Povremeno restartanje računala

poruka: 9
|
čitano: 1.736
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
pitanje

Molim da mi neko pomogne od cijenjenih IT gurua da riješim problem:

MBO:DFI ICFX3200-T2RG

CPU: IC2D E8500 3,16GHz

RAM: 4 GB (2GB + 2GB), DDR 2, PC-6400, 800 MHz, MUSHKIN XP Series

VGA:PCI-E CLUB 3D ATI Radeon HD4850 OverClocked, 512 MB, DDR 3, tv-out, Dual DVI

HDD: 3.5" SEAGATE Barracuda 320 GB, serial ATA-II 7200.11, 7.200 o/min., 16 MB cache

NAPAJANJE: 450 W ATX 2, AOPEN

DVD±RW & DVD±R SAMSUNG SH-S223F, 20x, 8x dual layer 8.5 GB IDE

PROBLEM:

Prilikom pokretanja igre (npr.Far Cry 2 te neke druge novije) ili neke zahtjevnije aplikacije povremeno dođe do restartanja računala ili do "smrzavanja". Bilo je češće dok su bili zadnji driveri od ATI-a (smrzavao se sam od sebe čak dok ništa nije bilo pokrenuto)sad sam vratio na drivere koje sam dobio uz grafičku pa je malo rijeđe restartanje ali i dalje se dešava. Ploča ima 8pinski stabilizator napona ali ja imam na napajanju samo 4pinski stabilizator koji je priključen da li bi trebalo nabaviti adapter za mulex priključak sa još jednim stabilizatorom napajanja i da li je to uopće moguće.

Molim da mi neko pomogne oko toga ...

U N A P R I J E D   H V A L A !!!

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Probaj flashati BIOS.

Ako to nije, onda je napajanje preslabo.

Intel Pentium Dual Core E5200 2,53Ghz, 2MB Cache, MBO BIOSTAR G31-M7 TE, 2GB RAM Kingmax 800Mhz, Club3D Radeon HD4550 512DDR3, HDD 320GB Hitachi

0 0 hvala 0
16 godina

Probaj posuditi bolje napajanje.ako se to događa samo u zahtjevnijim igrama onda bi to mogao biti problem jer ta grafička hoće dosta povući struje.

0 0 hvala 0
17 godina

vjerovatno napajanje, posudi od frenda nekog chiefa,corsaira,fortrona pa onda probaj i sa najnovijim driverima(9,3).

Javi ako i sa napajanjem jacim bude tako.

Konfa: Phenom II x3 720BE@3,4GHz 1,35V/HD4870 512MB/ 2x2GB kingmax 1066MHz / corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / Asrock 790gx/ logitech x-530, Samsung T220(s-panel) LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd) MSN- drazen016@net.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Povremeno restartanje računala

Pa izgleda da moraš pogodit pravi driver.Zaključujem to jer na jednima radi bolje a na drugima lošije.Najprije bi moglo bit napajanje.

doktor za grafe i ludosti
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.3.2009 13:12 (dery).
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Idem sutra u nabavku novog napajanja  FORTRON, BlueStorm II, ATX 2 500W valjda će biti to OK!!!!!

Malo ću prvo experimentirati da budem siguran da je stvarno napajanje!!!

Pozdrav svima...

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.3.2009 23:10 (matekova).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Imao sam i ja taj problem sad neznam jer je kod tebe isto, kod mene je procesor bio u pitanju pa mi je frend dao svoj stari kad je on novi komp kupoval i od tad nemam problema.

Zašto je Aladin ostavio svoju princezu? Pročitaj njegovo ime unatrag

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Malo sam experimentirao:

Probao sam sa VGA ATI 3850 HD 512 MB sve radi sve bez problema zatim sam svoju grafičku (ATI 4850) prebacio u drugi komp sa malo boljim napajanjem (CoolerMaster - 800kn)i radi bez problema s tim da ta ploča (Abit) ima samo 4.pinski stabilizator napona ploče a moja ima 8.pinski. Da li će sve raditi ako samo nabavim kvalitetnije napajanje  ili je moguće i gdje nabaviti dodatni konektor za stabilizaciju napona ploče (preko mulex-a)jer i ovo napajanje s kojim sam experimentirao imalo je 4.pinski stabilizator ili baš mora biti 8.pinski konektor koji se koristi za CROSSFIRE.

Hvala svima na komentarima i pomoći!

Pozdrav...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Povremeno restartanje računala

Imam sustav windovs last xp i računalo mi se recitira samo kad uključim modem i odem na internet.Molim hitan odgovor!!!!!!

Unaprijed hvala

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice