Problem s Igrama s procesorom AMD PII X4 965BE

poruka: 12
|
čitano: 2.903
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Bok ljudi, nov sam na forumu (barem što se postova i tema tiče), tako da ako imate bilo kakve primjedbe molim da mi javite te po potrebi i mičem ovu temu.

Kao što sam naslov kaže, imam nekih problema koji se najvjerovatnije tiču hardvera, ali o njima ispod, ovo je moj komp:

Procesor:                AMD Phenom II X4 965 BE (ona novija verzija s 3 MHz većim taktom), 6 MB L3 cache, 4 jezgre, 3.4 GHz takt, 140W

Matična Ploča:       Asrock M3A770DE, socket AM3, procesor do 150W, Do 16 GB DDR3 Rama, 2 x PCI-E 16x, DirectX11, CrossFireX

Grafička Kartica:     Sapphire ATI Radeon 5850HD, 400 MHz GPU, 1000 MHz memorija DDR5, 1 GB VRAM, 256-bit interface

Memorija:               2 x 2 GB, Kingston HyperX, 1600 MHz

Napajanje:            Corsair VX Series, 450 Watt

Disk:                      Malo stariji 160 GB, nepoznate marke, 7200 RPM             // znam da je slab, razmišljam o nekom VelociRaptoru, iako je on najmanji problem ovdje

Optika:                  Samsung prijenosni USB                                                   //onaj za netbooke jer mi pored grafe nije stao niti jedan drugi u kučište, a i ne trebam bolji

Kučište:                 SilverStone LC16M HTPC, crni                    

USB utori:              14 USB utora,                                                                  // radi potrebe

Hlađenje:               Xsilence 14W x 2 za kučište (neki mali tihi), ( i za procesor) SCYTHE Shuriken BIG SBSK-1000, 150 mm 50W

ostali podatci:

Radna temperatura CPU-a:                           450C

Najviša dosadašnja temperatura:                 560C                                        // pri igranju GTA IV, COD 6

Stupanj OverClocka:                                      Memorija: Ništa , Grafa: Ništa , Procesor: Ništa                                 // Sve tvorničke postavke

Operativni sustav:                                          Windows 7 Ultimate Retail 64-bit

Problem:

Kao što možete vidjeti požućen je red sa napajanjem, jer (barem se tako nadam) problem je u njemu....

Naime, pri igranju težih igara kao GTA IV pri punim performansama (ali mislim PUNIM, sve na MAXIMUMU) jedno 2 minute FPS ne pada ispod 50,

a nakon toga može se načut pozamašan zvuk napajanja, FPS oko 30 (vitalne temperature skroz normalne), te se on odjednom ugasi (napajanje) i nakon nekoliko sekundi

opet upali, ovo se događa koliko sam zamijetio, samo ako procesor pređe opterećenost od oko 60%, što se zna dogoditi i kod dizanja windowsa, čije sam i xp probao i opet isti problem...............Pomozite molim vas

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Gle..... definitivo za konfiguraciju koju imaš 450 W je pre malo.

kupi nešto jače možda 600w i biti će OK! Osmijeh

Moj PC  
0 12 hvala 0
17 godina
neaktivan

Čudno, jer tu konf bi i CX400W držao bez problema.

Sigurno je napajanje neispravno.

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.3.2010 16:49 (Penryn).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

moguće je i to!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja bi rekao (kao i ti) napajanje....

Imam isti procesor i nemam baš nikakvih problema s njim,

za svoju konfu sam na par mjesta računao otrilike napajanje koje trebam,

svugdj mi je ispadalo oko 450-500 W. Teoretski kada ti CPU pređe tih 

spomenutih 60% on si uzme više struje, a pošto vuče preko matične ima

prioritet (20-pinski + 6-pinski ako se ne varam) - iz čega slijedi da ti

vjerojatno imaš pad napona na grafičkoj u trenutku kada proc prođe tih 60% i pocucla malo više,

posebno kod GTA IV (krajnje neoptimizirana igra), a grafa ti baš i nije nešto štedljiva =D....

Pa eto ako si u prilici posudi neko bolje napajanje od otprilike 550W!

Glavni ko-munjara =)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Što se tiće napajanja, ono ima sasvim dovoljno snage za autorevu konfiguraciju...

Ima par stavri koje bi mogle biti uzrok

• CPU cooler nije dobro legao na CPU
  • Da li je autor teme uštekao u grafičku oba 6 pinska konektora (jedan direktno iz napajanja, drugi preko molex>6pin naponski
  • Također svi naponski kabeli na ploči trebaju biti uštekani, banalna je stvar zaboraviti neki od njih uštekati (uglavnom ovaj 8-pinski): 24 pinski (20+4) i 8 pinski EPS
  • Može biti da napajanje nije ispravno ili čak da ploča ili grafa nisu ispravne
  • Pokušaj nafleshati BIOS na najnoviju verziju također

Through every dark night, theres a bright day after that. So no matter how hard it get, stick your chest out, keep ya head up.... and handle it
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.3.2010 17:21 (Oly_E3).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kazes da vent od napajanja prozuji, a temperature su normalne. Garant je napajanje, ako mozes posudi od nekoga jace ili isto napajanje pa vidi da budes 100% siguran. Vjerojatno je napajanje defektno, jer mislim da bi corsair 450W trebao izdrzat i vise od ovog opterecenja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problem s Igrama s procesorom AMD PII X4 965BE
Oly_E3 kaže...

Što se tiće napajanja, ono ima sasvim dovoljno snage za autorevu konfiguraciju...

Ima par stavri koje bi mogle biti uzrok

• CPU cooler nije dobro legao na CPU
  • Da li je autor teme uštekao u grafičku oba 6 pinska konektora (jedan direktno iz napajanja, drugi preko molex>6pin naponski
  • Može biti da napajanje nije ispravno ili čak da ploča ili grafa nisu ispravne
  • Pokušaj nafleshati BIOS na najnoviju verziju također

Ili mu nije spojen 8-pinski 12V EPS na matičnu nego 4-pinski.

17 godina

VX450 mora vući to bez problema, ak vuče HD4870 crossfire,a jedna 4870 ima veći TDP od HD5850.

Jel ti to u svim igrama, ja nemogu povući GTA 4 na max, to je nemoguće,a nemožeš ni ti.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Hvala.........

Puno hvala oko savjeta, st se tice EPS-a, na napajanju uopce nema 8-pinskog nego 2 puta po 4-pinska, pa sam ih 2 ukljucio

Jucer sam vratio napajanje u ducan pod "neispravno", posto je ventilator nakon nekog vremena "prozujao" i uz nadoplatu uzimam corsair 850W

Cooler je dobro sjeo na mjesto, Komp (bez napajanja) odnio na servis i tam kazu da je s grafom itd. sve u redu, ali da postoji dosta noviji

BIOS fw.

Penryn-u, da, nije bash na punim perf, ali sigurno ocjenjeno kao Very-High, hvala

Svima puno hvala bili ste od velike pomoci, na kraju mozda ipak napajanje neispravno (sto mi je cudno za corsair, a ozda je i bilo rabljeno), ali sutra dobivam novo pa javim ,

inače pohvale na brzim odgovorima

A'k narastem bit ću Bill Gates, A'k ne narastem bit ću Steve Jobs
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problem s Igrama s procesorom AMD PII X4 965BE
Mojpismonosa kaže...

Hvala.........

Puno hvala oko savjeta, st se tice EPS-a, na napajanju uopce nema 8-pinskog nego 2 puta po 4-pinska, pa sam ih 2 ukljucio

Jucer sam vratio napajanje u ducan pod "neispravno", posto je ventilator nakon nekog vremena "prozujao" i uz nadoplatu uzimam corsair 850W

Cooler je dobro sjeo na mjesto, Komp (bez napajanja) odnio na servis i tam kazu da je s grafom itd. sve u redu, ali da postoji dosta noviji

BIOS fw.

Penryn-u, da, nije bash na punim perf, ali sigurno ocjenjeno kao Very-High, hvala

Svima puno hvala bili ste od velike pomoci, na kraju mozda ipak napajanje neispravno (sto mi je cudno za corsair, a ozda je i bilo rabljeno), ali sutra dobivam novo pa javim ,

inače pohvale na brzim odgovorima

Nisam te skužio 2%  al nema vezeNamigiva

16 godina
neaktivan

Srry, govorio sam za GTA4

A'k narastem bit ću Bill Gates, A'k ne narastem bit ću Steve Jobs
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail: