Problem s tek kupljenim PC-em

poruka: 94
|
čitano: 10.420
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
odjavljen
Re: Problem s tek kupljenim PC-em
ledica je dole, na dnu matične. Vidim na slici da je ima. Najčešće je zelene boje.
Što se tiče paljenja samo napajanja, nije ništa teško i ne možeš ništa sjebati.
Odspoji sve konektore s matične, uzmi onaj glavni konektor koji je bio spojen na matičnu i spajalicom spoji zelenu i crnu žicu. Nakon toga upali napajanje na sklopku(nek bude ugašeno dok odspajaš sve).
Tada bi ventilator napajanja trebao we zavrtiti.
Ako imaš multimetar, izmjeri napon na molexu(mora biti 12V).
7 godina
Wolverine kaže...

daje li napajanje uopće znakove života? imaš li kakvo drugo napajanje da probaš pospojiti ono najsnovnije i vidjeti da li se tada pali

Za napajanje nemam opremu provjeriti, a onaj način sa spajalicom ne bih htio riskirati, da u Futuri ne bi bilo da sam ja spržio napajanje ako je neispravno pa mi ne uvaže garanciju. 

Napajanje drugo nemam, stari komp sam još prekjučer poklonil bratiću da ima za igranje, a sad je već komp aktivan kod njega pa mu ne bih htio uzimati veselje sad kad je na praznicima... Uz to, kako sam gore napisao, nisam baš stručan, zato sam i uzel cijelu konfu kod njih da mi ju sastave; grafičku, RAM i eventualno Hard/SSD znam zamijenit, Napajanje i CPU nisam još nikad pa da ne bi bilo haha XD

Budem se moral strpiti kad u Futuri pogledaju, poprave i pošalju natrag... Zasad pohvale za njih, ne rade nikakvu zbrku i rekli su odmah kurira poslat i da će se potrudit da dođe prije Badnjaka nazad (iako sumnjam jer je to za 2 dana), ali  za trud.

7 godina
MGloc kaže...

Ja bi prije svega jos otpojio 24 pinski i  onaj gore lijevo sto ide u cpu ponovno spojit i stisnut muski.

24 pinski već jesam, to mi je ovaj iz Future poslao naknadno da probam. Stisnuo jesam muški, nejde dublje. Nije pomoglo. Ovo od CPU idem sad. Tnx

*Edit - i ovaj od CPU sam odojio i ponovno spojio i ništa

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.12.2020 11:51 (zlaya987).
7 godina
Dex.pwn kaže...
ledica je dole, na dnu matične. Vidim na slici da je ima. Najčešće je zelene boje.
Odspoji sve konektore s matične, uzmi onaj glavni konektor koji je bio spojen na matičnu i spajalicom spoji zelenu i crnu žicu. Nakon toga upali napajanje na sklopku(nek bude ugašeno dok odspajaš sve).

Ajme, kak nju nisam primjetil... 

Napajanje prištekano u struju, ledica se ne pali. Pritišćem tipku za paljenje, ništa se ne događa ni s ledicom, ni s ventilatorima

*Edit - sad sam primjetio da to što sam gledao nije ledica nego samo rupa. Ali gledam cijelu matičnu, ništa se ne pali, svijetli ili bilo što takvo kada ukopčam i/ili kada stisnem power button. Možeš molim te u pp poslati da tu ne spamamo zaokruženo di si vidio ledicu na matičnoj. Jer guglam i ne nalazim da ova matična ima ledicu... Tnx 

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.12.2020 12:05 (zlaya987).
16 godina
odjavljen

Jedino što se isplati na novom računalu složenom u dućanu probati je da li je power tipka ispravna, te resetirati BIOS (i to samo ako se pokrene, ali ne daje sliku). Znam da je teško odvojiti se od novog računala sad pred praznike, ali radije vrati natrag nego da napraviš dodatni problem - ako ništa, gubiš vrijeme.

Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
7 godina
MrBlc kaže...

Jedino što se isplati na novom računalu složenom u dućanu probati je da li je power tipka ispravna, te resetirati BIOS (i to samo ako se pokrene, ali ne daje sliku). Znam da je teško odvojiti se od novog računala sad pred praznike, ali radije vrati natrag nego da napraviš dodatni problem - ako ništa, gubiš vrijeme.

Hvala ti, evo ja sam probao to, a i mnogo više i ne radi. Šaljem u Futuru i javim što su dijagnosticirali.

Stvarno vam hvala puno svima, bar sam naučil kako se dijagnostika cijelog kompa radi 

14 godina
zlaya987 kaže...
Dex.pwn kaže...

Napajanje prištekano u struju, ledica se ne pali. Pritišćem tipku za paljenje, ništa se ne događa ni s ledicom, ni s ventilatorima

Gotovo sigurno je napajanje. Iako realno nije ti ni bitno, jer što god da je odnijet ćeš ga njima pa će oni vidjet vrlo brzo o čemu se radi.

I nije to ništa neobično, puno mi se puta dogodilo da složim komp, upalim ga da vidim da li je sve ok, , spakiram, isporučim, i kod kupca ne radi, nešto krepalo. Čak je bilo podosta situacija kad odradim instalaciju OS-a, programa, sve updateam, proces u kojem se komp više puta i restarta i ugasi i upali...i sve ok, spakiram, isporučim, i kupcu komp ne reagira. Mrtav skroz. Nešto jednostavno krepa. Ni prvi ni zadnji put.

Znam da je to najčešće kupcu užasan trenutak, jer ono što je rekao netko u temi, čovjek je kupio sad nešto novo, jedva čeka upalit, isprobat...ili još gore (ajde ovisi od slulaja do slučaja), treba mu odmah za nešto odradit i ne radi. A radilo kod mene satima i to sve do prije 20 min do gašenja.

Radosti prodaje...

13 godina
odjavljen
Matična nema napajanje.
Ili je u napajanju problem ili u konektoru na matičnoj.
Vjerojatno je napajanje otišlo.
7 godina
miki1981 kaže...
zlaya987 kaže...
Dex.pwn kaže...

Gotovo sigurno je napajanje. Iako realno nije ti ni bitno, jer što god da je odnijet ćeš ga njima pa će oni vidjet vrlo brzo o čemu se radi.

I nije to ništa neobično, puno mi se puta dogodilo da složim komp, upalim ga da vidim da li je sve ok, , spakiram, isporučim, i kod kupca ne radi, nešto krepalo. Čak je bilo podosta situacija kad odradim instalaciju OS-a, programa, sve updateam, proces u kojem se komp više puta i restarta i ugasi i upali...i sve ok, spakiram, isporučim, i kupcu komp ne reagira. Mrtav skroz. Nešto jednostavno krepa. Ni prvi ni zadnji put.

Znam da je to najčešće kupcu užasan trenutak, jer ono što je rekao netko u temi, čovjek je kupio sad nešto novo, jedva čeka upalit, isprobat...ili još gore (ajde ovisi od slulaja do slučaja), treba mu odmah za nešto odradit i ne radi. A radilo kod mene satima i to sve do prije 20 min do gašenja.

Radosti prodaje...

Slažem se. Ovo mi je 4. komp u životu, imam jednog u stanu u Zg starog 3 godine, naručio iz Uzija, sve radilo od početka. Ovaj stari koji sam poklonio je radio 10 god ko urica, kupio ga u Alpha M u Vž. Prvi komp ima još čača (igra solitare na njemu i čita portale), taj je iz 2000 godine, još sve radi i nikakvih problema. Izgleda da se prije ili poslije desi da ti nešt ne radi otprve, još kak je i moglo biti, dobro je. Ako mi svaki 5. neće radit out of the box pa još 20+ godina, potpisujem 

Ali ne krivim nikoga iz Future, vjerujem da su odradili posao korektno (jer sam pogledao iskustva ljudi i stvarno ih većina hvali) i koliko vidim, dešavaju se ovakve stvari često. Pitanje je onda kako reagiraju trgovine, a zasada mi se Futura čini da je reagirala odlično, dalje ćemo da vidimo 

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.12.2020 12:55 (zlaya987).
13 godina
odjavljen
Više mi djeluje da su to nabrzinu slagali pa ga nisu ni probali ili su koristili neko drugo napajanje za test

0 2 hvala 0
12 godina

Da, izgleda da je napajanje ako ne pali ledicu na matičnoj. Ako nisi poslao još, možeš iz sprdancije probat samo zamijeniti mjesta dolje desno konektorima za reset i power i probati stisnuti reset onda (u slučaju da je power tipka/kabel otišla).

Tread softly because you tread on my dreams.
Moj PC  
2 0 hvala 1
7 godina
Dex.pwn kaže...
Više mi djeluje da su to nabrzinu slagali pa ga nisu ni probali ili su koristili neko drugo napajanje za test

Moguće je i to, al ja budem zasad ipak vjerovao njima da jesu provjerili, bolje da ispadnem naivan nego da ih lažno optužim.

Jer ipak računam da im se bolje isplati provjeriti odmah nego sad plaćat kurira za nazad, pa napraviti provjeru i onda opet slati meni...

7 godina
ElektričnaOvca kaže...

Da, izgleda da je napajanje ako ne pali ledicu na matičnoj. Ako nisi poslao još, možeš iz sprdancije probat samo zamijeniti mjesta dolje desno konektorima za reset i power i probati stisnuti reset onda (u slučaju da je power tipka/kabel otišla).

nije još došao kurir pa sam probao zamjenu napraviti, ništa se drugačije nije dogodilo. Ni Power ni reset tipke ne rade ništa... :/

10 godina
Trazi novac natrag. Dosta zajebancije s njima. Palili su,kako da ne. Jos nisam cuo da je komp koji je radio u firmi gdje su ga sastavili prestao radit nakon dostave. Jedino ako je kombi par puta sletio skupa sa teretom pa se porazbijalo sve. Ako nema ostecenja vanjskih vracaj im i hebi im mater.
Moj PC  
1 2 hvala 1
12 godina
zlaya987 kaže...

nije još došao kurir pa sam probao zamjenu napraviti, ništa se drugačije nije dogodilo. Ni Power ni reset tipke ne rade ništa... :/

Šteta. Ništa, to je eliminiralo power tipku i njene kablove, malo je vjerojatno da i power i reset tipke nisu u funkciji. U slučaju da  oni utvrde da je napajanje riknulo, moj savjet kojeg nisi trazio je da pitaš jel možeš nadoplatiti 200kn za neko solidnije napajanje (ne nužno jače u deklariranim wattima, već kvalitetnije)

Tread softly because you tread on my dreams.
4 godine

A ta konfiguracija je trebala biti za?Gaming ili nešto drugo?

1 0 hvala 0
13 godina
Spacecraft kaže...
Trazi novac natrag. Dosta zajebancije s njima. Palili su,kako da ne. Jos nisam cuo da je komp koji je radio u firmi gdje su ga sastavili prestao radit nakon dostave. Jedino ako je kombi par puta sletio skupa sa teretom pa se porazbijalo sve. Ako nema ostecenja vanjskih vracaj im i hebi im mater.

Ako se ne varam, oni slove kao jedna od najboljih firmi što se tiče odnosa s kupcem. Bar koliko vidim po forumima, ja još nisam uzimao od njih.

Ako su slagali računalo pola sata do sat vremena, pa valjda jesu i potrošili 30 sec da ga uključe u napajanje i monitor i uključe? Mislim, nadam se , ako se već tak dobro priča o njima.

Btw, pa koliko kombija i skladišta prođe jedan paket? S ugrađenim komponentama? Meni je čudnije kako to da se češće ne dogode greške , a ne što se jedna dogodila.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
13 godina
renato1977 kaže...

A ta konfiguracija je trebala biti za?Gaming ili nešto drugo?

1060 AF i RX 5600 XT. 99% sam siguran da je gaming u pitanju. Vjerojatno je i spomenuo u temi, dosta dobro i jasno piše koliko vidim.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.12.2020 15:12 (CyberDemonVZ).
4 godine

pa ne znam ko mu je onda preporučio 1600af?!Kad je jedan obični i3 10100f ili ryzen 3 3100 brži u igrama od njega?!

12 godina
renato1977 kaže...

pa ne znam ko mu je onda preporučio 1600af?!Kad je jedan obični i3 10100f ili ryzen 3 3100 brži u igrama od njega?!

Koliko si vise naporan s tim r3 3100 otkako si ga kupio.
Sva 3 procesora su tu negdje s time da kod r5 1600 af imaš 2c/4t više i bolje će stariti.
Vidjet ćemo već sada što će biti sa tim 4c/8t pošto su izašle nove konzole sa 8c procesorima i developeri će sigurno igre optimizirati za više jezgri, ali to na stranu, i dalje r5 3100 nije brži u igrama.

Već se u SotTR (slika2) vidi blagi zaostatak i3 10100f i pogotovo r3 3100

Conversely, Shadow of the Tomb Raider is very CPU demanding and it shows when the 4-thread Core i3-9100F is unable to deliver smooth frame rates. With the addition of Hyper-Threading, the Core i3-10100 can deliver up to 61% better 1% low performance, allowing it to match the Ryzen 5 1600 (AE verzija), even if that's behind the Ryzen 3 3300X which averaged 102 fps.

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.12.2020 15:23 (ibme74).
7 godina
ElektričnaOvca kaže...
zlaya987 kaže...

Šteta. Ništa, to je eliminiralo power tipku i njene kablove, malo je vjerojatno da i power i reset tipke nisu u funkciji. U slučaju da  oni utvrde da je napajanje riknulo, moj savjet kojeg nisi trazio je da pitaš jel možeš nadoplatiti 200kn za neko solidnije napajanje (ne nužno jače u deklariranim wattima, već kvalitetnije)

Hvala ti na savjetu. Originalno mi je forumaš ibme74 sastavio konfiguraciju i stavio napajanje Seasonic SS-650GB, 650W, oni napravili ponudu pa kako im nisam odmah odgovorio, kada sam im odgovorio da prihvaćam su rekli da ga nemaju na stanju više i predložili DeepCool DN650, 650W, 80+ (sad vidim da ga uopće nemaju u webshopu u ponudi). Vidio sam po cijeni da je ovo koje su predložili 120kn jeftinije, ali sam mislio valjda nije toliko lošije. Ako stvarno je u napajanju, napisati ću im da mi stave neko kvalitetnije, barem Bronze 80+, ako ne i Silver... 

4 godine

tebi sam več rekao da mi ne stavljaš slike sa neta

0 7 hvala 0
16 godina

Vidi da nitko nije spomenuo jest da je totalno banalno al svakakvih genijalaca ima. Da ti nije napjanje na prekidacu ugaseno?

Moj PC  
2 1 hvala 1
10 godina
Jesi probao izvadit bios bateriju pa ju opet stavit.
Moj PC  
1 0 hvala 1
7 godina
Spacecraft kaže...

Tnx na mišljenju, vidit ću, ali ako se pokažu uslužni neću tražiti novce nazad. Jer ionako od neke druge trgovine neću ništa brže dobit konfu jer su blagdani, a ni ništa jeftinije.

Konfiguracija je za gaming, da pokreće igre sljedećih 3-5 god bar na minimumu. To je zapravo bratova konfa, ja doma dođem samo tu i tamo vikend i za praznike kao ovaj, pa da imam što igrati (tipa Witchera, CP2077 itd.), a brat ionak većinom igra Rocket League i COD sa frendovima, tu i tamo koji rpg. Zadnja konfa nas je držala 10 god, jedino smo grafu kupili 2015. R280X rabljenu iz Češke (kad je ono majnersko ludilo bilo i te grafe su taman dale svoje za majnanje pa ih je bilo na lopate), nadam se da će i ova cca 10 godina, također uz tu i tamo koje ulaganje.

7 godina
R4zOR229 kaže...

Vidi da nitko nije spomenuo jest da je totalno banalno al svakakvih genijalaca ima. Da ti nije napjanje na prekidacu ugaseno?

Prvi odgovor jučer je bio taj haha XD

16 godina

Pogledaj onda da ti se cmos baterija nije pomaknulo prilikom transport tj da dobro sjedi.

EDIT: sad vidim da imas AF, moguće da nisu dobar bios stavili ali svejedno bi moralo davat neke znakove zivota.

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.12.2020 15:34 (R4zOR229).
7 godina
Spacecraft kaže...
Jesi probao izvadit bios bateriju pa ju opet stavit.

To nisam jer kolko sam skužio, ako se komp pokreće (vrte ventilatori, svijetli), ali ne boot-a, da je onda možda do toga. Meni je mrtav komp, ništa se ne događa, nema zvuka, nema svijetla, ventilatora, ničeg.

Bateriju za CMOS sam izvadio bio, isto nije pomoglo.

13 godina
odjavljen
Dok LEDica ne svijetli neće nikakve znakove dati.
Do tada je problem napajanje - konektor - matična
Nešto od toga zeza.
Kad vidiš da LEDica svijetli onda možeš očekivati drugačiju reakciju na pritisak tipke.
14 godina
Spacecraft kaže...

To je stvar koja se dogodila toliko puta da meni uopće nije neobična. Nije često, ali ni u kom slučaju nije nešto što se može nazvati neobičnim ili staviti u kategoriju užasno rijetko. Barem ne trgovinama koje prodaju računala. Događa se s laptopima, događa se s stolnim računalima, sa mobitelima, tabletima, zvučnicima...ne znam da li postoji ijedan elektronički uređaj za kojeg nisam doživio ili čuo barem iz druge ruke da se dogodila ista ili slična stvar. 

Isto kao što neki uređaj radi sad, ti ga ugasiš i on nakon 2 min bez da ga je itko dirao više ne radi, tako su i ovo situacije koje se u prodaji događaju.

Tako da ne vidim razloga da im hebe mater, a pogotovo ne kužim prvi dio..."dosta zajebancije s njima" koje zajebancije, pa čovjek je javio koji je problem i oni su rekli da će poslat kurira po komp. Nije da su ga zavlačili, muljali ni išta slično.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice