Pregrijavanje laptopa hp pavilion

poruka: 8
|
čitano: 3.256
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan

Pozdrav ima li nekih strucnjaka za laptope da mi objasne da li je ovo normalna temperatura pri listanju facebooka, kada pustim full hd na youtube procesor i maticna 90 stepeni, graficka 85 .. Interesuje me da li je ovo normalno za laptop sledecih specifikacija:

HP pavilion dv6 2130ez

AMD Turion II Dual Core Ultra M620  2,5ghz

Ram 4gb ddr2

Ati radeon hd 4650 1gb

HDD: 600gb sata

Koliko se isplati zamjeniti pastu ili kupiti cooling pad .. Hvala na odgovoru

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: Pregrijavanje laptopa hp pavilion

Viša je od normalne za nekih 10 i malo više stupnjeva (Turioni su uvijek vrući).

Za početak samo ispuši prašinu iz hladnjaka.

Ne treba ti ništa, samo jako udahni i par puta jako puhni kroz rešetku od hladnjaka, većina prašine bude izletila.

Kruha i igala...
16 godina
neaktivan

Ok puhanje je puno bolje od rastavljanja laptopa, još bih dodao da se laptop drži tako da rešetke gdje uvlači zrak za hlađenje drže otkrivenim, ili da se nabavi podloga za laptop sa dodatnim ventom..

14 godina

Ee ljudovi, radi se o hp pavilion-u g7, skuzio sam da mu je riknula ram memorija, zamjenim, podignem sustav ali imam problem sa zagrijavanjem tako rasklopim kompletno sve ocistim ventilator zamjenim termalnu pastu ali sve isto nakon toga, ventilator radi punim kapacitetom, visoke temperature na cpu i gpu, moze li se ovo kako rijesiti.. 

Diskretna gpu mu je 7400M..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Jeti kaže...

Rastavljao sam taj laptop brdo puta, nešto ne radiš kako treba ako i nakon čišćenja, promjene termalne paste imaš problema sa pregrijavanjem,

sve fino rastavi, detaljno očisti staru termalnu pastu alkoholom barem 70%, odvoji ventilator od hladnjaka, detaljno ispuši kompresorom

i hladnjak i ventilator, nanesi Arctic Cooling MX-4 termalnu pastu, ravnomjerno je razmaži ako ništa štapićima za čistiti uši po samim čipovima,

ako tvoj model ima termal padove na grafičkom čipu ili čipsetu ploče, njih isto zamjeni, ali pazi na debljinu jer nije svejedno, ja ih kupujem

u UziShopu, na kraju proskeniraj OS sa Adwcleaner, Hitman pro, Malwarebytes da eliminiraš stvari koje bi mogle dodatno opterećivati procesor,

očisiti smeće sa CCleanerom i defragmentiraj disk sa Auslogic disk defrag, defrag koji ima sami OS ugasi.

14 godina

Interesantno, u aidi mi pokazuje 6470m čip a u device manageru 7400m te nikako ne mogu instalirati drajvere za graficku "ne moze prepoznati odnosno detektirati uredjaj" .. dolazin do zakljucka da je grafika otisla?? Slazete li se?

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.2.2018 23:34 (Jeti).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Jeti kaže...

Instaliraj GPU-Z i provjeri što tamo piše.

14 godina

Gpu-Z pokazuje prvu ati mobility radeon 4200 HD, druga AMD Radeon 7400M, 40nm,seymour arhitektura, za bios grafike nista nema deklarirano kao i memorija te takt procesora..

Ostalo: cpu je amd phenom 2 N660 3.0GHz , 4gb RAM-a...

Tocnija oznaka laptopa HP pavilion g7 1180eg

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.2.2018 11:52 (Jeti).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice