Ovako donio mi prijatelj komp cistio ga i otpojio one kabelcice za paljenje i sad nemoze upalit komp,a ja nezz kako to spojit radi se o maticnoj ploci ASUS A8V pa ako netko zna molim vas pomozite
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ako nemaš knjižicu od matične, progulaj manual od te matične. Tamo ti piše gdje se šta spaja
Ako nemaš knjižicu od matične, progulaj manual od te matične. Tamo ti piše gdje se šta spaja
Nemam knjizicu a na manualu se nemogu snac!
Ljudi molim vas ako znate kako se to spaja molim vas pomozite castim vas cim hocete..
Evo tražim (tj. radim ono što bi i ti mogao), ali model matične sigurno ima još neko slovo ili broj u sebi!
Evo tražim (tj. radim ono što bi i ti mogao), ali model matične sigurno ima još neko slovo ili broj u sebi!
na njoj piše A8V ako imas skyp javi mi pp da ti se javim videopozivom pa možda nešto uspijemo!
Probaj ovako:
EDIT: Inače možeš i sa kacavidom spojiti dva pina koji služe za paljenje, a možda ploča ima i tipku za paljenje!
Ne mogu se snać na toj slici ako nije problem da mi se na skyp javiš ili ja tebi nije bitno samo da riješimo problem!
A da ti dođe kući i spoji kablove?
Tipku za paljenje spoji na ATX Power pinove, a reset na reset.
nemres fulat
kraj pinova na ploci ti pise power ili pw
a na kablu prema gumbu za paljeni power ili pw
i samo ustekas, plus ili minus nisu bitni za power i reset.
Mozes sa ne prevelikim odvijacem probat, samo nakratko pipnes ta dva pina i upali ti se.
Na svakoj ploci je sve oznaceno tak da ne trebas ni manual.
Zanima me dali postoji opasnost pri tome da palim komp pomocu nekog odvijaca da me udari struja,i sto jos mogu upotrijebit umjesto odvijaca...
Zanima me dali postoji opasnost pri tome da palim komp pomocu nekog odvijaca da me udari struja,i sto jos mogu upotrijebit umjesto odvijaca...
Struja ti je imenica ženskog roda i ako se ne razumiješ nemoj se igrati njom, prijateljski savjet.
Bolje nemoj odvijacem nista pipkati!
Kao sto je rekao kolega gore,zaista ne mozes fulati,pise ti na maticnoj,pise i na kablovima+jos sto na kablovima imas malu oznaku trokuta-koja ti oznacava +(ako slucajno ma maticnoj imas oznacen polaritet!
Struja ti je imenica ženskog roda i ako se ne razumiješ nemoj se igrati njom, prijateljski savjet.
Znam ali me zanima sad ovo oko paljenja kompa s odvijacem jel me moze udarit struja-.-
Znam ali me zanima sad ovo oko paljenja kompa s odvijacem jel me moze udarit struja-.-
Ako krivo "pipnes" mos shebati maticnu!
Ne mogu provjeriti,jel mi je nesta net spor,ali OVO bi trebao biti user manual u kojem ti fino pise kako trebas spojiti!
To carevi evo upalio pomocu odvijaca svaka vam cast...
To carevi evo upalio pomocu odvijaca svaka vam cast...
A nista....sada to sastavi i prijatelju daj i šarafciger,da ga moze upaliti!
nepada mi napamet se patit vise oko ovog...
Spomenuo sam ti sarafciger samo da ga imas na pameti u slucaju nuzde, a ti odmah zaskocis pinove njime.
Ajd super!
Sad razglasi po susjedstvu da popravljaš kompjutere... 
Znači možeš sa kacavidom spojiti ista ona dva pina na koja nisi mogao spojiti kabel za normalno paljenje?!?!? 
Ajd super!
Sad razglasi po susjedstvu da popravljaš kompjutere... 
Znači možeš sa kacavidom spojiti ista ona dva pina na koja nisi mogao spojiti kabel za normalno paljenje?!?!? 
Kad spojim kabal ne reagira na gumb uopce