toliko i normalno se logira. E onda vratim ovu koja zeza i više ništa. Samo radi do login screena i ode u safe mode. Pogledaj malo po kartici kondenzatore i to jesu li napuhnuti ili su iscurlili. Na mojoj se to lijepo vidlo.

Hoky
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ma graficka je vizuelno kao nova.

Stavio sam drugu maticnu, drugi procesor, drugo napajanje, drugi ram, upalim komp bez HDDa - grafa radi.

Spojim HDD - nema slike na ekranu. Stavim R9250, upalim komp, ugasim, opet 6600GT i krene bootat XP, ali kad treba doci do Win logon screena, monitor ode u sleep mode.

Stavio sam R9250 da radi u komp, nemam se vise namjeru s time zezati.

Zanima me, koliko mogu dobiti za tu GF 6600GT 128MB 128Bit? Ima Zalman VF 700 hladnjak na sebi.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.12.2010 2:19 (wwwcrotehnikatk).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice