Problem sa hardom

poruka: 7
|
čitano: 1.461
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Problem sa hardom

Pomoć!

Ovako imam hitachi disk 160 Gb!

Imao sam dvije particije na njemu! I sada prilikom instalacije windowsa ne vidim particiju D! kao da je jednostavno nestala!

I pokazuje mi da je velicinadiska 35 Gb! Odnosno velicinu dika C!

Ne znam sto se desilo s drugim dijelom diska! Kao daje nestao!

:(

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problem sa hardom

Pa jesi li formirao Extended particiju i u njoj logical drive D, koji zatim trebaš formatirati? Da li je particija postojala i prije instalacije, ili si disk djelio prilikom ove instalacije.

Idi u Control Panel, Administrative Tools, Computer management pa na disk management. Trebao bi vidjeti C particiju i dio na kojem bi pisalo nešto kao Unallocated. Selektiraj taj dio, stavi u extended particiju, formiraj logički drive i formatiraj.

15 godina
Problem sa hardom

Da, imao sam tu particiju prije!

I imam podataka na njoj!

Ali prilikom instalacije windowsa, uopce se nevidi D paticija! niti u particijoniranom oblinu  niti u neparticioniranom obliku!

Problem je sto taj dio kao da je nestao! A imam podatke na tome!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Problem sa hardom

Sta ti pise u Disk Managmentu? Koliko imaš particija i kolika svaka iznosi(napiđi i veličinu slobodnog prostora)?

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Aerendyl kaže...

Sta ti pise u Disk Managmentu? Koliko imaš particija i kolika svaka iznosi(napiđi i veličinu slobodnog prostora)?

Točno tako!

Desni klik na my computer<manage<disk management i tamo klikni na hard disk i vidjet ćeš jeli ti možda particija Unallocated space(to znači da se particija ne koristi)!Ako je tako,desni klik na particiju i "Create new partition".Particija će ti se napraviti ali će se sve s te particije obrisatiMršti se!

Sretno!

16 godina
neaktivan

Ovo ces lagano rijesiti s paragonom ., potrazi opciju undelte parttitions ., odnosno find and recover lost partitions ., svi ce biti podaci tu ., ovo je i mene zeznulo prilikom podizanja win 7 :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.9.2009 21:29 (Corby).
15 godina

ljudi! rijesio sam problem! hvala na pomoci!

u disk managementu sam nasao unpartitioned space! vratio disk! i onda sam s programom za vracanje izgubljenog sadrzaja vratio podatke!

hvala na pomoci!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice