Pomoć pri kupnji hardvera

poruka: 6
|
čitano: 1.052
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav, dosad sam streamao samo na PS4 konzoli a sad bi htio i na PC-u.. pa me zanima par pitanja.

1. Da li mogu igrati novije igre i streamati u 1080, 60 fps-a na ovom laptopu?

https://www.notebooksbilliger.de/blackweekend/intel+blackweekend/msi+notebooks/msi+gl63+8rd+012+gaming+notebook

2. Ako ne mogu, dal je moguće na kojem jačem laptopu? preporuka?

3. Da li moram kupiti 2 laptopa za streamanje?

Znam da je jednostavnije kupiti jako stolno računalo ali mi treba laptop pošto sam non stop u pokretu.. pa me zanima da li mogu na nekom jačem gamerskom laptopu do 10 000kn max, ugodno igrati i istodobno streamati u full hd rezi ili je to nemoguća misija.. hvala

0 0 hvala 0
13 godina
Re: Pomoć pri kupnji hardvera

Prvo odgovor, da, moguće je streamati s gamerskog laptopa.

Najbolje bi bilo imati dva kompa. Al ovo je ekstreman slučaj za profesionalne streamere.

Onda Desktop računalo.

Onda dva laptopa.

i najlošije rješenje je laptop.

Ali i tu se može nešto napraviti.

Na žalost, radio sam samo s desktop računalima, dvostrukim streaming setupima, postavkama za streamanje. Al nikad s laptopima.

Čak i ne znam koliko jezgri imaju današnja laptop računala.

Koliko znaš o streamanju?

O streamanju ti najviše ovisi procesor i/ili grafička. Streamanje procesorom izgleda ljepše, ali troši mnogo resursa i usporava igru. Streamanje preko GPU skoro ništa ne smanji fps u igri, ali izgleda mrvicu lošije. Ima dosta usporedbi po netu.

Moja preporuka bi bila dobar procesor i odlična grafička, pa streamanje prego grafičke.

1050Ti<1060<1070<1080....

Ne znam dal ima ovaj laptop koji si linkao s 1070 grafičkom, a da ima još uvijek normalnu cijenu.

P.S. na forumu ima nekoliko tema o postavkama za streamnje, ovisno dal želiš koristiti Twitch ili Youtube.

(Moguće je i obje u isto vrijeme)

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
16 godina
neaktivan

da, kontam da ću onda uzeti malo jače desktop računalo.. jer ne želim se pribojavat za kvalitetu streama, rekao mi frend da je najbolje streamati preko procesora sa što više jezgri.. 

O streamanju neznam puno.. radim streamanje dosad jedino preko PS-a 4 a na PC-u radim videorecenzije i uratke u Sony vegas Pro-u za gamerski portal..

a da bi uzeo kombinaciju desktop računalo i laptop.. je li to također bolja opcija od jednog desktop računala? znači imao bi desktop računalo za gejming a laptop za streamanje..

kakav laptop bi mi u tom slučaju trebao? 

ovaj laptop ima sa 1070 grafičkom ali cijena mu ide u nebesa.. hvala ti na detaljnom odgovoru..

13 godina
Figo kaže...

da, kontam da ću onda uzeti malo jače desktop računalo.. jer ne želim se pribojavat za kvalitetu streama, rekao mi frend da je najbolje streamati preko procesora sa što više jezgri.. 

O streamanju neznam puno.. radim streamanje dosad jedino preko PS-a 4 a na PC-u radim videorecenzije i uratke u Sony vegas Pro-u za gamerski portal..

a da bi uzeo kombinaciju desktop računalo i laptop.. je li to također bolja opcija od jednog desktop računala? znači imao bi desktop računalo za gejming a laptop za streamanje..

kakav laptop bi mi u tom slučaju trebao? 

ovaj laptop ima sa 1070 grafičkom ali cijena mu ide u nebesa.. hvala ti na detaljnom odgovoru..

Mislim da bi odabirom boljeg desktop računala imao više koristi nego s prosječnim deskop + laptop.

A ako baš želiš PC + laptop da možeš nositi na teren, onda ćeš trebati laptop s čim jačim procesorom. A to velim, nisam siguran kakve jezgre imaju današnji mobilni procesori...

To bi trebao malo pogledati po netu, ili pitati u nekoj od tema na forumu.

Evo, a na ovaj način se podešava streamanje preko dva računala:

Htio sam napraviti i HR tutorial, ali ima premalo zainteresiranih :D

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.9.2018 8:35 (CyberDemonVZ).
16 godina
neaktivan

e super, imaš možda i tutorial za jedno desktop računalo, kako se streama..

i da li se do 8000kn može nać kvalitetno računalo sa kojim ću igrat i istovremeno streamat bar nekih godinu - dvije?

brzina neta mi je 35mbps upload, i 90 mbps download, dal će to biti dovoljno za full hd youtube streamanje?

btw. ako je to tvoj kanal, svake pohvale.. nisam vjerovao da u Varaždinu postoje tako kvalificirani ljudi sa engleskim youtube kanalom :) 

0 0 hvala 0
13 godina
Figo kaže...

e super, imaš možda i tutorial za jedno desktop računalo, kako se streama..

i da li se do 8000kn može nać kvalitetno računalo sa kojim ću igrat i istovremeno streamat bar nekih godinu - dvije?

brzina neta mi je 35mbps upload, i 90 mbps download, dal će to biti dovoljno za full hd youtube streamanje?

btw. ako je to tvoj kanal, svake pohvale.. nisam vjerovao da u Varaždinu postoje tako kvalificirani ljudi sa engleskim youtube kanalom :) 

Ne, to nije moj kanal.

Za sad radim samo pisane recenzije tu i tamo na forumu 

Stream na YouTube

https://www.bug.hr/forum/topic/pc-igre/tut-gameplay-stream-youtube-gaming/229974.aspx

Stream na Twitch.

https://www.bug.hr/forum/topic/audio-video-alati/tut-open-broadcaster-software/227297.aspx

Malo stariji tekstovi, pa pitaj u teme ak te kaj zanima

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice