Problem s novim kompom

poruka: 5
|
čitano: 1.811
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
3 godine
neaktivan
offline
Problem s novim kompom

Pozdrav dragi forumaši!

 

Ne bih vas zamarao, ali google ne pomaže a moje vrlo ograničeno znanje još manje. 

Dakle, nedavno sam kupio novu konfiguraciju:

https://prnt.sc/154q757

 

Složena je unaprijed od prodavaca (bez OSa) i poslana mi je poštom i kada je stigla, spojio sam je u struju i u svoj LG 27gl850-b 27''. Prije nego upalim ista, na maticnoj blinka crveno svijetlo.
Kada stisnem tipku za paljenje, na kucistu se upale svijetla i ventilatori, ali monitor ne dobije nikakav signal. Nakon kratkog vremena, racunalo se ugasi i opet upali i tako u nedogled. 
Monitore (imam 3 gotovo identicna LG monitora) sam pokušao spojiti hdmi kablom, display port kablom i na graficku i na integriranu grafiku na maticnoj, čak sam pokušao sa starim monitorom koji ima VGA izlaz ali na niti jedan nacin nisam uspio dobiti nikakav signal. 

 

Iskreno nemam ideju što bi više mogao biti problem, da li se u transportu otpojio neki konektor ili nešto, ne znam gdje da gledam..

Hvala unaprijed!

 
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
offline
Problem s novim kompom

Mogu biti različiti uzroci.Probaj bootati PC samo sa instaliranim procesorom.Ako se ne pali/gasi onda znaš da su napajanje, matična i CPU ispravni. Onda dodaješ ostale komponente.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
online
Re: Problem s novim kompom
CovjekOtok kaže...

Imaš garanciju, vrati natrag pa neka se netko drugi zabavlja.

ps. plati njima da instaliraju Win i sve podese kad ne znaš sam.

AMD/Intel ljubitelj/mrzitelj, ovisno kakav mi je dan. :D
3 godine
neaktivan
offline
Re: Problem s novim kompom

 

Pokusao sam sve iskopcati i ukopcati i bez graficke se u nekom trenutku prestao gasiti i paliti. Zatim sam vratio sve kako je bilo, provjerio konektore i onda je proradilo na display portu graficke ALI samo kada je racunalo polegnuto, kada ga uspravim, ponovno se pali i gasi i ventilatori na GPU i CPU ne vrte.. Da li imam duhove u kuci ili ima neko logicno objasnjenje za ovo?

15 godina
offline
Re: Problem s novim kompom

-očigledno ne znaš ništa o računalima.. ne diraj.

-Moraš znati barem osnove + imati npr install-boot medij (stikić) + podesiti bios i instalirati os ako je računalo ispravno, ako je neispravno vratiš-reklamacija ali trebaš znati procijeniti ispravno-kvar tj npr neka nova računala (ovisno o biosu) kod paljenja traže boot-disk tj os (kao win) i ako nema ponavlja.. neka mbo uđe u bios, neka ponavlja beskonačno i većina napiše nešto na ekranu ali je pitanje dok se slika pojavi (kašnjenje) .. i možda samo to ne vidiš u tih par sekundi. To treba znati-razlikovati od kvara. .. a kvar može biti banalan npr da je u transportu grafička iskočila iz utora ili bilo koji kontakt-kabel-komponenta.. i tad se lako desi situacija da malo radi-pali, malo ne + okretanje i sl. .. ali tako možeš samo napraviti veći kvar, tj samo se neće popraviti, može samo crknuti jače-više.

-zato se otvori i vidi, spoji-prespoji.. sve što vidiš ili vratiš trgovcu ako se to ne usudiš sam tj teme u kojima se pomaže su ipak za one koji nešto znaju + mogu ili moraju sami, dok je tebi ovo novo, jamstvo i nema smisla ako baš ništa ne znaš da ideš čačkati (što upravo radiš). Jedino je poželjno prije povrata-reklamacije provjeriti da nije nešto banalno kao neki konektor i za to ti ne treba neko znanje i važnije šteta gubljenja vremena na povrat i sl. ako je nešto takvog tj to se može desiti u svakoj isporuci pa si opet na početku.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice