Bok ljudi, nov sam na forumu (barem što se postova i tema tiče), tako da ako imate bilo kakve primjedbe molim da mi javite te po potrebi i mičem ovu temu.
Kao što sam naslov kaže, imam nekih problema koji se najvjerovatnije tiču hardvera, ali o njima ispod, ovo je moj komp:
Procesor: AMD Phenom II X4 965 BE (ona novija verzija s 3 MHz većim taktom), 6 MB L3 cache, 4 jezgre, 3.4 GHz takt, 140W
Matična Ploča: Asrock M3A770DE, socket AM3, procesor do 150W, Do 16 GB DDR3 Rama, 2 x PCI-E 16x, DirectX11, CrossFireX
Grafička Kartica: Sapphire ATI Radeon 5850HD, 400 MHz GPU, 1000 MHz memorija DDR5, 1 GB VRAM, 256-bit interface
Memorija: 2 x 2 GB, Kingston HyperX, 1600 MHz
Napajanje: Corsair VX Series, 450 Watt
Disk: Malo stariji 160 GB, nepoznate marke, 7200 RPM // znam da je slab, razmišljam o nekom VelociRaptoru, iako je on najmanji problem ovdje
Optika: Samsung prijenosni USB //onaj za netbooke jer mi pored grafe nije stao niti jedan drugi u kučište, a i ne trebam bolji
Kučište: SilverStone LC16M HTPC, crni
USB utori: 14 USB utora, // radi potrebe
Hlađenje: Xsilence 14W x 2 za kučište (neki mali tihi), ( i za procesor) SCYTHE Shuriken BIG SBSK-1000, 150 mm 50W
ostali podatci:
Radna temperatura CPU-a: 450C
Najviša dosadašnja temperatura: 560C // pri igranju GTA IV, COD 6
Stupanj OverClocka: Memorija: Ništa , Grafa: Ništa , Procesor: Ništa // Sve tvorničke postavke
Operativni sustav: Windows 7 Ultimate Retail 64-bit
Problem:
Kao što možete vidjeti požućen je red sa napajanjem, jer (barem se tako nadam) problem je u njemu....
Naime, pri igranju težih igara kao GTA IV pri punim performansama (ali mislim PUNIM, sve na MAXIMUMU) jedno 2 minute FPS ne pada ispod 50,
a nakon toga može se načut pozamašan zvuk napajanja, FPS oko 30 (vitalne temperature skroz normalne), te se on odjednom ugasi (napajanje) i nakon nekoliko sekundi
opet upali, ovo se događa koliko sam zamijetio, samo ako procesor pređe opterećenost od oko 60%, što se zna dogoditi i kod dizanja windowsa, čije sam i xp probao i opet isti problem...............Pomozite molim vas