Potreban savjet za procesor

poruka: 7
|
čitano: 1.416
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav!

Ovako. Imam pitanje.

Moja maticna ploca je Asrock P4V88+. Pitanje je koji procesor mogu stavit na maticnu ( tj. da ga maticna podrzava)... a da je bolji od mog starog procesora (INtel Celeron CPU 2.53 Ghz) Procesor stvarno ne valja za mene (posto sam gamer) i trebam ga zamijenit s bilo kojim boljim.. Pa ako mi mozete nabrojit (barem ukratko) neke procesore (i cijenu) te izdvojit sta bi po vasem misljenju bio najbolji izbor.

Svaki savjet je dobrodosao!

Hvala unaprijed.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Potreban savjet za procesor

u specifikacijama ploče kaže da ima socket 478, dakle tu si poprilično limitiran izborom procesora, najbolje što se može staviti na nju je pentium 4 do 3,4 ghz. osim toga ploča podržava samo ddr memoriju, što je također ograničavajuće..

ako si u mogućnosti uzmi si neku ploču s socketom 775, koja podržava dual core, core2duo i quad ili novu ploču, jer s trenutnom konfiguracijom se nećeš baš naigrati.

dakle ako misliš nadograditi procesor, potraži si intel pentium 4 procesore, socket 478. pogledaj malo oglasnik ovdje na forumu, možda nađeš nešto.

15 godina
neaktivan

A koliko je taj Pentium4  3.4 Ghz  bolji od mog starog procesora... tj. Kolika je razlika u brzini?

I koliko kosta taj procesor?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

pa malo je bolji, ali tu nisu neke pretjerane razlike. pogledaj ovdje usporedbu. cijene pentium 4 procesorima su od 100 do 300 kuna, ovisno u kakvom je stanju, polovni naravno. i da staviš najjači pentium 4, to je opet slabo za neke ozbiljnije stvari.

na tu tvoju ploču, koju sada imaš, se uopće ne isplati nadograđivati. kao što sam već rekao, bolje nađi neku noviju ploču koja podržava ddr2 memoriju i novije procesore i pci-e grafičke ako se želiš igrati, sve ostalo je gubljenje vremena i novaca.

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.5.2010 22:21 (robisierra92).
15 godina
neaktivan

Da... i mislio sam uzimati neku novu konfu.

Znam da je sad ovo vec malo off topic al da ne otvaram novu temu:

Npr ovo:

Osn. Pl.  INTEL P43

Memorija 2 GB DDR3

Disk 500 Gb WD Sata Caviar BLU

Proc. INTEL Core2Quad 2.5 Ghz

VGA Ati Radeon HD4870 1GB DDR5

Napajanje 650 W Energon

To me sve ukupno dođe oko 4.600 kn  :S

Sad imam pitanje dal mogu uzet nesto slabije od ovo gore navedeno a da nije bas neka prevelika razlika al da manje kosta...? Istina da sam gamer al mi netreba bas nesto naj, naj.

I dali mogu iskoristit nesto od starog PC-a da ne moram kupovat potpuno novi? (mislim od kucista... monitor , mis itd.. vec imam)

Unaprijed hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ova konfa fino izgleda ako se mene pita. ali najbolje ti je da postaviš taj upit u jednoj od brdo tema o slaganju konfiguracija ili da pokreneš novu temu o tome, jer će inače tvoj upit proći nezapaženo. ovdje na forumu ima puno dečki koji su stvarno experti za slaganje konfiguracija i koji prate što je u kojoj trgovini jeftinije, i rado će ti pomoći.

naravno da možeš od stare konfiguracije iskoristiti komponente kao što su miš, tipkovnica, kučište i slično (ako su ti dobri). monitor ne znam kakav imaš, ali nema smisla igrati igre na takvoj konfiguraciji na nekom 17 inčnom crt-u. za tu konfu bi ti dobro došao neki 22 inčni lcd npr..

15 godina
neaktivan

Puno ti hvala za savjete... Osmijeh

I da... postavit cu novu temu tamo...

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice