Pregrijavanje zbog hladnjaka na low speed-u!

poruka: 12
|
čitano: 3.296
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
pitanje

Da li netko zna nekakav program kojim se moze podesavati brzina hladnjaka?

...Naime, na laptopu mi temperatura graficke (9600M GT) dosegne 95 (nikada ni manje ni vise) pa se tek onda oglasi hladnjak na maksimumu i ohladi u par sekundi graficku na ispod 80, pa opet smanji okretaje, dode do 95 i opet iznova! Muci me sto laptop ima adekvatno hladenje da ga drzi na nizim temperatrama ali ceka tih prokletih 95 stupnjeva...

Da ali itko zna kako podesiti tu brzinu? Undervolting, declocking itd. nece pomoci jer on "ceka" 95 stupnjeva... :(

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Speed fan mi ne kuzi hardware, pokazuje samo temperaturu obje CPU jezgre... znaci on otpada...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pogledaj u BIOS-u možeš li namjestiti na kojoj temeraturi se ventilatori trebaju paliti.

Imam Abitovu matičnu ploču i u BIOS-u pod PC Health mogu namjestiti koju temperaturu želim.

Koliko se sjećam: CPU Fan target temperature ili tako nešto.

Mogu namjestiti koju temperature da ventilatori održavaju i kod koje temperature procesora da se računalo isključi.

Pogledaj imaš li ti takvo nešto u BIOS-u.

Ne vozi brže nego što tvoj anđeo čuvar može letjeti!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Pregrijavanje zbog hladnjaka na low speed-u!
autorov komentar
klimama kaže...

Pogledaj u BIOS-u možeš li namjestiti na kojoj temeraturi se ventilatori trebaju paliti.

Imam Abitovu matičnu ploču i u BIOS-u pod PC Health mogu namjestiti koju temperaturu želim.

Koliko se sjećam: CPU Fan target temperature ili tako nešto.

Mogu namjestiti koju temperature da ventilatori održavaju i kod koje temperature procesora da se računalo isključi.

Pogledaj imaš li ti takvo nešto u BIOS-u.

Ne mogu... mogu samo datum i boot sequence... :(

...Jel ima tko rjesenje?
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Ajmo ljudi! Jesu li to ok temperatre? Jel za tko kako rijesiti taj problem? :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Temperatura grafičke kartice od 95 stupnjeva C svakako je jako visoka. Da li je u granicama normale to bi se dalo raspravljati, a ti pogledaj malo tweaking tool za Geforce grafičke kartice Riva Tuner ako bi pomogao. Ja ga ne koristim jer imam ATI, ali link. Sretno.

Intel Core 2 Quad Q6600 , 4x2.4GHz, socket 775, 8Mb, DDR2 4GB (2x2GB kit) PC8000 (1000MHz) OCZ, Platinum XTC, DC kit, VGA Ati Radeon HD 4870, 512Mb GDDR5 256bit, Dual DVI, PCI-E
17 godina
neaktivan

Tu ti je rješenje Riva Tuner jer sve nVida grafe imaju default 25% okretaja hladnjaka,a u RivaTuner mozes podic do 100%

Intel Core 2TM Duo E4400-2Ghz nVidia 8600GT@701Mhz/1.6Ghz/1Ghz ASUS P5LD2-X 2Gb Crucial Ballistix 19" ASUS WV Western Digital WD2500JS-22NCB1
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

E da to bi moglo pomoci!

...Ali na žalost imam problema pri instalaciji RivaTunera na Vistu 64, blokira mi neki njegov driver za 64-bit jer nije signed a ne znam gdje naci opcij da iskljucim driver signing enforcement!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Ako ne nađeš mogo' bih pogledat doma kad dođem, ali iza 17.00 jer ima Vistu. Sry ništa ranije. Probaj "čačkat" po CP (control panel) itd.

Intel Core 2 Quad Q6600 , 4x2.4GHz, socket 775, 8Mb, DDR2 4GB (2x2GB kit) PC8000 (1000MHz) OCZ, Platinum XTC, DC kit, VGA Ati Radeon HD 4870, 512Mb GDDR5 256bit, Dual DVI, PCI-E
17 godina
neaktivan
autorov komentar
stoncin3 kaže...

Ako ne nađeš mogo' bih pogledat doma kad dođem, ali iza 17.00 jer ima Vistu. Sry ništa ranije. Probaj "čačkat" po CP (control panel) itd.

Hvala na pomoci! Ajde ako nades kako, javi!
17 godina
neaktivan
autorov komentar
Zippo kaže...

Tu ti je rješenje Riva Tuner jer sve nVida grafe imaju default 25% okretaja hladnjaka,a u RivaTuner mozes podic do 100%

Na zalost u RivaTuneru ne mogu riktati fan speed... :(
17 godina
neaktivan
autorov komentar

U servisu kazu da je to normalna temperatra pod opterecenjem i sto e ja imam njoj cuditi!

Ako prijede 110 laptop ce se ugasiti i onda ide na servis! :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice