Pozz drugovi, dobio sam ovaj forum kao prijedlog gdje mogu da kažem svoj problem, pa da vidim dal' možete riješit'..računar mi već dugo vremena ''tandrće'', ne zuji nego baš ''tandrće''..u nedjelju sam rastavio računar i očistio..uključio, opet isto..skontam da je u kutiji gdje ide napojna problem..rastavio sam to i vratio međutim računar se nije htio niti upaliti..povrh svega HDD ode..no, to je nebitno..cilj je bio da se riješi problem oko te buke oko napojne..međutim, računar je u servisu radio sat - dva i normalno je bilo, donio sam ga kući i opet isto..ne može se sjedit pored njega jer zvuk iritira i veoma je glasan..otvarao sam kutiju sa napojnom, ispuhao svu tu prašinu iz njega međutim opet isto..šta mi je činiti ?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Uzmeš za 300 kn novo napajanje.
To bi trebalo riješit problem ?
To bi trebalo riješit problem ?
Pa ako buku proizvodi napajanje, onda da.
Da ne otvaram novu temu...napajanje mi proizvodi cudan zvuk,dakle dok god je komp pod naponon,nebitno dal radi ili ne,cuje se piskanje iz napajanja,kao neki zvuk visoke frekvencije,do cega bi to moglo bit,komp najnormalnije radi,a ubija me taj zvuk,zaboli glava nakon 5 mi
ovdje se radi o nekom unknown napajanju...mislim da je nesto tipa lc power 400 il tak nesto...ugl ima bar 7 godina starosti...uglavnom ak sam dobro skuzio link,napajanje radi normalno isto i proizvodi taj zvuk...al zbog cega?
Svi smo učili kako se bakrena žica kroz koju teče struja ponaša u magnetnom polju, dakle namotaji transformatora i prigušnica kao i jezgre metalne( limovi) ili feritne (ljepljene) ako nisu dobro zaliveni, tj. učvršćeni uslijed titranja u magnetnom polju proizvode taj zvuk. U PC se još može čuti prigušnice na MBO kao i na grafičkim karticama samo je to rjeđe nego u napajanjima.
Da dodam još da se kod el. motora namotaji također vežu i lakiraju uz objašnjenje da titranjem žice može doći do zamora materijala ( bakra) te može doći do prekida-pucanja.....samo u našem slučaju kod PC napajanja i sličnih impulsnih pretvarača ( TV, laptop, mob....) to se jako rjetko dešava a zujanje je postalo već uobičajena stvar :(