Problem s grafičkom

poruka: 34
|
čitano: 2.627
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Problem s grafičkom

Pozdrav svima,

imam jedan problem a nikako da dokučim neke konkretnije informacije pa rekoh da probam vas pitati, uglavnom,

grafička je amd radeon hd5770 1gb, već je stara oko 2-3 god, tokom igranja zahtjevnijih igara nakon nekog vremena mi se ugasi komp odnosno ode u standby i ispusti 3 beepa, jedan duži i 3 kratka što za moju matičnu asus M4A77T znači da je problem sa grafičkom, sve bi to bilo ok da se meni to često dešava onda bi ju bacio i uzo drugu ali ona radi, tokom normalnog rada nema problema, kod nekih igara se ne gasi itd. Sad više ne znam šta da radim, ako tko ima kakav savjet bio bih zahvalan. Probao sam je izvadit i ponovno stavit al isti problem.

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Problem s grafičkom
no-good kaže...

Pozdrav svima,

imam jedan problem a nikako da dokučim neke konkretnije informacije pa rekoh da probam vas pitati, uglavnom,

grafička je amd radeon hd5770 1gb, već je stara oko 2-3 god, tokom igranja zahtjevnijih igara nakon nekog vremena mi se ugasi komp odnosno ode u standby i ispusti 3 beepa, jedan duži i 3 kratka što za moju matičnu asus M4A77T znači da je problem sa grafičkom, sve bi to bilo ok da se meni to često dešava onda bi ju bacio i uzo drugu ali ona radi, tokom normalnog rada nema problema, kod nekih igara se ne gasi itd. Sad više ne znam šta da radim, ako tko ima kakav savjet bio bih zahvalan. Probao sam je izvadit i ponovno stavit al isti problem.

Moguće je da se grafička pregrijava, skini si HW Monitor, instaliraj ga, pokreni i pusti ga da se vrti u memoriji (minimize), pokreni igru na par minuta (nemoj pustit računalo da se ugasi), izađi iz igre i pogledaj HW Monitor, slikaj taj prozor i stavi sliku na forum.

Generic XOR2 70 ccm, Motorforce Sport 70 ccm kit ,Tec racing radilica,Malossi Multivar, Dell'orto 19mm,LeoVince ZX,Malossi red sponge,Žute opruge, Kevlar remen, vrištećih 12500 rpm ,max.brzina:105km/h
12 godina
neaktivan
Problem s grafičkom

Evo

0 0 hvala 0
14 godina
no-good kaže...

Evo

Grafička ti se pregrijava, procesor isto tako (ovako neće dugo).

Potrebno je:

1. Dobro ispuhat prašinu iz kućišta.

2. Izvadit grafičku i dobro je ispuhat od prašine i zamjenit termalnu pastu.

3. Skinut hladnjak procesora, ispuhat ga od prašine i zamjenit termalnu pastu.

4. Stavit koji vent. više u kućište, da se to sve zajedno bolje hladi.

Ako ne znaš sam, zovi nekoga da ti to sredi ili daj u servis, koštat će te nekih 200 kn.

Generic XOR2 70 ccm, Motorforce Sport 70 ccm kit ,Tec racing radilica,Malossi Multivar, Dell'orto 19mm,LeoVince ZX,Malossi red sponge,Žute opruge, Kevlar remen, vrištećih 12500 rpm ,max.brzina:105km/h
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.7.2013 19:14 (Valentin17).
12 godina
neaktivan
Problem s grafičkom

Hvala!

0 0 hvala 0
15 godina
Problem s grafičkom

Poz ljudi, imam  isti problem

Kupio sam računalo ovaj tjedan. Grafička zna imati temperaturu čak 80 C , ventilator se vrti samo na 45%, procesor zna doći do 56 C, jel to normalno?

Meni izgleda previše.

Samo kad igram igre.

Imam VTX HD 7870

I procesor i5-2450p

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.7.2013 20:18 (Gremlin144).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Gremlin144 kaže...

Kupio sam računalo ovaj tjedan. Grafička zna imati temperaturu čak 80 C , ventilator se vrti samo na 45%, procesor zna doći do 56 C, jel to normalno?

Meni izgleda previše.

Samo kad igram igre.

Vrati to na garanciju, kod tebe ne može biti problem prašina.

Neka servis to riješi.

16 godina
Gremlin144 kaže...

Meni izgleda previše.

Samo kad igram igre.

Imam VTX HD 7870

I procesor i5-2450p

kolika je sobna temperatura

kradem mine iz minskog polja
15 godina
dery kaže...
Gremlin144 kaže...

Meni izgleda previše.

Samo kad igram igre.

Imam VTX HD 7870

I procesor i5-2450p

kolika je sobna temperatura

Oko 30 valjda, nez točno. Može se kako podesiti na driverima da stavi ventilator na 100 kad prođe 50C?

Sad dok miruje ventilator je na 25% a temperatura 40C

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.7.2013 20:25 (Gremlin144).
16 godina
Problem s grafičkom

ne,to je normalna temp ako je sobna tolika pogotovo ako je to referentni model ili sa jednim ventom

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
dery kaže...

ne,to je normalna temp ako je sobna tolika pogotovo ako je to referentni model ili sa jednim ventom

Do koliko smije ići najviše?

Imam ovo kućište : http://www.futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=ZAL-Z5%20PLUS

Tak da i ono samo još izbacuje topli zrak van.

16 godina
Problem s grafičkom

ništa se ne brini i moja ide do 75C  a ima među boljim hlađenjima iz ove serije,spusti u prostoriji temperaturu na 25 pa da vidiš kako pada,to je normalno kod takve sobne temperature,vidit češ zimi kako će bit niska temp.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
dery kaže...

ništa se ne brini i moja ide do 75C  a ima među boljim hlađenjima iz ove serije,spusti u prostoriji temperaturu na 25 pa da vidiš kako pada,to je normalno kod takve sobne temperature,vidit češ zimi kako će bit niska temp.

Tnx, stavit ću ventilator na 60% dok ću igrat, nadam se da neće biti visoka temperatura. :)

15 godina
Gremlin144 kaže...

Oko 30 valjda, nez točno. Može se kako podesiti na driverima da stavi ventilator na 100 kad prođe 50C?

Sad dok miruje ventilator je na 25% a temperatura 40C

Mozes si u MSI Afterburneru podesit brzinu vrtnje venta ovisno o temp. grafe !

primjer primjer

Music As A Weapon !!
16 godina
Gremlin144 kaže...
dery kaže...

Tnx, stavit ću ventilator na 60% dok ću igrat, nadam se da neće biti visoka temperatura. :)

može ali nemoj više od toga,ja bi na 50%- 60%

15 godina
Problem s grafičkom

Okretaje si namjesti do one granice dok ti ne postane bucna !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
dery kaže...
Gremlin144 kaže...
dery kaže...

može ali nemoj više od toga,ja bi na 50%- 60%

Zašto nebi?

Mogao bi ventilator pregorjeti?

15 godina
Problem s grafičkom

Ne , nego postane bucna !Smijeh

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Haf932 kaže...

Ne , nego postane bucna !Smijeh

Hahah, znači, ako me ne smeta može slobodno biti cijeli dan na 100? Neće mu biti ništa?

15 godina

Osobno ga bas i nebih drzao na 100% , to je negdje oko 4000rpm-a , za svaki slucaj da ne odu lezajevi ( onda ce ti biti bucna i na puno manjim okretajima ) ! Ako je pod jamstvom , onda se nemoras brinuti radi toga {#}

Music As A Weapon !!
15 godina
Haf932 kaže...

Osobno ga bas i nebih drzao na 100% , to je negdje oko 4000rpm-a , za svaki slucaj da ne odu lezajevi ( onda ce ti biti bucna i na puno manjim okretajima ) ! Ako je pod jamstvom , onda se nemoras brinuti radi toga {#}

da se kupiti novi ventilator za nju?

Što se tiče procesora 55C je ok?

16 godina
Problem s grafičkom

ne,  sve šta radi neprekidno punom snagom ne može dugo trajat

proc je ok

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.7.2013 20:50 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina

Ne isplati ti se davat 300kn za novi hladnjak tipa Accelero Twin Turbo II , a i time riskiras jamstvo , pogotovo ako grafa ima naljepnice na sarafima !

Temp. proca je u granicama normale !

Music As A Weapon !!
15 godina
Problem s grafičkom

Da se možda kako zaključati fps na driverima od grafičke? Da stavim recimo da je najviše 40?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Problem s grafičkom

Imam problem s mojom grafičkom XFX radeon hd 6790 1GB GDDR5. Počelo je prije par dana igram igricu i odjednom na sekundu nestane slika,samo crn ekran, pošto je vruće mislio sam možda će proći. I onda je počelo sve češće tolko da nemogu ništa raditi, čim se optereti nestane slike. Danas sam probao s furmarkom, i čim ga pokrenem počne se događati to, i nakon par minuta se više ne pojavljuje slika. Prije su mi u igrama temperature išle do 75 stupnjeva, sada već na 56stupnjeva počnu problemi. Imam garanciju još do 10 mjeseca pa sam pitao links rekli su da pošaljem grafičku, da im ju šaljem ili je možda nešto drugo problem?

I ako dobijem drugu grafičku, jel daju neku sličnu ovoj ili neku u vrijednosti kolko je ova plaćena?

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.8.2013 17:33 (laux).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Nemas kaj razmisljat , salji na servis dok je jos pod jamstvom !

Music As A Weapon !!
17 godina
Problem s grafičkom

Jel to napajanje koje imaš možda LC Power Office series? Ako je, dao bih se kladiti da je ono uzrok.

HD 6790 troši negdje između HD 6870 i HD 6950, a to nije malo. Lako je moguće d aje napajanje ostarilo i muče ga temperature pa ne može davat dovoljno stabilan napon.

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
Problem s grafičkom

Sumnjam da je Office model ! Prije GP2 ili Silent serija !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Problem s grafičkom

napajanje je silent series

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Problem s grafičkom

dovoljno je jako,black screen najvjerovatnije uzrok gpu neispravan