dali je moguce prebaciti windows(i sve ostalo znaci igre ,drivere od grafcke itd.)pomocu nekog programa ili sl. sa jednog harda na drugi i da dalje nastavim sa radom kao da nista nije bilo
zahvaljujem!!
dali je moguce prebaciti windows(i sve ostalo znaci igre ,drivere od grafcke itd.)pomocu nekog programa ili sl. sa jednog harda na drugi i da dalje nastavim sa radom kao da nista nije bilo
zahvaljujem!!
Yep. Ima. XXCLONE npr. Ili norton ghost.
zahvaljujem!!
Možeš konirati cijeli disk i bez problema ga prebaciti na drugi hdd. Samo stavi da ti je particija na koju prebacuješ jednaka kao i ona na kojoj su bili windowsi (mnogi se žale da je bilo problema ako su prebacivali na veću, a pogotovo na manju).
Ovo ti je najboli program za to:
zahvaljujem!!
Možeš konirati cijeli disk i bez problema ga prebaciti na drugi hdd. Samo stavi da ti je particija na koju prebacuješ jednaka kao i ona na kojoj su bili windowsi (mnogi se žale da je bilo problema ako su prebacivali na veću, a pogotovo na manju).
eh ja prebacujem na manji 500gb>80gb al na njemu ima mozda 50gb koristeno
zahvaljujem!!
Neće moći tako - ovih 50GB će ti biti izbrisano. I sigurno nebih preporučio ovakav skok u veličini - prvo s nekim prgogramom promjeni veličinu particije.
Najbolji za to: Partition Magic
zahvaljujem!!
Neće moći tako - ovih 50GB će ti biti izbrisano. I sigurno nebih preporučio ovakav skok u veličini - prvo s nekim prgogramom promjeni veličinu particije.
Najbolji za to: Partition Magic
cekaj hoces rec da od ovih 500gb izdvojim tu particiju na 50gb pa tek onda da prebacim
cekaj hoces rec da od ovih 500gb izdvojim tu particiju na 50gb pa tek onda da prebacim
Nisam te skužio. Navedi u GB koliko ti ima
Particija s windowsima
Particija na koje misliš prebaciti windowse
Koliko je popunjena particija na koju misliš prebaciti windowse?
ovako imam prazni hard disk od 80gb(76.3gb prazna) a svi podaci na racunalu su 53.7gb i sad to hocu stavit na taj prazni hard
ovako imam prazni hard disk od 80gb(76.3gb prazna) a svi podaci na racunalu su 53.7gb i sad to hocu stavit na taj prazni hard
Ako sam dobro skužio:
HDD1: 500GB - od toga 53,7 popunjeno (samo jedna particija - sistemska s windowsima)
HDD2: 80GB (potpuno prazan)
Ako je tako:
Na HDD1 instaliraj Partition Manager i smanji ovu sistemsku particiju od 500GB na 80GB. Onda napravi image i prebaci ga na HDD2 od 80GB.
I onda naravno HDD1 formatiraj i particioniraj po volji
Ako sam dobro skužio:
HDD1: 500GB - od toga 53,7 popunjeno (samo jedna particija - sistemska s windowsima)
HDD2: 80GB (potpuno prazan)
Ako je tako:
Na HDD1 instaliraj Partition Manager i smanji ovu sistemsku particiju od 500GB na 80GB. Onda napravi image i prebaci ga na HDD2 od 80GB.
I onda naravno HDD1 formatiraj i particioniraj po volji
zasto komplicirati ? jednostavno sa Norton Ghostom kloniras....imas cak i mogucnos kloniranja samo particija...
skini novi Hiren's boot...na njemu ti ima Ghost...
zasto komplicirati ? jednostavno sa Norton Ghostom kloniras....imas cak i mogucnos kloniranja samo particija...
skini novi Hiren's boot...na njemu ti ima Ghost...
A kako ti misliš klonirati 500GB particiju na 80GB disk? Trebaš je nekako smanjiti (koliko ja znam norton ghost nema mogućnost za smanjivanje klonirane particije)
Možeš to napraviti s Acronisom, samo nemoj odabrati kloniranje nego backup.
Oba diska ti trebaju biti istovremeno u računalu. Na disku od 500 GB napravi dodatnu particiju na koju ćeš privremeno smjestiti backup arhivu (možeš je staviti i na ovaj manji disk, pa je kad bude gotova prebaciti na ovaj od 500GB - mislim da će tako ići čak i brže).
U drugom koraku kada pomoću Acronisa tu backup arhivu budeš stavljao (restore) na manji disk obavezno u opcijama koje će ti ponuditi stavi da tu particiju označi kao aktivnu. Kada završi s prebacivanjem podataka, ugasi računalo i obvezno odspoji veći disk i tek potom ponovno upali računalo. Poslije možeš ponovno spojiti i veći disk, samo u BIOS-u namjesti da pokreće sistem s manjeg.
evo sam imam na onom hardu od 500gb particiju identicnu onom manjem hardu i sada se radi particion image i sto nakon toga
EDIT:nista skuzio sam puno hvala svima