Printers gone wild

poruka: 11
|
čitano: 1.204
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Printers gone wild

Problem sa printerima u mreži od cca 20računala i 12printera.

naime imam u mreži preko HP SWITCHA HP V1810-48G

imam

7x printera CANON LPB6300dn

1x printera CANON LPB6310dn

1x printera CANON LPB6670dn

1x koprika / skener / ... CANON IRA

1x koprika / skener / ... CANON IRC

1x KONICA MINOLTA .....

svi oni idu su ručno konfigurirani sa svojom

IP adresom

subnetom

getawejom

sve radi super. I onda nakon nekog vremena - on nestaju sa mreže.. ko da odlaze u 'hibernaciju'... naravno, ne odlaze u hibernaciju jer nemaju tu mogucnost. ili ja neznam za nju. drugim riječima - pojavi se greška mreže. ugasiš printer, upališ ga i sve proradi. i onda opet 30min radi, pa opet ovo nanovo.. :) klasika .... već sam lud..

ima ko pojima kaj bi to moglo biti???? očajan sam.

0 0 hvala 0
13 godina
Re: Printers gone wild

Imam jedno 3 6300DNova i jedno 10tak MFova serije 3/4/6, spojene na više 24 portnih V2 verzija HP1810, i mrzim win softver od 6300dn. Jednom (osim toga i potrosenih grijaca/gumica, sve pic pic)  mi se desilo da sam imao identicnu gresku, medjutim printer je bio pingabilan i ako se dobro sjecam korisnik je samo ignorirao/ugasio aplikaciju i stvar je proradila.

Provjerio bi dvije stvari, pod pretpostavkom da su svi uredjaji u istom subnetu; Ako su na istom switchu (a po kolicini portova mi se cini da jesu), ja bi upgrejdao firmware switcha (to ti je 3-4 min downtimea). Provjerio instalaciju printera na klijentima, Canon voli instaliravati TCP portove po DNS nameu a ne po IPu.  I jedno i drugo su looooooooooooooooong shot.

Za info reci mi molim te, što ti routa promet u mreži i da li bi ti bio problem kada ti se "smrzne" printer, bez iskljucivanja istog na nekom od klijenata pokrenuti instalaciju drivera i pokrenuti network survey da vidiš da li ga nalazi?

Go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavements, watch T.V., save for your old age, obey the law. Repeat after me; I am free
17 godina
odjavljen

Nagledao se toga sa Canonovim mrežnim printerima (isto neki LPB...).

Nikad nismo doznali u čemu je problem. Što je još gore, znali su sami od sebe mijenjati IP adrese pa bi se igrali u uredu "pogodi gdje je printer". DHCP isključen, mreža ok ali printeri divljaju...

Otišlo je toliko daleko da sam napisao tool koji prema MAC adresi traži IP adrese uređaja po mreži. Svako toliko (u prosjeku svakih par dana, bez ikakvog pravila), neki od tih cannona nestane na pola sata - sat i pojavi se na sasvim desetoj IP adresi... Naravno da u Cannonu ne znaju o čemu se radi i govore nam da je problem u mreži. Treba li uopće napominjati da se isti problem dogodi kada su printeri spojen na jedan router, sa jednim PCjem?

Ugl, good luck. Možda bi pop i svećena voda pomogli...

My name is Legion... For we are many!
12 godina
neaktivan

mislim da mi nebi pomoglo ni da dojde PAPA.. ovo nema smisla. ali ozbiljno. ko da se igram mačke i miša... sad ga ima sad ga nema. sad trebaš tri put pljesnuti, sad trebaš 8put pljunuti, a onda trebaš pjevati severinu - italiano i prstom ljeve noge kucati u lakat desne ruke...

strašno..

i ja budala još uzimam nove canone... o bože ....

13 godina
neaktivan
Printers gone wild

Ako kažeš da su novi, vraćaj to što prije ili zovi njihove servisere i neka narede kako znaju. Naravno, ni ne pomisljaj platiti taj rad...

0 0 hvala 0
17 godina
skoosha kaže...

Ako kažeš da su novi, vraćaj to što prije ili zovi njihove servisere i neka narede kako znaju. Naravno, ni ne pomisljaj platiti taj rad...

Upravo to.

Mogu biti gluposti tipa treba konfigurirati keepalive na mrežnom nivou, samo ove varijante kao što je gubljenje IP adrese iako je definirana statička mi se ne sviđaju...

17 godina

-na prvu, vjerojanto router ne obavlja svoj job tj DHCP.. i tad mreža radi na žganjce (može i bez routera 15tak minuta i duže).

-podesi mrežu, pravi router (bitan je soft/frimware) sigurno ima opciju rezerviranja ipa, rangea itd. .. ovako su npr kolizije i održavanje otežani. ISPov obično ne nudi potrebno, firewall sigurno.. između većina jeftikanera vjerojatno ali tek kad vidiš soft znaš..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
neaktivan

radi se o tome da su ti isti printeri radili vec 3 godine. u tih 3 godine su do sad 8x puta počeli raditi sa istim problemom. ali je problem SAM nestao nakon 4-5-6 dana.. sad to već traje 2tjedna. ....

17 godina
zbreski kaže...

radi se o tome da su ti isti printeri radili vec 3 godine. u tih 3 godine su do sad 8x puta počeli raditi sa istim problemom. ali je problem SAM nestao nakon 4-5-6 dana.. sad to već traje 2tjedna. ....

- neobično tumačenje.. npr problem nije nestao, nisi ga otklonio, do idućeg pojavljivanja.

- ISPova oprema se u pravilu ne koristi za internu mrežu imalo kompliciranije firme. Tad tvoj router može neovisno o ostatku svijeta raditi jednako prvi dan i idućih 100 godina.. ISPov se resetira, sincronizira, konektira DSL, čupa DNS, wlan server radi itd.. i nad većinom stvari nemaš nikakvu kontrolu (ISP kontrolira), pa kao u kameno doba, sjediš da padne kiša ili da kiša stane, tad su bogovi.. ili napraviš krov i vodovod pa ne ovisiš o hirovima.

- nabrojao si hrpu printera, predpostaviti je još toliko računala + mobitela.. i da svi juzeri ne petljaju, nemaju neki 'soft' pa i to da neki susedski hacker penetrira.. bezbroj razloga, pa čak i npr loš kabel-kontakt kojeg čistačica mrdne ili switch koji je počeo crkavati..

- eliminacija. Što si pokušao (osim ugasiti/upalkiti printer)... i tad možda imaš fix.

edit: btw, dovoljno je da jedan uređaj u mreži radi koliziju, možda neki printer, PC.. tad čitava mreža može imati jednak problem (tako da te ne čudi što svi printeri istovremeno zazaju). Mreža radi ili ima problema (ne radi).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.1.2015 13:14 (ihush).
12 godina
neaktivan

poanta je da ne krepa sve istovremenu.. nego se raskapacju kak se kome dopadne (da nebudem prost) ... :)

jos istrazujem problem..

12 godina
neaktivan

problem rjesen. kako? heheh.. strasno.

uglavnom, instaliranjem tj. prelaskom sa KASPERSKY-a na BITDEFENDER TOTAL SECURITIY printeri polude. tj. nesatju. i to nakon 15min nakon što sa računala koje ima bitdefender pošaljem printat. 15min kasnije - MRTVILO na mreži što se tiće serije 63XX printera. Strašno.. i eto, stigli mi u fabriku i 'canon' stručnjaci, i serviseri vrli za mreže i svašta nešto - niko nema pojima. kažu - switch krif. pa ruter. pa staro korito rijeke drave koje je prije 197godina prolazilo kraj fabrike, pa eto, sunčeva oluja u svemiru..

uglavnom, probao sam sljedece:

ISTESTIRAO SVE KABLE

ISTeSTIRAO SVE SWITCHE

UPAILO LOOP PROTECTION na glavnom SWITCHU

ZAMJENIO I MALO OŠTEĆENE KABLE

SPROBAVAO PRINTER PO PRINTER (ima ih 9x)

SPOJIO PRINTERE NA POSEBNU ZASEBNU I NEOVISNU MREŽU NA golo računalo (e, tu je sve počelo raditi)

.......

UGASIO SAMO FIREWALL NA BIT-U... (ne radi)

ISKLJUČIO SVE OPCIJE U BIT-u OSIM ANTIVIRUSA (ne radi)

UGASIO komplet BITDEFENDER (ne radi)

OBRISAO komplet BITDEFENDER (sve radi)

eto Vam svima informacija koji imate slicnih problema.

strašno.

treba ko 22licence BITDEFENDERA na 336dana?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice