Problem dizanja računala iz sleepa

poruka: 23
|
čitano: 3.047
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Zašto računalu treba 12 sati do ponovnog

Upalim računalo,pogledam objave na fejsu....stavim ga na "sleep". Ponovo ga upalim surfam po internetu,riješim stvari za posao..... i svaki dan ga gasim oko 22,30-23,00. Sutradan ga želim upaliti oko 9 sati i uopće ne radi. Kada prođe 11-12 sati,radi kao da mu ništa nije bilo. bio sam kod servisera i nije ga mogao popraviti.

Znate riješenje???

Unaprijed hvala...

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.10.2011 17:49 (programer 007).

0 4 hvala 0
15 godina
neaktivan
[Prodaja] Zašto računalu treba 12 sati do ponovnog
po cemu si zakljucio da bi trebo ovo stavit pod prodaju?

1 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Re: [Prodaja] Zašto računalu treba 12 sati do pono
sHOCKRE kaže...
po cemu si zakljucio da bi trebo ovo stavit pod prodaju?

Upravo tako, malo si fulao rubriku...

Zašto se meni čini, ali koliko kod ima tih failova sa temama i temama koje su postavljene u pogrješnu rubriku, večinom ih postavljaju članovi koji su tu manje od 2 tjedna ?

16 godina
programer 007 kaže...

Upalim računalo,pogledam objave na fejsu....stavim ga na "sleep". Ponovo ga upalim surfam po internetu,riješim stvari za posao..... i svaki dan ga gasim oko 22,30-23,00. Sutradan ga želim upaliti oko 9 sati i uopće ne radi. Kada prođe 11-12 sati,radi kao da mu ništa nije bilo. bio sam kod servisera i nije ga mogao popraviti.

Znate riješenje???

Unaprijed hvala...

Kompjuter ti govori da se nemoj dizat prije 11 - 12 sati.

napiši koja je matična, pa možda ima neki glupi bug u biosu

095/9170-795
18 godina
moderator
programer 007 kaže...

Kada prođe 11-12 sati,radi kao da mu ništa nije bilo. bio sam kod servisera i nije ga mogao popraviti.

Najvjerojatnije bi ga popravio da je zamijenio matičnu ploču. Problem koji imaš je sindrom nazvan cold boot. A uzroci mogu biti razni - od neispravne matične ploče, napajanja, memorije, loših kontakata...

14 godina
neaktivan
[Prodaja] Zašto računalu treba 12 sati do ponovnog

ali da ga svaki put mogu upaliti baš u isto vrijeme?????

točno na minutu???????????????????????????????????

0 0 hvala 0
18 godina
moderator
Re: Zašto računalu treba 12 sati do ponovnog
programer 007 kaže...

ali da ga svaki put mogu upaliti baš u isto vrijeme?????

točno na minutu???????????????????????????????????

Malo razmisli o svom pitanju pa ćeš vidjeti da je - glupo.

Ako nisi sam uspio shvatiti, postavit ću ti protupitanje - računalo svako jutro pokušavaš upaliti baš u isto vrijeme?

16 godina

Ajde sad smo prešli na zimsko računanje vremena pa ga možeš sat ranije upaliti..;)

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
14 godina
neaktivan
Zašto računalu treba 12 sati do ponovnog paljenja

10-20 minuta razlike.

0 0 hvala 0
16 godina

Hm,poznati su problemi s piratskim windowsima i sleep modom....

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
moderator
Re: Zašto računalu treba 12 sati do ponovnog palje
programer 007 kaže...

10-20 minuta razlike.

Dakle, ne javlja se problem (samo) kod pokušaja uključivanja računala u devet sati ujutro, nego se javlja kod uključivanja računala kad je neko vrijeme (pola dana?) bilo isključeno. Zato se to i zove cold boot problem - jer se ne želi pokrenuti "na hladno", ali kad je jednom već zagrijano, možeš ga isključiti i ponovno uključiti bez problema.

Ja sam inače imao sličan problem - koji točno razlog je bio, ni dan danas nisam siguran, jer sam dvaput reklamirao ploču i još sam isprobao jednu ploču s gotovo istim modelom (ali drugom revizijom) koja mi je radila slične probleme. Sad si mislim da je možda memorija nešto zezala, kad mi se nakon par godina zaista pokvario memorijski modul. Svoj problem sam inače riješio - kupovinom nove matične ploče. Kupio sam matičnu drugog proizvođača, s drugim (novijim) čipsetom. I ta matična radi savršeno s mojim komponentama.

14 godina
neaktivan

Ja ugasim računalo u 22 navečer. Sutradan ga hoću upalit u 9 h i ne mogu. Kad je oko 10,15 min,upalim ga i radi.

U tome je problem. Grafička nema veze s tim. Pa sam završil srednju,fakultet i višu stručnu za servisera računala.

Pa onda zanam što ima s kim veze.

Ali,taj problem ne mogu riješiti već 3 tjedna. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.10.2011 17:59 (programer 007).

0 0 hvala 0
18 godina
moderator
programer 007 kaže...

Ja ugasim računalo u 22 navečer. Sutradan ga hoću upalit u 9 h i ne mogu. Kad je oko 10,15 min,upalim ga i radi.

U tome je problem.

Onda kad radijatori počnu bolje grijati, odnosno kad se kuća/stan bolje zagriju? {#}

Povadi komponente iz matične ploče (grafičku karticu, memorijske module...), očisti kontakte i vrati na mjesto, pa vidi ima li poboljšanja. Također bilo bi dobro da odspojiš svaki naponski i podatkovni kabel i ponovno ga čvrsto spojiš.

Možda je stvar u struji? Možda bi pomogla zamjena napajanja... Ali velim ti - najvjerojatnije je problem u matičnoj ploči. I dok u svoje računalo ne staviš drugu matičnu ploču (probaj posuditi od nekoga), vjerojatno nećeš moći identificirati uzrok problema.

14 godina
neaktivan

I to sam probal i opet neće.

Možda je nešto u postavkama windowsa.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Offtopic!

Kaj vi u ZG već grijete?{#}

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
moderator
programer 007 kaže...

I to sam probal i opet neće.

Kaj si probal? Povaditi komponente i očistiti kontakte? Onda nabavi drugu matičnu ploču.

programer 007 kaže...

Možda je nešto u postavkama windowsa.

Windowsi su mrtvi kod uključivanja računala. Dakle, ne može biti problem u njima. Problem na softverskoj razini može biti jedino u BIOS-u. Možda bi to donijelo korist - imaš zadnju verziju BIOS-a?

18 godina
moderator
Re: Problem dizanja računala iz sleepa
DuMe kaže...

BlackMoon kaže...

Offtopic!

Kaj vi u ZG već grijete?{#}

A jeste obojica spammeri! {#} DuMe - vidiš da je u pitanju jutro, a ne podne. BlackMoon - je, ima već nekih možda mjesec dana valjda. Ti pretpostavljam živiš u kući pa sam kontroliraš grijanje pa živiš trenutno u sibirskim uvjetima?

16 godina

Ma ne,iz moje perspektive,malo mi je smiješno da već grijete!Eto što ti je kontinent!

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
moderator
Re: Problem dizanja računala iz sleepa
BlackMoon kaže...

Ma ne,iz moje perspektive,malo mi je smiješno da već grijete!Eto što ti je kontinent!

A čuj, ja bi radije da ne moramo grijati. Ali nije grijanje, odnosno temperatura ni toliki problem - problem je kvaliteta zraka. Koja je KATASTROFALNA ovih dana - neka magleština, sve smrdi, smogovito je, puno vlage ima u zraku - živi užas. Imaš sreće što nisi u Zagrebu u ovo vrijeme. {#}

14 godina
neaktivan

proizvođač grafičke je GIGABYTE

model je X58A-UD9 UNLEASHED

0 0 hvala 0
18 godina
moderator
programer 007 kaže...

Skini i instaliraj ovaj program: http://www.gtopala.com/download/oc/siw-setup.exe

Kad ga pokreneš, odi u Hardware > BIOS i pogledaj što ti piše za BIOS Version i BIOS Date.

16 godina
programer 007 kaže...

ajme meni....

sad sam uvjeren da ovaj tip samo za**bava po forumu ima on još zanimljiviji komentar na forumu http://www.bug.hr/forum/topic/racunala/prodaja-stolno-racunalo/121777.aspx

095/9170-795
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice