Pozdrav ljudi.
Konfa:
Pentium IV 3.4Ghz
ASRock G41M-VS3 R2.0
VTX 3D ATI Radeon HD4650 1gb DVI
Kingmax DIMM 2GB DDR3 1600Mhz 240-pin
Seagate Barracuda 200GB HDD
Napajanje LC8500 BTX 500W
Win7 Ultimate
Evo meni prije nekih 2 tjedna otišla matična od gigabyte-a GA 8I945P-G, iscurili kondenzatori, pa odnio na servis gdje je zamijenjena sa ASRock G41M- VS3 R2.0 i stavljen je keks od Kingmaxa DIMM 1x2GB DDR3 1600 Mhz 240-pin (bez da je mene itko pitao što mislim o tim komponentama). I tu je počeo problem. "Specijalci" sa servisa su loše napravili posao, čak sam ja morao spajati neke LED i USB kabele, tak da to nije za pohvalu od njih.
Problem se javlja prilikom bilo kakvih operacija tipa otvaranja dokumenata ili pokretanja igara. Ja igrice mogu pokrenuti - NBA2k12 i World of Warcraft imam za usporedbu, ali je problem u framerate-ovima. Znači prilikom pokretanja je sve ok, radi ko podmazano na izbornicima i sve to, ali kad uđem u samu igru framerates padne na 10 fps ili ispod toga i makar ja smanjivao sve grafičke postavke na low, opet nema promjene. Sa starom je matičnom sve radilo, imo sam nekih 25-30 fps-a u igrama i sve je bilo smooth. Sad se brejka.
Jučer je reinstaliran Windows 7 Ultimate na novo, tako da nema nikakvih pozadinskih programa da bi gušili sustav. Instalirani su driveri za grafičku i zvuk i trebalo bi raditi brže od stare matične, ali to nije slučaj.
Sa servisa su mi rekli da reinstaliram Windowse i drivere i da će se srediti problem. To sam i učinio, ali opet je ostalo na istom.
Da nije problem u lošoj ili nekompatibilnoj matičnoj, možda u procesoru - da nije preslab za matičnu ili nešto, stvarno nisam pametan šta bi bilo...
Slušam bilo kakve prijedloge / rješenja...
Hvala