Pomoc oko hard diska zaključana tema

poruka: 17
|
čitano: 5.264
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Pomoc oko hard diska

E ovako o cemu se radi imao sam dva hardiska na pc u radu jedan mi je crkao na kojem su bili podaci a na drugom je bio windows 7  i druga particija  e sad kad sam ponovno ukljucio taj hdd izbaciva mi gresku u samom boot boot disk fail replace disk and press any key.

Ali sad sam ubacio usb stick na kojem je win7 za instalaciju i kad hocu odabrati na koju particiju da instaliram ponovno win 7 ili da uradim recovery ne prikazuje mi ni jednu particiju evo i slika

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.7.2012 19:58 (dreadmoore).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Pomoc oko hard diska

ima li itko da zna

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Pomoc oko hard diska

-očigledno brkaš pojmove/informacije.

Ako ti je na jednom podatci na drugom OS, tad dikovi nisu bili u RAIDu (polju), tj možda imaš RAID kontroler ali ...

Svaki OS da bi se instalirao mora imati odgovarajući driver (ako je kontroler u RAIDmodu trebaš njegov RAID driver, DOS-F6-txt) ili isključi RAID (IDE-AHCI..). Drugi dio (mogućeg) problema je sam HDD, tj dali je ispravan. Vidiš li HDD u BIOSu ili u RAID-BIOSu? Ako ne vidiš HDD tad ni install ne može...

Ako su diskovi ipak bili u RAIDu, moraš ući u RAID kntroler (ovisno tko je prizvođač, prati poruke POSTa kombinacije CTRL+I ili CTRL+A ili CTRL+G ...piše, ako ti je na ekranu logo MBO isključi ili stisni TAB, ako prebrzo prođe, imaš 'Pause' tipku...

-btw, natipkaj malo konkretnije informacije, ove slike su beskorisne.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.7.2012 23:21 (ihush).
14 godina
neaktivan
Nije nigdje rekao da su bili u RAIDu, nego u radu.
Stručnjak za paranormalne pojave
16 godina
Pomoc oko hard diska

mozda se nisam dobro izjasnio ali pokusat cu ti objasniti jedan je disk bio od 80Gb i on je izgorio ili sta vec  dosla voda do njega to je se dogodilo kad je pc radio   ovaj drugi je imao dvije particiije jedna od 40Gb druga od 120 Gb na njemu je bio instaliran OS taj hdd je od 160GB e sad sto se meni dogadja spojen je sata kablom po default postavkama kasnije cu dodati slike sto pise u biosu znaci uspio sam formatirati C: particiju ali mi ne dopusta ponovnu instalaciju win 7 vidjet ces u slici sto tocno pise.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Interpunkcijski znakovi, nepoznanica?

Bokte, ja tebe nista nisam skuzio, daj se potrudi malo oko pisanja.

Stručnjak za paranormalne pojave
16 godina
Pomoc oko hard diska

evo slika pa ako mozete sta dokuciti

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Unix kaže...

sta ti imam vise reci u biosu pc vidi hdd prepoznaje ga ali kad hocu ponovno da uradim instalaciju windowsa ne dopusta mi a vidi iz one dvije slike ako mozes dokuciti do cega je

16 godina
moderator
Pomoc oko hard diska

pola toga te nisam uopće razumio, al pokušat ću pomoć...

tebi su obje particije logičke (logical), a ako se ne varam instalirat se može samo na primarnu (primary)

dakle možeš probati obrisati particiju na koju želiš instalirati windows, te umjesto nje napraviti primarnu...ako možeš iz instalacije...

ako neide onda npr. sa hirens boot cd-om i alatom za particioniranje na njemu...

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

-uf.. (greška u čitanju..){#}

-imaš jedan HDD, koji je podjeljen na dvije particije (logical disk).

-Kod instalacije kad dođe do izbora diskova, kliknu desno Advanced...

- obriši sve particije (time gubiš sve podatke), ili samo particiju na kojoj je bio OS, to je vjerojatno 40GB.

-problem je što boot particija (skrivena 100MB, kojeg sedmica automatski napravi) mora biti primarna-aktivna particija. Ako je disk particioniran nekim alatima ili drugim redosljedom tad moraš brisati sve particije..

-boot particiju ne moraš određivati nego je install sam ponudi (poruka..) automatski napravi ako ima mjesta. U ovom slučaju mjesta nema. (slobodno mjesto = neparticioniran dio diska)

- nakon particioniranja disk bi trebao izgledati ovako: disk0-part1 100MB, disk0-part2 OS ili ostatak.....

-btw, OS ne mora bit na primarnoj, samo boot, jer je to preduvijet za boot. Sedmica kreira samo primarne, do max 4, za ovaj disk ni netreba više (extended).

-ako imaš mogućnost, skini neku linux liveCD distru ili miniPE i bootaj, vrlo je praktično upravo za kreiranje particije i kopiranje ako je potrebno...

-pošto je došlo do problema u radu, moguće da je disk neispravan, često nastrada upravo boot particija. Ako bi opet zapinjala instalacija treba provjeriti HDD, formatirati ga (WD -> wddiag.. na npr Hirensu).

16 godina
ihush kaže...

-uf.. (greška u čitanju..){#}

-imaš jedan HDD, koji je podjeljen na dvije particije (logical disk).

-Kod instalacije kad dođe do izbora diskova, kliknu desno Advanced...

- obriši sve particije (time gubiš sve podatke), ili samo particiju na kojoj je bio OS, to je vjerojatno 40GB.

-problem je što boot particija (skrivena 100MB, kojeg sedmica automatski napravi) mora biti primarna-aktivna particija. Ako je disk particioniran nekim alatima ili drugim redosljedom tad moraš brisati sve particije..

-boot particiju ne moraš određivati nego je install sam ponudi (poruka..) automatski napravi ako ima mjesta. U ovom slučaju mjesta nema. (slobodno mjesto = neparticioniran dio diska)

- nakon particioniranja disk bi trebao izgledati ovako: disk0-part1 100MB, disk0-part2 OS ili ostatak.....

-btw, OS ne mora bit na primarnoj, samo boot, jer je to preduvijet za boot. Sedmica kreira samo primarne, do max 4, za ovaj disk ni netreba više (extended).

-ako imaš mogućnost, skini neku linux liveCD distru ili miniPE i bootaj, vrlo je praktično upravo za kreiranje particije i kopiranje ako je potrebno...

-pošto je došlo do problema u radu, moguće da je disk neispravan, često nastrada upravo boot particija. Ako bi opet zapinjala instalacija treba provjeriti HDD, formatirati ga (WD -> wddiag.. na npr Hirensu).

rijesio sam pomogao mi je miniPe uzeo sam svakako novi hdd znao sam i prije za taj program ali nisam se mogao sjetiti imena usput da kazem hdd od 160GB mi je proizvodio cudne zvukove  kao macka kad prede to se nije prije dogadjalo nadam se da ce nakon formatiranja bolje raditi.I hvala na pomoci

13 godina
neaktivan
Pomoc oko hard diska

Da ne otvaram novu temu imam i ja jedno pitanje vezano za hdd.. ja sad imam hdd od 500gb ,nema particija znaci sve je skupa, e sad ja sam dobio hdd od 1,5TB ,kako ja mogu spojiti oba sad hdd-a , ja sam vidio da na maticnoj ima mjesta za onaj crveni ,uzi kabl sto ide u hdd ,ali neznam sta da uradim jer imam samo onaj jedan SATA kabl,a i sve da uzmem drugi ne znam gdje da ga ukljucim ? :)

edit: taj crveni kabl sto sam rekao ,mislio sam na ovaj

http://www.google.hr/imgres?q=hdd+kabel&um=1&hl=hr&sa=N&biw=1536&bih=764&tbm=isch&tbnid=frZMEQZyOBkNzM:&imgrefurl=http://www.seljacionline-forum.com/showthread.php%3F57249-pomoc-externi-hdd&docid=FtQXOu76sLdeoM&imgurl=http://www.pcsilent.de/ppic-MAXI-SATA2-kabel-intern-s-ata-II-kabel-sicherungslasche-sicherung-sata-kabel-abgeschirmt-sata2kabel.jpg&w=322&h=268&ei=6ZkXULzTCsTatAbG9IGoCA&zoom=1&iact=hc&vpx=200&vpy=291&dur=419&hovh=135&hovw=192&tx=161&ty=91&sig=105254388956243844126&page=1&tbnh=132&tbnw=189&start=0&ndsp=29&ved=1t:429,r:7,s:0,i:90

a na ovakvom kod mene pise SATA http://www.google.hr/imgres?q=sata+kabel&um=1&hl=hr&sa=N&biw=1536&bih=764&tbm=isch&tbnid=aEPF-I48Q49hCM:&imgrefurl=http://www.pc-special.net/speichermedien-ein-und-ausgabegerate-f8/externe-festplatte-wird-nicht-mehr-erkannt-t31151.html&docid=PjcaSudJhC1GGM&imgurl=http://www.preisvergleich.org/pimages/S-ATA-Stromversorgungskabel-ca-020-m_140__35600_20.jpg&w=462&h=285&ei=sJwXUK2AEonetAaw74CwBQ&zoom=1&iact=hc&vpx=169&vpy=478&dur=9000&hovh=176&hovw=286&tx=217&ty=102&sig=105254388956243844126&page=2&tbnh=113&tbnw=183&start=32&ndsp=36&ved=1t:429,r:14,s:32,i:214

sad ja nisam siguran vise kako se koji zove ,negdje sam vidio da se i ovaj iznad isto zove sata pa sam zbunjena sad 

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.7.2012 11:00 (Deep).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Unix kaže...

dreadmoore kaže...
Unix kaže...

sta ti imam vise reci u biosu pc vidi hdd prepoznaje ga ali kad hocu ponovno da uradim instalaciju windowsa ne dopusta mi a vidi iz one dvije slike ako mozes dokuciti do cega je

suncetihebem!! ti si totalno nepismen!!!

koristi zareze, uskličnike, točke i sotale znakove!! nije ni čudo što ne znaš objasniti problem kad ne znaš ni HR pravopis!!!{#}

Roosvelt1991 - veliki muljator u trgovinama HWa
17 godina
Deep kaže...

Da ne otvaram novu temu imam i ja jedno pitanje vezano za hdd.. ja sad imam hdd od 500gb ,nema particija znaci sve je skupa, e sad ja sam dobio hdd od 1,5TB ,kako ja mogu spojiti oba sad hdd-a ...

-sve opcije RAIDa su neko spajanje, JBOD je 'glupo' spajanje više diskova u jedan.

-vjerojatno to nećeš moći, jer (predpostavka) postojeći disk od 500 je sys.disk. ... (sad je kasno za promjenu).

.. ako je samo storage fizički disk možeš ako kontroler ima te opcije pod RAIDom.

13 godina
neaktivan
Pomoc oko hard diska

Ok,spojio sam sad sve,sad je sve ok,sad me samo zanima sta sve mogu prebaciti na njega(novi),i sta bi mi bilo pametno da prebacim,a sta da ostavim na onome tamo(stari) ? :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Pomoc oko hard diska

Da ne otvaram novu temu vec sam je otvorio imam problem sa instalacijom win7 kod hdd-a ovo mi se poijavi nakon prvog restarta dok traje instalacija win7

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Pomoc oko hard diska
---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ---------- Sva pitanja, nejasnoće, prigovore molim na PM. :D

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice