Problem sa kućištem ili .....?

poruka: 10
|
čitano: 2.251
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Problem sa kućištem ili kontakt .....?

Zaista nemam ideju kako da nazovem temu ( tj problem koji me muči)... btw komp je ovaj My PC , MB je nova kupljena prije dva mjeseca , a problem je počeo prije par dana ; pri paljenju svijetli led(crvena-led MEM OK) na MB i neće u BIOS niti windowsi ,kad se ta led ugasi sve ide normalno! Par puta reset i nekako se "dignu" winsi i sve radi OK , danas nije moglo nikako pa sam rastavio PC i probao sve radi OK kad je rastavljen (LOL) ,kad složim u kućište neće (niti u BIOS) ,pokušao sam noviji BIOS isto (trenutno sam vratio sa USB predposljedni BIOS). Znači sve radi 100% kad je izvan kućišta , probao sam sa integrisanom grafom i isti je problem , probao sa drugom memorijom i isti problem!!! Negdje je kontakt koji pravi problem sto bi rekla moja baba !

Help !

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2012 18:37 (joyjoy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Problem sa kućištem ili kontakt .....?

pregledaj žice od kučišta tj. one koje se spajaju na matičnu.Možda nisi dobro spojio ledice za power on,hdd led,reset switch...itd.Najvjerojatnije ti je zamjenjen + i - žica negdje na njima ili postoji mogučnost da ti negdje na matičnoj kod spoja sa kučištem probija struja i stvara kratki spoj(mislim na šarafšćiče).Probaj staviti sve plastične odstojnike ako imaš.

16 godina
Se7en kaže...

pregledaj žice od kučišta tj. one koje se spajaju na matičnu.Možda nisi dobro spojio ledice za power on,hdd led,reset switch...itd.Najvjerojatnije ti je zamjenjen + i - žica negdje na njima ili postoji mogučnost da ti negdje na matičnoj kod spoja sa kučištem probija struja i stvara kratki spoj(mislim na šarafšćiče).Probaj staviti sve plastične odstojnike ako imaš.

Uz MB je došao Q-konektor , tako da su diodice i ostale žice sigurno dobro spojene!

14 godina

jesi stavio "standoff" šarafe u kučište?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
joyjoy kaže...
Se7en kaže...

Uz MB je došao Q-konektor , tako da su diodice i ostale žice sigurno dobro spojene!

Da ti nema koji standoff viška pa da radi nepotrebni kontakt na ploči odostraga, to dobro provjeri, da nebi ploča u vječna lovišta zbog kratkog spoja ;)

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1654425
16 godina
AbeDomeNuS kaže...
joyjoy kaže...
Se7en kaže...

Da ti nema koji standoff viška pa da radi nepotrebni kontakt na ploči odostraga, to dobro provjeri, da nebi ploča u vječna lovišta zbog kratkog spoja ;)

Stavio sam te standoff (8 komada,oni su kao zlatni ) , kako da provjerim taj nepotrebni kontakt ? Evo tri puna sata najnormalnijeg rada računara  , naravno kao na slici izvan CASE a!

16 godina
neaktivan
Re: Problem sa kućištem ili .....?
d666sermek kaže...

jesi stavio "standoff" šarafe u kučište?

znam da je malo offtopic ali šta su to standoff šarafi?

...train hard, feel good, never give up...
14 godina

možda ti je koji šaraf deblji od predviđenne rupe i zaštite od kretkog spoja... provjeri... šarafi ti moraju biti unutar iscrtanog kruga kraj rupe gdje idu...

standoffi ilitiga distanceri su šarafi koji se šarafaju na kučište ispod matične da ona ne dodiruje samo kučište

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
d666sermek kaže...

možda ti je koji šaraf deblji od predviđenne rupe i zaštite od kretkog spoja... provjeri... šarafi ti moraju biti unutar iscrtanog kruga kraj rupe gdje idu...

standoffi ilitiga distanceri su šarafi koji se šarafaju na kučište ispod matične da ona ne dodiruje samo kučište

te si trebao dobiti zajedno sa kućištem ali ako nisi probaj ih nabaviti u nekoj trgovini s informatičkom opremom.

16 godina

{#} proradilo je tj. sve sam ponovno montirao u case ! pravi uzrok je vjerovatno iz oblasti "na rubu znanosti"........... black magic i slično

od 9 Stand-off šarafa imam 8 i jednom sam promijenio rupicu a onaj što nedostaje stavio plastićni space suport! btw

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice