Problem kod EP45-DS3

poruka: 44
|
čitano: 12.040
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Problem kod EP45-DS3

Potpuno istu stvar sam i ja imao na EP45-DS3L. Isti RAM imamo na istom chipsetu. Moj problem sam riješio staveći DRAM Voltage na 1.9 (voltaža rama) i MHC Core na 1.2 (voltaža northen bridga). EP45 i EP43 chipseti, neki modeli imaju problema kada su 2 keksa rama po 2GB. Ne znam čemu je tome tako, ali očito je da mi sada radi ko urica. Pa probaj, nemaš što izgubiti. Usput to sam jedva našao na netu još prije mislim na forumu od www.tomshardware.com

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problem kod EP45-DS3

Obratite posebnu pozornost po pitanju RAM-a, potrebno pravilno podesiti Latencije i Bios-u 

16 godina
neaktivan
Problem kod EP45-DS3

SVe po starom, radilo je nekih 11h dobro, onda sam nakon 2h došao , uključio računalo i nije uspjelo do kraja dići win (otvorio se desktop ali se sve smrznulo), restartao sam ga i pojavila mi se poruka:

Windows Registry Recovery:
One of the files containing system's Registry data had to be recavered by use of a log or alternate copy. The recovey was successful.

Nakon toga se resetirao i u minidump upisalo pogrešku.

Molim vas pomozite.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Problem kod EP45-DS3

jesi probao sa nekim drugim windowsima koji nisu ti koje ti stalno instaliras?

i jesi probao to isto napravit sa nekim drugim diskom dok ti je ovaj nije spojen na komp?

i zasto jednostavno ne odes u servis i kazes im da je bio komp vec 1000 puta i da nisu nista napravili i da zelis zamjenu maticne.

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Problem kod EP45-DS3

neznam jesi probao ovo:

module stavi u slotove 1 i 2 pa probaj onda pa javi :)

0 0 hvala 0
16 godina

Posudi od nekog ili kupi jedan keks kvalitetnije meme od 1gb.Ubodi ga u prvi slot pa neka radi neko vrime,pa onda u treći isto tako.Ako tako bude radilo znaći da ti je je mema problem.Tako sam prijatelju rješija problem.

doktor za grafe i ludosti
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.3.2009 18:12 (dery).
16 godina
neaktivan
Problem kod EP45-DS3

Hvala Ziga i dery-u,  te ostalima koji su sudjelovali u riješavanju možda malog, ali meni velikog problema. Smijeh   Mogu mirno zatvoriti ovu temu i reći da je problem riješen, naravno zahvaljujući vašoj pomoći.

U prijašnjem postu sam rekao da sam pokušavao sam zamjenom rama(kombinacije 1. pa 2. ...),ali to nije pomoglo. Na prvom servisu jedan modul rama se mi zamjenili jer je bio neispravan. 2 i 3 put na servisu nisu našli nikakve preobleme sa memorijom. Pa sam počeo sumnjati na matičnu(loša serija ili..). Zamjenio sam ploču za ASUS P5Q-E, ali ni to nije riješilo problem. Otišao sam u Vemil i kupio 1 pločicu A-Data rama, ova dva stara izvadio(Kingmax). I sad hvala Bogu radi savršeno.  Izgleda da su oba dva rama otišla(a prolazili su test) i da je to bio problem od početka.(to znači da 3 rama za redom nisu valjala, koja je to slučajnostMršti se)

Još mi naravno vrijedi garancija za ram(prošla su 2mj), ali jednostavno mi je muka ići tamo ponovno tražiti zamjenu. Ne želim uzeti zamjenski ram od njih, jer sumnjam da će raditi. Koštao me je poprilično živaca, vremena i novca. Mislim to sve zaboravit i naravno nikad više tamo kupovati. ( keširao sam im za komp i cijelu periferiju preko 8000kn , jako mi se isplatiloViče)

Hvala još jednom svima na pomoći.Osmijeh

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.3.2009 19:39 (igi66).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Problem kod EP45-DS3

Možda nije problem u samoj memoriji. Poznato je da se neke matične jednostavno ne slažu sa nekim memorijama. Zato na stranicama proizvođača postoji support list.

Nedavno sam nabavio istu ploču, ali sam prethodno provjerio memory support list.

Na kraju sam se odlučio za Corsair Dominator, vodeći se informacijama na Corsairovom webu.

Postoji popis svih memorija koje su kompatibilne sa tom pločom. Za njih Corsair garantira da će raditi, jer su provedeni opsežni testovi.

I meni sve radi bez problema.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Problem kod EP45-DS3

Pa koji ....mi  nisu nešta rekli na servisu. U istoj trgovini u kojoj je servis kupovao sam sve komponente ispitujući ih da li je to kompatibilno. Ne znam koliko sam puta  upotrebio tu riječ. ( 3 puta sam im nosio računalo na servis)

link

istina je nema tu kingmax-a od 2GB na 800MHz.  Ne mogu sad naći memory support list  za ASUS P5Q-E (ponavljam da ni na njoj nije radio kingmax od 2GB, tj. 2X"GB).

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.3.2009 20:51 (igi66).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
igi66 kaže...

Pa koji ....mi  nisu nešta rekli na servisu. U istoj trgovini u kojoj je servis kupovao sam sve komponente ispitujući ih da li je to kompatibilno. Ne znam koliko sam puta  upotrebio tu riječ. ( 3 puta sam im nosio računalo na servis)

A čuj, njima je dovoljno vidjeti da je memorija DDR2, da ploča podržava DDR2 i misle da je to to.

Ja sam uzeo ovu. Možda je malo skuplja, ali radi besprijekorno. A i ova fora s hlađenjem je vrlo korisna.
16 godina
neaktivan
Problem kod EP45-DS3

Stvarno izgleda moćno. Uložio sam dosta u periferiju i to većinom u monitor 22''(Samsung T220).Iskreno nisam previše razmišljao o ramu.(Nisam znao da je vrsta ram-a toliko važna za matičnu.)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Problem kod EP45-DS3

Srećom, memoriju je lako nadograditi. Pa s vremenom, ako se odlučiš na to, znaš koju ćeš odabrati Osmijeh.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Problem kod EP45-DS3

na jednom od linkova za support memorije nema http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1120063 iako meni sa navedenom maticnom radi

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hacker-ri kaže...

na jednom od linkova za support memorije nema http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1120063 iako meni sa navedenom maticnom radi

Nitko ne kaže da memorija koja nije testirana neće raditi. Ali proizvođač nema mogućnost provjeriti kompatibilnost sa svakom memorijom dostupnom na tržištu.

U ovom slučaju mislim da je bolje igrati na sigurno i uzeti memoriju koja je prošla testiranje i za koju proizvođač jamči da će raditi, nego potrošiti novac, vrijeme i živce pokušavajući natjerati na rad memoriju koja se jednostavno ne slaže s matičnom.
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.3.2009 10:12 (macak).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice