Podivljao miš

poruka: 13
|
čitano: 4.089
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Podivljao miš

Usb žičani miš (logitech) je počeo na trenutke treperiti odozdo (gasi se i pali), nakon par dana je potpuno prestao raditi, pa sam kupio novi.

Međutim, taj novi uopće ne radi, tj. upali se laser, pa opet ugasi nakon dvije sekunde i piše "usb malfunctioned", pa onda da je pronađen optički usb miš, pa onda se ugasi laser, pa opet malfunctioned.

Probao sam staviti bežični, ali on isto ne radi, tj. nema signala.

Sad nekako odugovlačim (kad prestane raditi malo ga stresem ili iskopčam i ukopčam usb) sa prvim navedenim mišom, jer je nekako proradio uz često gašenje, zamrzavanje strelice i klikanje iako nisam kliknuo.

Onda sam primijetio da je iskočila poruka da sam uključio mikrofon, kad sam ukapčao miš.

Isto tako rjeđe izbaci da su zvučnici iskopčani, pa za tren da su opet spojeni.

Instalirao sam logitech drajvere (win xp), pa prepoznaje onaj prvi, ali ne ovaj drugi miš iste firme.

Jel možda kvar konektora na biostar matičnoj?

0 0 hvala 0
15 godina
Podivljao miš

Si ga probao u drugi USB ukopcat ?

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Podivljao miš

Vjerojatno je do matične, jesi probao uštekat miš u drugi usb konektor?

No.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Podivljao miš

Jesam.

Prvi miš radi (koliko radi) na svim konektorima, ali ovaj novi samo (rijetko i jako kratko) na onom na kojem sam ga priključio prvi put (ugasio sam računalo, maknuo sam stari i stavio novi miš, pa upalio računalo, ali ga nije odmah prepoznalo, tek kad sam probao maknut pa opet staviti novi miš dok je računalo upaljeno).

Na drugim konektorima novi miš samo zasvjetli dvije sekunde i ugasi se.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Re: Podivljao miš
Staromodan kaže...

Usb žičani miš (logitech) je počeo na trenutke treperiti odozdo (gasi se i pali), nakon par dana je potpuno prestao raditi, pa sam kupio novi.

Međutim, taj novi uopće ne radi, tj. upali se laser, pa opet ugasi nakon dvije sekunde i piše "usb malfunctioned", pa onda da je pronađen optički usb miš, pa onda se ugasi laser, pa opet malfunctioned.

Probao sam staviti bežični, ali on isto ne radi, tj. nema signala.

Sad nekako odugovlačim (kad prestane raditi malo ga stresem ili iskopčam i ukopčam usb) sa prvim navedenim mišom, jer je nekako proradio uz često gašenje, zamrzavanje strelice i klikanje iako nisam kliknuo.

Onda sam primijetio da je iskočila poruka da sam uključio mikrofon, kad sam ukapčao miš.

Isto tako rjeđe izbaci da su zvučnici iskopčani, pa za tren da su opet spojeni.

Instalirao sam logitech drajvere (win xp), pa prepoznaje onaj prvi, ali ne ovaj drugi miš iste firme.

Jel možda kvar konektora na biostar matičnoj?

Otvori racunalo i dobro provjeri kako maticna  seeda i pritegni sve to. Nakon toga provjeri prednje USB prikljucke

Ako je sve okay sto se tice mehanickog kontakta onda se baci na posmatranje samih Windowsa. Rade USB stickovi? Vanjski diskovi? Mozda imas Wi-Fi router u blizini....

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
15 godina
Podivljao miš

Probaj taj mis kod nekog drugog ukopcat ! Ako imas USB portove na kucistu probaj i tamo ukopcat !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Podivljao miš

Usb bluetooth radi, ali ne radi bežični miš, tj. samo puni bateriju (instalirao sam s cdea original drajvere i ništa).

Nemam wifi.

Isprobavao sam usb na kućištu (prednja strana) i otraga na matičnoj, isto je.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Staromodan kaže...

Usb bluetooth radi, ali ne radi bežični miš, tj. samo puni bateriju (instalirao sam s cdea original drajvere i ništa).

Nemam wifi.

Isprobavao sam usb na kućištu (prednja strana) i otraga na matičnoj, isto je.

Onda ces upotrebiti klasiku

Bootas sa CD-om od Ubuntua i provjeris da li radi

13 godina
neaktivan
Podivljao miš

Nemam taj lin, pa sam probao s fedorom.

Onaj stari miš radi, novi ne.

Probao sam malo podignuti i tresti stari miš, pa počne treperiti i zamrzne se, ali odmah proradi čim prestanem trest.

Na win stari miš opet jedva radi, tj. moram ga stalno trest i ukapčat ga.

Novi miš je Logitech B110.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Staromodan kaže...

Nemam taj lin, pa sam probao s fedorom.

Onaj stari miš radi, novi ne.

Probao sam malo podignuti i tresti stari miš, pa počne treperiti i zamrzne se, ali odmah proradi čim prestanem trest.

Na win stari miš opet jedva radi, tj. moram ga stalno trest i ukapčat ga.

Novi miš je Logitech B110.

Onda imas neki mehanicki problem na USB portu ili jednostavno maticna rikavela...

13 godina
neaktivan
Podivljao miš

Hvala na odgovorima.

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Podivljao miš

Kupi si USB PCI karticu i problem riješen. Ako nemaš nikakvih drugih "neobjašnjivih" problema (random restartanja i BSODovi, gašenje diskova/optike, corruptani fajlovi...), najvjerovatnije ti krepiva USB kontroler.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Podivljao miš

Samo da javim da je problem u matičnoj (win radi normalno, a miš je do kraja prestao), jer na drugim računalima miš radi.

Kad je miš do kraja prestao funkcionirati, u biosu se pojavilo da je isključena podrška za usb miševe (inače je stalno uključena), pa sam ju vratio i nakon toga miš samo treperi i povremeno nakratko proradi (isto i na win i linuksima).

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.8.2012 18:01 (Staromodan).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice