Problem sa grafičkom ili driverom

poruka: 7
|
čitano: 2.961
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
problem sa grafičkom
pozdrav.

imam laptop toshiba satellite a100-011 i problem sa grafičkom. naime lap uredno radi sve dok mu ne instaliram driver za grafičku. nakon toga ga ponovo pokrenem i nakon početnog prozora za windowse nestane mi slika i to je to. driver su povukli windowsi sa neta. koristim win7. grafika u lapu je nVidia GeForce Go 7600.
nekli prijedlog kako to rješiti ili je otišla grafika?

hvala

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

nema nitko nikakvu ideju o ćemu bi se tu moglo raditi?!

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.3.2012 16:31 (Ivanov).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ja mislim da ti je do graficke probaj je update ili nadi drugu graficku
http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/crna-slika-monitoru-nema-signala-graficke/116785.aspx
pogledaj ovde

0 2 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: problem sa grafičkom

kingoftheworld-pričaš gluposti. Čovjek ti lijepo kaže da sve radi dok se Sedmica ne povuče drivere sa neta. Osim toga: zamjeni grafičku?! Na laptopu od prije 6 godina?! WTF?! Mora da si ti to radio pa znaš iz iskustva. Daj nemoj se petljati u hardware, idi instalirati Windowse koje si skinuo sa torrenta i mani se ćorava posla!

Stvar je ustvari vrlo jednostavna: automatizirani driver download unutar Sedmice pogrešno tumaći Hardware ID za grafu tvog laptopa. Imao sam i ja slična iskustva. Ako se dobro sječam, A100 je USA model od prije par godina, zar ne? Problem je što hardware nije predviđen za Sedmicu, ali se problem može zaobići. Prije svega: ZAUSTAVI AUTOMATIC UPDATE DRIVERA ILI JOŠ BOLJE SKINI DRIVERE PREKO DRUGOG KOMPA I INSTALIRAJ SA STICKA OFFLINE PRIJE NEGO SE SEDMICA SPOJI I POČNE SAMA UPDATIRATI DRIVER.

Imaš dva načina.Prvi: idi direktno na stranicu od nVidije:http://www.nvidia.com/Download/indexsg.aspx?lang=en-us  izaberi iz padajučih izbornika svoj model grafe i downloadaj si driver. Obrati pozornost na 32/64-bit opciju (ako postoji). Prilikom instalacije INSTALIRAJ SAMO DRIVER, skini kvačice sa svih ostalih opcija (obično PhysX zna rušiti starije kartice, ne pitaj me zašto). To bi trebalo riješiti stvar. Ako ne, rješenje drugo: idi na site od Toshibe (osim modela laptopa pogledaj sa donje strane laptopa Part No. obično nešto kao PSAELE-nešto, i downloadiraj VGA driver za Vistu (32 ili 64-bita) u zavisnosti koju Sedmicu stavljaš (vjerojatno 32-bit jer A100 proc mislim da nije podržavao 64-bit OS), raspakiraj driver u neki folder, idi u Device manager i manualno updatiraj driver putanjom do tog foldera. Vista i Sedmica obično imaju iste drivere iako to kod starijeg hardwarea to nije eksplicitno navedeno. Sretno!

Google it BEFORE asking dumb questions!
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.3.2012 2:19 (Šarafar).
14 godina
neaktivan

Da ti skratim muke, evo ti link: ( http://askiris.toshiba.com/ToshibaSupportSite/search.do?cmd=displayKC&docType=kc&externalId=2130842xml&sliceId=&dialogID=149292035&stateId=1 0 149288572 ).

Downloadaj, raspakiraj i manualno updatiraj.

Google it BEFORE asking dumb questions!
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.3.2012 1:54 (Šarafar).
16 godina
neaktivan

Šarafar, hvala na trudu..probao, no taj driver je za vistu kao što si rekao, ne želi ga 7-ica prihvatiti.

Ista stvar mi se je događala kada sam imao i XP gore.

Rečeno mi je da mi je možda otišla predmemorija na grafi.

15 godina
neaktivan

Oprostite što se ubacujem na nezavršenu temu ali ja imam jedan problem.Znaci dobio sam graficku karticu Abit R9200SE-DT od 128 MB.

Kad upalim komp na zaslonu mi se prikazuje crni ekran i nece pokazat sliku.Inace graficka kartica radi kod tog tipa od kojeg sam ju dobio.

Ja mislim da bi problem mogao bit u napajanju (ne nuzno,ali napajanje je blago receno srot).

Ja bih vas molio za savjet,ako je ikako moguce da ta grafa proradi zato sto nemogu vise mucit ovu jadnu koja je trenutno unutra.

Hvala :-)

P.S. Podatke o kompu imate pod moj PC.

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.3.2012 11:09 (dv16).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice