Problem sa maticnom Gigabyte 990xa-ud3

poruka: 15
|
čitano: 4.052
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran

Kupio sam je jucer kao i cijeli komp, upalio i odmah na POSTU mi se cuo zvuk kao da nesto ne valja, danas sam isao zamjeniti rame jer sam mislio da je mozda to medutim stavio nove, ista prica, nakon nesto kopkanja sam iskljucio Hardware Thermal Control kao i (sto inace odmah stavim da bude ukljuceno) CPU Warning Temperature, i nakon toga vise nije bilo tog zvuka, medutim nije mi jasno zasto se to uopce dogada s obzirom da mi pokazuje u BIOS-u normalne temperature sistema i CPU-a (do 40 C) ? (pomislio sam da mozda nisam dobro stavio vent ili dovoljno paste, ali onda bi mi i temp CPU-a bila daleko veca).

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.7.2011 20:11 (lovacmaki).

0 0 hvala 0
15 godina

Evo ja imam isto problem danas sam ju dobio ja sve lijepo ugradim složim pospajam upalim Pc boota se i onda crni ekran i piše loading operating system i ok ja idem nove windowse staviti i instaliraju se i ono mora se restartati i onda opet takva sika molim pomoći što prije 

0 0 hvala 0
15 godina

Evo ja imam isto problem danas sam ju dobio ja sve lijepo ugradim složim pospajam upalim Pc boota se i onda crni ekran i piše loading operating system i ok ja idem nove windowse staviti i instaliraju se i ono mora se restartati i onda opet takva sika molim pomoći što prije 

0 0 hvala 0
15 godina
Zar nitko ne zna hitno mi je

0 0 hvala 0
14 godina
Jesi sredio First boot device u biosu nakon instalacije windowsa?

0 0 hvala 0
17 godina

vidi kao je postavilo latencije rama i frekvencije u biosu,vidi jeli sve spojeno dobro,sve pretresi opet, clear cmos

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Problem sa maticnom Gigabyte 990xa-ud3
Soapy kaže...
Jesi sredio First boot device u biosu nakon instalacije windowsa?

Ma jesam ali kakda se windows instalira i onda ono njegov restrat još nisam vidio uopće desktop i ta se slika pojavi i nemiće se

15 godina

Zar nitko ne zna

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

jesi razmisljao da nije mozda problem u hardveru nego u windowsima?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

E ovako ako će imati neko takav problem evo što sam ja napravio uspio sam nekao pokrenuti windowse i prvo mi je palo na pamet update biosa i poslao mi je link zvone xp od novog biosa koji nije na starnicama jer je dobio od gigabyte supporta i sda sve radai 

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ivanjino96 kaže...

E ovako ako će imati neko takav problem evo što sam ja napravio uspio sam nekao pokrenuti windowse i prvo mi je palo na pamet update biosa i poslao mi je link zvone xp od novog biosa koji nije na starnicama jer je dobio od gigabyte supporta i sda sve radai 

eto...{#}

18 godina
Ivanjino96 kaže...

napravi upload biosa i linkaj ovdje

14 godina
neaktivan

AJ stvarno napravi to,da probam i ja s tvojim biosom.

091 518 1424
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Muke po Bulldozer i gigabyte-u. (Da razmjenim iskustva)

U temi "AM3+ je blizu, kao i Bulldozer"
http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/am3-blizu-kao-bulldozer/83515.aspx

sam obrazložio svoj problem nekompatibilnosti matične sa FX6100 procesorom .

Ukratko:
Gigabyte 990XA-UD3 matična ploča datuma 5 mjesec 2011 (kupljena u 10. mjesecu 2011.
godine) ima verziju BIOS-a F3 koja ne podržava Bulldozer procesore. Sklopio računalo i ne
diže se sustav. Da bi provjerio verziju BIOS-a ubodem bratov trojezgreni Athlon 450 i
potvrdim staru verziju biosa na novoj ploči. Digao sam na verziju F8 i Bulldozer FX6100
je fino proradio.

Novi problemi:

Vrlo zadovoljan brzinom same konfiguracije. Radio 5 dana. Uredno je
radio i odlazio u hibernaciju i palio se bez ikakvih problema i onda došla moj žena i
htjela upaliti računalo koje je u Hibernaciji na tipku :-( i tada nastaju problemi.
Dogodila se nekakva greška. Nakon toga opet mrtvo računalo, nema slike na ekranu isti
simptomi kao i prvog dana kada sam ga sklopio. WTF?????? OK! Ubodem opet bratov Athlon uz
bratovo mrmljanje i podje.avanje, ismijavanje Bulldozera i Gigabyte-a i sl. OK! preživim
i to. Upali se računalo i pokaže da je podigao verziju F3 iz backup BIOS-a. WTF???? BIOS
se vratio na verziju F3, podigao je verziju iz Backup bios čipa. BIG ZAŠTO??? KOJI RACQ-
u? OK! Ajmo vratit na F8. Restart. Vrati se na F8. Dobro. Ajmo simulirat. Ubodem
Bulldozera. Pustim ga u hibernaciju. Pokušam upaliti računalo na tipku za paljenje.
paljenje. CRN EKRAN. WTF??? opet ista priča. Ubodem ATHLON i BIOS je opet na ver F3. Mamu
ti f. Deaktivirao sam hibernaciju računala i sada računalo već 4 dana radi uz klasično
paljenje i gašenje. Bojim se da mi se opet ne dogodi neko shranje u BIOS-u i ne vrati
opet na F3.  Danas, navečer ću isprobati pregaziti backup BIOS sa verzijom F4 ili F5.
Ne znam što bih rekao.

Pozdrav!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Evo sada su oba nadograđena na F8 verziju.

Sad ću vidjeti kako se ponaša. Sada mi više ne može vratiti na F3 jer ga nema.

Pozdrav!

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.11.2011 16:54 (Sulle).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice