Pozdrav ljudi, zamolio bih vas za trenutak paznje. Znaci, kupio sam laptop prije 2 godine Toshiba l850-131. Laptop je super radio, nisam imao se na sto pozaliti. Pred tjedan dana mi je poceo zujati ventilator, ali posto se nije nista pregrijavalo, mislio sam da nije nista strasnog (cak sam i trazio na netu, ljudi su rekli da to nije toliko cudno). Ignorirao sam to. Zatim mi se graficka kartica pocela pregrijavati, ali samo malo. Ocistio sam ventilator komprimiranim zrakom, i sve je radilo bolje. Prije par dana kada sam upalio laptop, ventilator nije odmah radio, graficka mi je dosla do 84 stupnja, a zatim se ohladila kada je ventilator proradio. Zabrinuo sam se, ali nista cudnog. Problem je da se to dogadja vec tih spomenutih par dana. Graficka se pregrije, onda se ohladi. Koju god igru pokrenem, graficka ima barem 75 stupnja, ako ne i vise. Nasao sam sobni ventilator koji sam uperio u laptop da ga malo ohladi, nije pomoglo. Moze li mi netko reci o cemu bi se tu moglo raditi? Stvarno sam ocajan. Postoji li neki jednostavan nacin za rjesavanje ovog? Hvala unaprijed.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jesi promjenio pastu?
Nisam. Bojim se otvoriti laptop do kraja jer smatram da cu nesto potrgati, poznajuci sebe. Znaci jedino sto sam radio je cistio ga komprimiranim zrakom.
Nisam. Bojim se otvoriti laptop do kraja jer smatram da cu nesto potrgati, poznajuci sebe. Znaci jedino sto sam radio je cistio ga komprimiranim zrakom.
Promjena paste bi mogla poboljšati situaciju, no ako je pod garancijom onda ga nikako nemoj otvarati.
Alternativno ako te previše strah možeš ga odnijet u neki servis i reči im što želiš.
Inače na webu imaš skoro pa za svaki laptop kako ga najjednostavnije otvoriti tako da ti to ne bi trebao biti problem.
A proces zamjene paste je isto dosta jednostavan tak da nema problema.
Nego još možeš pokušat instalirati najnovije drivere za grafu, možda što pomogne.
Koliko bi to u servisu kostalo? Mislio sam ga odnijeti u servis, ali me brine koliko bi trebao cekati da ga dobim nazad, posto mi je potreban.
Koliko bi to u servisu kostalo? Mislio sam ga odnijeti u servis, ali me brine koliko bi trebao cekati da ga dobim nazad, posto mi je potreban.
Ovisi o cijenama dotičnog servisa, tam di sam ja radio su se takve stvari naplačivale kao 1 sat posla.
A sad vjerujem da se za vrijeme posla možeš dogovoriti. Iz kojeg si dijela Hrvatske?
Zagreb. Ima li neki dobar servis tu na zapadnom dijelu? Ali sam mislio odmah i promjenu ventilatora napraviti zajedno s tom promjenom paste. Iako, ne znam trebam li mijenjati ventilator. On radi, iako malo zuji, ali radi. Brine me to sto on pocne raditi (nakon pokretanja laptopa), tek kada se graficka kartica pregrije. Do onda nista. Nakon toga pocne raditi, iako se graficka i dalje grije, ali smatram da je to zbog paste.
Zagreb. Ima li neki dobar servis tu na zapadnom dijelu? Ali sam mislio odmah i promjenu ventilatora napraviti zajedno s tom promjenom paste.
Nisam iz ZG-a pa ne znam servise tamo, inače za promjenu ventilatora moraš pitati jer se to baš ne radi svaki dan na laptopu tak da bi moglo biti komplikacija u smislu nabavke venta.
Inače temperature od 75 i nisu tako ekstremne, postoje oni stolići za laptope koji ispod imaju ventilatore nije neš ali ok je (dođe kojih 70-ak kn).
Također možeš skenirati komp sa nekim AV programom jer je bilo situacija u kojima su ljudi pokupili coin minere koji su dovodili procesor na 100% i pregrijavali laptop no ne znam dal postoji neki virus koji iskorištava GPU za to.
Inače su ventovi tako složeni da ubrzavaju/usporavaju po potrebi, meni na netbooku se zna ponekad vent i totalno ugasiti jer je laptop potpuno hladan.
Upravo sam zavrsio sve scanove, nasao sam samo nesto malwarea, nista bitnog. Mene brine to sto kada igram s prijateljima igre, cak i one stare, iz 2006. laptop i dalje radi od 75-84 stupnja. Za vrijeme igranja igara poput battlefield heroesa (vrlo ne zahtjevne igre) mi se laptop cak i znao ugasiti zbog vrucine graficke. Jel bi mi mogli oni tamo u nekom servisu samo promjeniti tu pastu, ono, u tih sat vremena, kao sto si rekao?
Upravo sam zavrsio sve scanove, nasao sam samo nesto malwarea, nista bitnog. Mene brine to sto kada igram s prijateljima igre, cak i one stare, iz 2006. laptop i dalje radi od 75-84 stupnja. Za vrijeme igranja igara poput battlefield heroesa (vrlo ne zahtjevne igre) mi se laptop cak i znao ugasiti zbog vrucine graficke. Jel bi mi mogli oni tamo u nekom servisu samo promjeniti tu pastu, ono, u tih sat vremena, kao sto si rekao?
A gledaj u ZG-u si, odi do servisa i pitaj koliko im treba vremenski da to riješe i kolko će te koštat ako ti ne paše vrijeme/cijena odi u drugi servis i pitaj tamo :/
Hvala ti na pomoci. :)