Popunjen Local disk D

poruka: 12
|
čitano: 3.503
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Popunjen Local disk D

Pozdrav svima, evo imam svoj Toshiba laptop već 2 godine i odličan je, ali nerazumijem kako mi se Local disk D popunio imam 400 GB (ostalo mi je još 11,8 GB) a nemam nikakve igrice niti nista,ono sta sam si instalirala da mi treba je Adobe reader i java, imam neke videe koji mi mozda sveukupno zauzmu oko 30 GB i oko 3000 slika, ali to sve nezauzima tako puno mjesta. Stvarno neznam kako da si ispraznim taj local disk d, od čega se to napunilo? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Popunjen Local disk D
kleopatra198 kaže...

Pozdrav svima, evo imam svoj Toshiba laptop već 2 godine i odličan je, ali nerazumijem kako mi se Local disk D popunio imam 400 GB (ostalo mi je još 11,8 GB) a nemam nikakve igrice niti nista,ono sta sam si instalirala da mi treba je Adobe reader i java, imam neke videe koji mi mozda sveukupno zauzmu oko 30 GB i oko 3000 slika, ali to sve nezauzima tako puno mjesta. Stvarno neznam kako da si ispraznim taj local disk d, od čega se to napunilo? 

Skeniraj laptop od virusa.

Softwer
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.5.2015 18:33 (Softwer).
10 godina
neaktivan

Jesam i to potpuno prije mozda par dana oko 8 sati mi se pregledavao, nemogu se baš pohvaliti s nekim predobrim antivirusnim programom, ali mi dobro sluzi. 

16 godina
neaktivan
kleopatra198 kaže...

Pokreni Disk Cleanup (C/P C:\Windows\system32\cleanmgr.exe u Start meni) kao Administrator,

odaberi D particiju i onda odaberi ''Clean up system files''.
Idi na ''More options'' i onda ''System Restore and shadow copies'' i počisti i to.

kleopatra198 kaže...

Jesam i to potpuno prije mozda par dana oko 8 sati mi se pregledavao, nemogu se baš pohvaliti s nekim predobrim antivirusnim programom, ali mi dobro sluzi. 

Defender je sasvim dovoljan, osim ako ne posjećuješ često pr0n stranice i skidaš puno crackiranih programa.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.5.2015 18:48 (kizo2703).
10 godina
neaktivan

Upravo radim to, ali nerazumijem kada se to počistilo  jer stisnem da se počisti i on je normalan ništa ne radi.

16 godina
neaktivan
kleopatra198 kaže...

Upravo radim to, ali nerazumijem kada se to počistilo  jer stisnem da se počisti i on je normalan ništa ne radi.

Sve ovisi o tome dali ti je uključen System protection na D:\ i koliki je postotak dodjeljen za to. Jer tu ga ne trebaš, pa ga slobodno stavi na Off i na 0.

Tu dolaziš desnim klikom na Computer i onda Advanced system settings -> otvori tab System Protection, izaberi D.

10 godina
neaktivan

Hvala puno puno uspjela sam sad nes rjesit s tim cleanupom i puno mi je počistio, sad cu probat jos malo s 11,8 sad imam 105 giga slobodno 

10 godina
neaktivan
Popunjen Local disk D

Ako je to to, sta sam sad screenala onda mi je vec na off.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
kleopatra198 kaže...

Ako je to to, sta sam sad screenala onda mi je vec na off.

Klikni na Configure, stavi na 0, i to bi bilo to.

Koliko si dobila, dobila si.

10 godina
neaktivan

Hvala puno, probala sam ali najniže na sta mogu staviti je 1 i nešto sitno nemogu na 0. 

16 godina

+ kanta za smeće (ako nije ispražnjena..), pa i ostali sys-user folderi koji mogu biti osim na C: na bilo kojem disku, kao temp, swap, download itd.

jer po opisu bi moralo biti još parsto GB slobodnijeg.. defaultno je jedan dio skriven od korisnika (hidden/sys), ako uključiš prikaz u exploreru vidjet ćeš i taj dio, ili programčići koji imaju upravo svrhu otkriti useru gdje su (najveći) zauzeti dijelovi.. spacesniffer (naziv sve govori, pokreneš ga kao exe-portable). Time preskočiš traženje.

btw, nije preporučljivo brisati 'sve' npr restore, ... jer što ako zatreba? Kad mjesta ima dovoljno, ostaviti..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
neaktivan
Popunjen Local disk D

ccleaner instaliraj i skeniraj

Seriously?
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: