Problem sa laptopom

poruka: 9
|
čitano: 1.018
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Problem sa laptopom

Pozdrav,
naime, imam laptop hp g62. Danas smo se cimer i ja uputili da ga rastavimo i očistimo jer je godinu dana na prašini i počeo se dosta pregrijavati pa sam mislio da očistimo ventilator, malo je bilo problematično jer smo morali kompletno rastaviti cjeli laptop, matičnu i sve. Na kraju očistili ventilator(stavili termalnu pastu na hladnjak), sve to ljepo složili natrag. Upalimo laptop i dogodi se nešto čudno, prvo kao da se ugasio, a zatim se ipak upalio. Javila se ova poruka: https://www.dropbox.com/s/hmowvqxihs9htw7/IMAG0268.jpg Nakon toga se laptop upalio, ali nakon 2 min rada se ugasio, i nakon toga se svaki put kod samog paljenja gasi. Mi smo ponovo rastavili cjeli laptop, mislili smo da možda nešto zaboravili spojiti, ali sve izgleda ok. Dal možda neko ima neku ideju kaj bi to moglo biti? Mislim u svakom slučaju ga planiram odnjeti na servis, ali možda je ovo neka banalna greška. Meni osobno je bilo 1 put da sam rastavljao, ali cimer je već jedno 6 laptopa rastavio i sve 5 bilo do sad :D

Hvala!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Problem sa laptopom

jeste li se zezali sa baterijom na matičnoj? možda se ispraznila, trebalo bi ju promijeniti

i trebalo bi uči u BIOS, i pregledati i sve vratiti kak treba (defaultne vrijednosti)

~21 god, ETFOS, Slavonac, linux and open source fan, net addict, želim znati više, interesi: web dev, svemir, glazba...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Problem sa laptopom
mrkiii kaže...

Pozdrav,
naime, imam laptop hp g62. Danas smo se cimer i ja uputili da ga rastavimo i očistimo jer je godinu dana na prašini i počeo se dosta pregrijavati pa sam mislio da očistimo ventilator, malo je bilo problematično jer smo morali kompletno rastaviti cjeli laptop, matičnu i sve. Na kraju očistili ventilator(stavili termalnu pastu na hladnjak), sve to ljepo složili natrag. Upalimo laptop i dogodi se nešto čudno, prvo kao da se ugasio, a zatim se ipak upalio. Javila se ova poruka: https://www.dropbox.com/s/hmowvqxihs9htw7/IMAG0268.jpg Nakon toga se laptop upalio, ali nakon 2 min rada se ugasio, i nakon toga se svaki put kod samog paljenja gasi. Mi smo ponovo rastavili cjeli laptop, mislili smo da možda nešto zaboravili spojiti, ali sve izgleda ok. Dal možda neko ima neku ideju kaj bi to moglo biti? Mislim u svakom slučaju ga planiram odnjeti na servis, ali možda je ovo neka banalna greška. Meni osobno je bilo 1 put da sam rastavljao, ali cimer je već jedno 6 laptopa rastavio i sve 5 bilo do sad :D

Hvala!

To kod CMOS vjerovatno ispraznila baterija, ali treba uzet mjerač napona i mjeriti on mora bit oko 3 volti više/manje a ako je puno manje ili nema napona treba zamjenit bateriju. CMOS baterija čuva postavke u Bios inače sama prazna baterija stalno vrača na početno stanje npr sat 00:00 i ostale postavke na default.

15 godina

Vjerojatno jesmo nešt s baterijom, jer mi je odma vratilo sat na 00.00 i sl., što se tiče datuma i vremena. Mislim laptop sada radi(ovo pišem s njega) ali da ga idem sad restartati on se nebi više htio upaliti. Znači to je problem do baterije? Ima neko rješenje osim kupovanja nove baterije?

15 godina
Problem sa laptopom

Format usb stick fat32, create HEWLETT-PACKARD folder on root, into it create BIOS folder, and into it another one named Current

Then take original bios and open with winrar, extract the file 01xxxx.bin into the Current folder

Power off notebook, remove battery and AC charger, insert the usb sitck, press and hold Win+b keys and connect ac charger and power on while the keys are pressed.

Wait a couple of minutes and notebook should flash the bios and rebbot.

Dali bi ovo možda moglo biti rješenje problema?

0 0 hvala 0
15 godina
mrkiii kaže...

Format usb stick fat32, create HEWLETT-PACKARD folder on root, into it create BIOS folder, and into it another one named Current

Then take original bios and open with winrar, extract the file 01xxxx.bin into the Current folder

Power off notebook, remove battery and AC charger, insert the usb sitck, press and hold Win+b keys and connect ac charger and power on while the keys are pressed.

Wait a couple of minutes and notebook should flash the bios and rebbot.

Dali bi ovo možda moglo biti rješenje problema?

To je flašanje biosa, ne trebate to radit

15 godina

Neznam jesi skužio o kojoj se bateriji radi. Ne radi se o bateriji na kojoj laptop radi, nego onoj maloj na matičnoj ploči. Ispričavam se ako si to znao, morao sam napisat :)

15 godina

Sve 5, znam o kojoj se radi bateriji, mislim nisam baš stručan extra što se tiče svega toga, ali znao sam ja odma da je do te baterije vjerojatno čim mi se resetirao sat. Znam osnove neke, studiram računarstvo, ali sam u skroz drugom području, tak da me to ni malo nije ni interesiralo.

16 godina
neaktivan
Problem sa laptopom

pa to je trošak od možda 5kn?

~21 god, ETFOS, Slavonac, linux and open source fan, net addict, želim znati više, interesi: web dev, svemir, glazba...

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice