Problem s HP laptopom (uspoooorio)

poruka: 6
|
čitano: 1.724
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
HP laptop problem

U pitanjuje HP ELITE BOOK 6030p i treba mu 100 godina da se upali i digne sistem. I onda je opet katastrofa. Korisniku je riknuo punjač ... sad je nabavljen polovni.
Ubacio sam instalacioni CD ali i sam dolazak do "press any key...." je užasno spoooor, pa nisam htio ništa formatirati ni instalirati dok ne vidim s vama

Ne znam je li bitno ali primjetio sam da na displeju ispod monitora (ono gdje svijetli wi-fi i sl.) pri paljenju blicaju po par puta slovo A i broj 1 oba sa katancima (lokotima) pored sebe.

Zna li neko šta to znači i može li to biti razlog problema.

EDIT:

A (katanac)
1 (katanac)

bljesnu zajedno po 5 puta
mala pauza
opet bljesnu zajedno po 5 puta

Našao sam ovu stranicu

http://h20566.www2.hp.com/portal/site/hpsc/template.PAGE/public/kb/docDisplay/?sp4ts.oid=1842187&spf_p.tpst=kbDocDisplay&spf_p.prp_kbDocDisplay=wsrp-navigationalState%3DdocId%253Demr_na-c01443366-9%257CdocLocale%253D%257CcalledBy%253D&javax.portlet.begCacheTok=com.vignette.cachetoken&javax.portlet.endCacheTok=com.vignette.cachetoken

i tu mi kaže:

CPU not functional

The computer processor (Blink code 1) has stopped functioning properly. Contact HP for assistance.

Ima li mi pomoći???

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.10.2014 22:51 (tap3ah).

0 0 hvala 0
17 godina
Re: HP laptop problem

Ima ti pomoci ako si voljan iskesirati 500kn (u najboljem slucaju) za reball.. Hp je poznat po losoj "smjesi" koji koristi za lemljenje komponenti na maticnu plocu..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
11 godina
neaktivan

Šta mu ga to dođe???

Skidanje i ponovno stavljanje procesora???

17 godina
Vrlo vjerojatno je gpu izgubio kontakt sa plocom..
Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
14 godina
tap3ah kaže...

Šta mu ga to dođe???

Skidanje i ponovno stavljanje procesora???

ne procesora nego grafičkog čipa, al ono što bi ja napravio na tvom mjestu, probao bi staviti zadnji bios, ako ni to ne pomaže onda ogulit laptop do matične ploče, skinut sve što se da skinut sa matične, matičnu ploču staviti u pečnicu na 200 stupnjeva 10 minuta i proradit će ( 3 laptopa sam tako popravio, doduše vratili su se za cca 2 mjeseca zbog istog kvara ), to ti je home made reballing i ušteda 500 kn. Homemade reballing traje jedno cca 2 mjeseca, dok pravi reballing traje jedno 6 mjeseci. Home made reballing je zagrijavanje lemova da lemovi opet "sjednu" na svoja mjesta.

riječ je o 6930p,  a ne o 6030p

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.10.2014 0:04 (Cryogenic).
11 godina
neaktivan

aaaa našao sam i text nekog tipa na net-u ... on takođe spominje rernu i kao alternativu zamatanje laptopa u deke i puštanje u rad ..... da se pregrije i sam ugasi ... pa tako jedno 2 puta.

OK hvala ... pošto laptop nije moj .... prenijeću vlasniku opcije.

I u pravu si 6930p je.

Hvala još jednom

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice