Problem sa HDD-om ne nestaje nakon promjene diska

poruka: 6
|
čitano: 867
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Na Dell laptopu po treći put već mjenjam HDD. Nakon nekog vremena jednostavno HDD postane oštećen. Laptop se nikad ne miće sa stola niti se prenosi, neogreben je i ništa nije proliveno po njemu. Prvi put nije mogao dići windowse, napravio test diska i javi da je neispravan. Pojave se bad sactori. Kupim novi disk, radi neko vrijeme i nakon 2 mjeseca ista stvar. Kupim novi disk promjenim i nakon 3 mjeseca ista stvar. Ima li tko ideju?

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Problem sa HDD-om ne nestaje nakon promjene di

-kvarovi su mogući, ali statistički kao loto ne tako često.. osim ako si izuzetno pehističan. Pretpostavimo da nisi, nego prosječan. Tad je vjerojatniji uzrok soft (ne hard-kvar).. tj rezultat može biti isti, zbljavljena particija-podaci. Soft uzroci mogu biti pogrešne postavke npr sleep-hyber+powermanagment, čak i bugoviti bios jer je i on soft ili frimware uređaja (razni sigurnosni mehanizmi, enkripcije..). Kako što se često na ext.usb disku desi problem zbrljavljena particija zbog iskapčanja bez remove-gašenja opcije koja je preporučljiva. Bilo koji malware, antivirus, disk-part manager, crackani soft, sve može imati veze, sve je soft. Pogotovo yogurt win-licenca (a to se čak češće desi 'originalnima' nakon nadogradnji..) koja ima killswitch i slične posljedice.

ako je stvarno hard-kvar diska, tad nešto s kontrolerom-strujom ili pregrijavanjem, no daleko više šanse je soft uzrok a tu nema 'granice' što sve može biti uzrok.. hibernacija je stvar koju bolje izbjegavati dok updateove ipak treba obaviti redovito-''ručno'' jer se prečesto desi da nakon gašenja idući dan vidiš problem, jer update nije prošao ili samo nervozni dio koji provjerava licencu pri čemu MSova automatika koja inače može repairati neke probleme ne popravlja, jer je taj problem i izazvao sam MS-automatika..

-malo je nejasno,, .. kupio si već tri diska? -jamstvo? Već bi ti servis prigovarao u nekom kraćem roku, ako je to kroz par desetljeća, tad je i to 'normalno', 2-3 mjeseca ili 2-3 godine je znak da nešto treće postoji kao uzrok, možda struja-ispravljač.. možda previše uređaja na usb-u (često juzeri koriste pc kao punjač).. a sve to je na struji kroz pc i može izazvati gašenje u radu koje može stvoriti grešku.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan

Puno hvala na odgovoru prije svega.

Uglavnom razmišljamo isto jedino mislim da nije ispravljač ako je baterija uključena stalno u računalo. Ako se ne varam ona bi trebala stabilizirati napon. S obzirom da se na njemu igraju igrice možda je stvarno pregrijavanje. e sad dali baterija stabilizira i ako se ukljuci punjac za mobitel to je posebno pitanje. Iskreno nekako sam uvijek mislio da software ne bi trebao moći napraviti tehnički kvar ali kad ovako lijepo pojasnis onda shvaćam da je tu hrpa mogućnosti. S obzirom da se problem ponavlja mislim da je ili nešto sa strujom ili nešto rođak radi krivo. Ali što to je jako teško uhvatit. On kaže da ništa :) .Jedino sad si razmišljma da ima spojen hladnja postolje odozdo ispod laptopa. A sad dali to može zezati struju?

moje je mišljenje da je do korisnika ali ne mogu to jasno odrediti. Dali bi SSD bio manje podložan takvoj vrsti kvarova?

ma to s tri diska ne da mi se ni objasanjavat ali je nažalost tako.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.3.2019 17:23 (Ping_IP).
10 godina
neaktivan

Bateriju izvadi van,ako je stalno na punjaču jer će izgubiti kapacitet ...

Ovo sa hardovima, rado bih pogledao te "neispravne" hardove i konstatirao da li je doista hard u banani,ili je došlo do greške kod particija ili nečeg sličnog,što je kolega naveo ...

Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
nbdy32 kaže...

Ovo sa hardovima, rado bih pogledao te "neispravne" hardove i konstatirao da li je doista hard u banani,ili je došlo do greške kod particija ili nečeg sličnog,što je kolega naveo ...

Mozda prije 20 godina,,,,,

Danasnje bateije su smart i same iskljuce punjenje pa bio na punacu ili svejedno je.....

10 godina
neaktivan
Posmatrač kaže...
nbdy32 kaže...

Mozda prije 20 godina,,,,,

Danasnje bateije su smart i same iskljuce punjenje pa bio na punacu ili svejedno je.....

OK,thx na info,sada i kužim zakaj su nove baterije zatvorene,da nemreš do njih ni doć ;-)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice