Pregrijavanje matične/procesora

poruka: 4
|
čitano: 3.142
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

Dakle kao sto naslov kaze pregrijava mi se procesor ili maticna nisam jos siguran..

Konfiguracija je sljedeca; AMD Athlon 64 X2 4800+ 2,49GHz Dual Core,Maticna je MSI 770-C45,Ram 2Gb DDR2,Hard 250Gb Sata ,napajanje 500W i graficka ATI HD4670 1gb

Mjenjao sam pastu na procesoru i grafickoj i bilo je dobro dan dva pa onda opet isto :S Kada navecer zahladi znam otvorit prozor da se hladi i onda radi normalno al preko dana nesmijem ni pomislit da ga palim..Znaci mogu jedino navecer igrat obucen ko eskim xD

Svaki put kada pokrenem neku igricu nemora ni bit zahtjevna (tipa GTA SA) radi pet min i pokaze mi se blue screen of death iliti plavi ekran smrti..

Napajanje,rami,hard,procesor i graficka isprobana na drugoj maticnoj i radi normalno sada moze bit jedino maticna ali sam skino program AIDA64 i pise da mi je temp. procesora 100+..Ne razumijem se previse u to pa ocekujem pomoc ovdje od nekoga,hvala Vam unaprijed..

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Pregrijavanje matične/procesora

Stavi screenshot mjerenja senzora s AIDA64 da vidimo temperature. Također, s obzirom da se radi o AMD konfiguraciji iz iskustva mogu reći da im senzore različiti programi različito čitaju... pa probaj i s nekim drugim programom.

HWiNFO, Speccy, Speedfan

U svakom slučaju, temperatura od 100+ za procesor je previše i vrlo vjerojatno da se računalo pri takvoj temperaturi gasi. Čišćenje CPU coolera, promjena paste, ispravna ugradnja... Da li se vrti ventilator od CPU coolera? Da li je cooler dobro sjeo?

15 godina

Postoji već otvorena tema pa odgovor na tvoj problem potraži ovdje: http://www.bug.hr/forum/topic/benchmark/temperature-vasih-pc-grijalica/26857.aspx

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

nece mi nesto screenshot al na speccyu mi pise da je normalna temperatura..to se vjerovatno povecava kad se upale aplikacije ili igre

uglavnom kao sto sam reko vec sve je isprobano na drugoj maticnoj i radi normalno tako da mora da je do maticne problem..

pa ako bi mi mogli preporucit neku jeftiniju maticnu sa integriranom grafickom ali da pase ona gore navedena konfiguracija (proc,ram,sata hard)

znaci dovoljno mi je da mogu igrat san andreas normalno nista posebno znaci 

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice