evo ljudi problema..pošto se računalo dosta grije a imam pre mali hladnjak na procu, stranica od kučišta je otvorena i gleda prema nogama. i sad sam ja slučajno gurnuo nogu u vent(nešt sam se na stolcu namještal) i komp se smrznuo. restartam ja, vent se odmah ,vrti, ali samo to. niti onaj bip od matične ni ništa. samo se vent vrti, ekran je crn i sustav se ne diže. desilo se to prije 5 minuta i sad pišem s laptopa. što mu je? kako da popravim? jako sam zabrinut...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ako si reko da si slucajno nogom gurno u pc moje misljnje je da je najvjerovatnije ostila ploca.Najbolje bi bilo da svaku komponentu dio po dio zaesbno probas
kako mislis ? samo sam u vent gurnuo, i dalje se on vrtio sam se sve smrzlo... desilo se več ti ali daljde je sve funkcioniralo...
:S
Ako si reko da nakon toga nema slike na ekranu znaci da ploca nemoze proc POST i da si nest shebo.Skini proc i stavi ga ponovno nazad moze bit da ako si lupio direknto u cooler da se proc pomakno iako sumljam po meni je ili ploca ili grafa
zasto grafa ? pa komp kolko ja znam moze i bez grafe....adaaaaj :S tako me strah...hebemu ;(
Skini hladnjak provjeri procesor.
kako da skinem :P ?
Rastavi cijeli pc i sastavi ga van kucista dio po dio skini proc stavi ga ponovno grafu ram itd i onda vidi,ako nedaje sliku onda je ocito nesto otislo a to ces najlakse saznat da posudis on nekog djelove pa probas
skužio sam :P
evo, malo sam pritisnup proc i sad sve radi..ali sad nemogu stavit hladnjak nazad :S ima nekakve čudne ''vijke''
da..upali se, ali odmah i ugasne :SSSSSS
a i mislim da sam one plastične šerafe sa unutra nekim željeznim savinuo :OOOOOOOOO ŠTA SAD ? POAGAJTEEE!!!!
Pa ugasi se ako nisi stavio dobro hladnjak, pogledaj na yt kako se stavlja ako ne znaš. :)
Btw: nemoj pisati toliko poruku za porukom, imaš tipku uredi.
Si stavio termalne paste (zrno rize ne vise) ti sjeo cooler kako treba provjeri to malo
sutra cu se igrati....glavno da radi..sad sam skužio kako treba staviti samo je problem što se ona plastika savine...a tremalne paste nemam...morat ću kupit..a ništa. malo ću sutra izravnat te šerafiće i stavit nazad :S valjda će radit.. ajoooojjj...sami problemi se nakupljaju ovih dana...ajde fala dečki..
evo tutoriala..imam te push pinove...
e ljudi..2 push pinova su mi se slomila(ona plastika na dnu)..ima kakva zamjena ? da ne budu push pinovi nego neki obični šerafi? ...ako ne, gdje se mogu kupiti ti push pinovi, kolko koštaju ?
BUMP!