Pomoc oko pregrijavanja procesora

poruka: 4
|
čitano: 996
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Dakle komp je kupljen u 5. mjesecu 2008. godine. Uglavnom u pocetku je radio savrseno i nisam imao problema. Moj hobi (tj. ovisnost) je gaming, odnosno cod4. Znaci u pocetku je bez problema drzao 250 fpsa na high detaljima i max rezi, dok se s vremenom to sve vise smanjivalo da bi do danas doslo do jadva 125 fps-a sa low detaljima i malom rezom. Komp je redovito ciscen od prasine, skeniran i defragmentiran znaci redovito sam ga odrzavao.

Imao sam problem oko nove godine, proc mi se pregrijavao (90° pri pokretanju win). Problem je bio u ventu na procu koji se olabavio i zbog toga ga nije dovoljno hladio, a i pasta je otisla. Onda sam stavio pastu koju sam trenutno imao kod kuce, nije bila nova al je posluzila. Temp se vratila na nekih 56° u idle-u sto je ipak jos uvijek malo previse. Prosli tjedan sam kupio novu pastu, Artic Silver 5 i stavio je na proc medjutim temp je ista.

Novi win (win 7) su stavljeni prije par dana, komp ociscen od prasine, skeniran i defragmentiran.

Jel ima neko neki prijedlog?

Jel moguce da je tih 2 dana (dok nisam skuzio u cemu je rijec) pregrijavanja utjecalo na proc?

Konfa:
# Motherboard - Gigabyte P35-DS3R
# Processor - Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz (2 CPUs), ~3.0GHz
# Videocard - ATI Radeon HD 3870 X2
# Powersupply - Corsair 550W
# Memory - 6,00 GB

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Pomoc oko pregrijavanja procesora

anyone?

16 godina
neaktivan

Probaj skinut bočnu stranicu od kompa pa javi kakve su temperature. Moguće je da ti se topli zrak zadržava unutra... Imaš li stock cooler? Probaj zamjenit vent...

Prodajem: Matičnu ploču Matsonic + Intel Pentium IV 1.7 Ghz, Floppy Disk Drive + odgovarajući kabel, Modeme (PCI), AsRock MBO + Athlon XP 2600+, ATI Radeon 9200 SE
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Pomoc oko pregrijavanja procesora

kuciste je antec 900 sa 4 coolera + onaj na procu tak da mislim da nije problem u tome

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice