Problem arhlon x3 450

poruka: 10
|
čitano: 749
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Problem Athlon x3 450

Imam konfu u kojoj su arhlon x3 450, 2x2 gb ram, amd HD 4850 te ploča M4A78LT-M LE.

Do jučer, mogao se staviti sustav, sve je radilo, no ako sustav ostavim u idle-u, nakon 10 tak min, ili se potpuno ugasi ili se zmrzne i zacrni se monitor.

Restart nekada pomogne, nekada ne.

Kada pomogne, treba se čekati par min i onda se počne dizat sustav.

Odvrtio sam prime, najprije na blend. Ostavio sam komp da radi nekih 15tak min.

Kada sam se vratio, komp ugašen.

I više ga ništa ne bi upalilo.

Milsim, radi on ali slike nema. Zamjenih pastu, ništa. Iskopčavao iz struje, vadio baterijicu... tek tada se pojavi bios ali se tu i smrzne.

Mjenjao grafu, isto. Probao sa jednim ram modulom, pa sa drugim, u oba utora sa jednim i drugim, ništa.

Čak se ni ledica za HDD ne pali uvijek. Tek nakon par min. Isprobat ću još drugi ram, no mislim da je ploča već na izdisaju, pošto je ta bila 400-tinjak kn prije 5 godina.

Da li je moguće da dok je prime radio, CPU se toliko zagrijao da se komp ugasio i da se time i spalio.

Mislio sam da oni imaju termalnu granicu do koje mogu ići, a onda se sustav gasi da nešto ne izgori.

Savjet i mišljenje bi dobro došlo pošto nemam cpu ni druge ploče da provjerim, sve ostalo imam u rezervnim dijelovima.

Nekako, sve mi se čini da je ploča, prije nego cpu

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.5.2014 18:54 (simpa256).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Re: Problem athlon x3 450

u biosu imaš shut down temperature i nek ti 80 stupnjeva bude neki limit..

moguće da se procesor pregrijava. zamijeniti pastu koja je vrlo vjerojatno već postala plastična.

prati i temperature sa nekim programom tipa realtemp i msi afterburner za gpu.

također, izvadi tu grafu van i probaj malo raditi na integriranoj (vidim da je imaš na matičnoj) pa vidi događa li se ista stvar.

isto tako, ja bi i na grafi očistio ventilator i promijenio pastu.. nek se nađe

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.5.2014 18:47 (nixass).
13 godina
neaktivan
Re: Problem athlon x3 450

Znam da ima, tako je i namješteno ali sada nema nikakve slike i nakon 100 paljenja, pokaže se logo od matične i tu smrzne. Tako d au bios nemogu ni ući. kartica nije jer sam dvije koje rade probao, isto je.

Pasta zamjenjena, komp ispuhan dobrano. Ništa. Integrirana nula bodova isto, nema slike nit na jednoj grafi a ni na integralci. I na grafi je promjenjena pasta, ispuhana je.

Neznam, sve se bojim da prime nije skurio cpu. To ili matična, mislim da drugo nema što bit.

Kondenzatori izgledaju uredu, nema nikakvih vidljivih tragova curenja ili izgaranja.

15 godina
neaktivan
Problem arhlon x3 450

Skini zadnji BIOS i napravi flash sa ovog linka: http://www.asus.com/Motherboards/M4A78LTM_LE/HelpDesk_Download/

Jedno izdanje BIOS-a ima fix za predugo dizanje iz S3 (vidi sliku).

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Problem arhlon x3 450

Stavit je 083, zadnji koji ima još od prije. Ništa. Komp radi, slike nema a grafa nije jer su dvije koje rade probane, plus ona koja je u njemu, plus integralka. Ako nije ram, onda je ili ploča ili sam spalio CPU s prime. Ali sumnjam, pa i vi svi koristite prime za testiranje stabilnosti

15 godina
neaktivan
Problem arhlon x3 450

Imam iskustva sa ASUS pločama. To je njihova stara boljka. Pregledaj ploču i vidi da se koji kondezator nije napuhao. Jesi li provjeravao napone pod idle i load?

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Problem arhlon x3 450

Imam i ja, koristim ih godinama, i u desktopu i njihove laptope. Rijetko kada sam imao problema, no to je s intelom. Kada je AMD na asus ploči, uvijek nešto.

Ne mogu uopće ući u bios. Evo sada sam stavio jednu nvidija karticu, komp nije imao ni struje, ni bat. Upali se, pokaže onaj Press Delete screen i tu stane.

Zamrzne. Restart... komp radi, sve se vrti, ali slikee nema. Ni na kartici ni na integralki. Ako nije ram, ja sumnjam na ploču. U biti, riješenje će vjerojatno biti zamjena nečega pa me zanimaju mišljenja. 

Na što vam to vuče najviše?

Do napona ne mogu doći, mislim da su bili na auto it ako su godinama radili bez beda. Frendov je komp. Kondići su oke, nema napuhanih niti ičega takvog

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.5.2014 22:09 (simpa256).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Problem arhlon x3 450

Zamjeni napajanje za početak.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Problem arhlon x3 450

Jesam, ista stvar

13 godina
neaktivan
Problem arhlon x3 450

Napajanje provjereno...ispravno. Memorija isto, kartica isto, hdd radi. Jedino što ostaje su ploča i cpu, koje ne mogu mjenjat jer nemam rezervno. Al mislim da ploča češće rikava nego cpu.

Problem je to što kod ploče najčešće ako ode nešto, onda se komp gasi ankon par sekundi do par minuta. Komp radi ali nema slike. Ako i dođe, odradi POST i prikaže press F1 to enter bios.

I to je to, smrzne, a nakon restarta, opet sve crno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice