Problem kod paljenja računala

poruka: 11
|
čitano: 2.642
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Hitno problem sa kompjuterom

Imam ovaj problem kada hocu da upalim kompjuter: Reboot and selected proper Boot device Insert Boot Media in selected Boot device and press key,sta znaci to zna neko? :)

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Hitno

pritisni F9 da ti prikaže redoslijed odabira uređaja za bOOT

Kod tebe je vjerovatno na difoltu CD/DVD rom,a onda blendaš hard drive..i ENTER

0 0 hvala 0
17 godina
Hitno

Zadnji put kad sam ovo vidio bila mi je ostala 5,25" disketa u B:\ pogonu {#}

2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Hitno

e probao sam kako si rekao,i upalim ga i uopste ne reaguje nijedno dugme na testaturi samo se ponavlja to sto je napisano...

14 godina
boris9999 kaže...

e probao sam kako si rekao,i upalim ga i uopste ne reaguje nijedno dugme na testaturi samo se ponavlja to sto je napisano...

- Uđi u BIOS, pronađi boot opcije, pronađi gdje piše First boot device, tu postavi HDD, spremi promjene i izađi van, probaj pokrenut računalo.

- Ako opet ne bude radilo, moguće je da ti je HDD dao svoje i da trebaš drugi, u BIOSu možeš provjerit da li računalo vidi uopće HDD.

------ Sva pitanja ili nejasnoće molim na PM. Hvala :D ------
13 godina
neaktivan
Hitno

mozda ti se srusio windows a ne da hardisk nije postavljen da se boota sa njega i meni se znalo desit ... ako ti je u biosu hardisk stavljen kao prvi kojeg da komp cita onda ti se windows srusio 

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Hitno

udjem u boot podesavanja,i ono first boot device mi ispise kao za floopy i nesto PXE 2,33 i disable,nema HDD!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
boris9999 kaže...

udjem u boot podesavanja,i ono first boot device mi ispise kao za floopy i nesto PXE 2,33 i disable,nema HDD!

pogledaj sta ti je sa hardiskom dal ti je spojeno sve..mozda je riknuo 

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
15 godina
neaktivan
Ljudi ja imam maticnu foxconn socket 775( neznma tocno ime)
I kad ocu bootat...javi mi se pocetni ekran na kojem pise "press DEL to open BIOS" i press TAB for post menu...i nedolazi mi "press any key to boot...hard disk mi je dobar imam 2 X 1 GB DDR1 RAM. 2.8 ghz
Kad napravim clr cmos...otvori mi prozor koji mi pokazuje sta sve imam na maticnoj i onda odem u bios i napravim first boot cd rom...ali kad to spremim ponovo dobijem ovo gore sto sam naveo...i tako u krug!
Pomoc!!!
14 godina
Problem kod paljenja računala

goran___1992

- Jesi probao stiskat TAB?

------ Sva pitanja ili nejasnoće molim na PM. Hvala :D ------

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Problem kod paljenja računala
Ma jesam...i nista...imam osjecaj kao da mi tipkovnica nevalja...uopce mi ne prima ni DEL ni TAB!!! spojio sam 2 tipkovnice...i nista
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice