Pitanje oko garancije(reklamacije)

poruka: 11
|
čitano: 3.282
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Znači ostalo mi je još negdje 1 mjesec garancije za matičnu, dali mi se isplati nositi na reklamaciju? Pošto mi neki frendovi kažu da zakonski imaju 45 dana, a pošto meni garancija ističe prije da mi slučajno nebi vratili matičnu kakvu sam i donio.(pokvarenu)

0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Re: Pitanje oko garancije(reklamacije)

nema to veze, bitno da ti garancija vrijedi onaj dan kad je matična donesena na servis

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija................tko stisne TD ima malu k*tu :) ......////...... R.I.P. EnlightenedPhoenix
16 godina
neaktivan

Jel netko zna da li se računa 45 dana radnih ili se računaju i neradni.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
muhaqeri kaže...

Samo radni dani. Ne računaju se ni blagnadi.

Dakle od pon do pet, dakle maks 7 tjedana.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
16 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...
muhaqeri kaže...

Samo radni dani. Ne računaju se ni blagnadi.

Dakle od pon do pet, dakle maks 7 tjedana.

Znači maks 7 tjedana,tnx,šteta kaj nemaš šipšop u Zagrebu pa bi kupoval kod tebe,hehehe

17 godina
odjavljen

Ako ce ti drzati maticnu u tom 'zakonskom roku', slobodno nas pocasti sa time o kome se radi...

Pa i ako se radi i o vise od 20 dana. Cisto, da znamo da ne kupujem(o) tamo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Nema to ništa s trgovinom gdje se kupuje nego sa uvoznikom/distributerom.

Ako robe nema, ne možeš ju dobiti i gotovo.

Čeka se isporuka nove robe, a pametnom je dovoljno reći da pogleda kroz prozor

i da se upita kako roba dolazi iz Nizozemske do nas.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
17 godina
odjavljen

Imali ili nema veze sa trgovinom, pravi trgovac ce uvijek uskociti sa privremenom zamjenom (kakvom/takvom).

Svaljivanje jednih na druge, koji svaljuju na trece dok ja blejim u plafon, me previse ne zanima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Mrgud Veliki kaže...

Imali ili nema veze sa trgovinom, pravi trgovac ce uvijek uskociti sa privremenom zamjenom (kakvom/takvom).

Svaljivanje jednih na druge, koji svaljuju na trece dok ja blejim u plafon, me previse ne zanima.

Po tome bi svaka trgovina trebala imati bar 5000 zamjenskih artikala za posuditi,

i recimo da od svih tih artikala po tri, dakle bar 15000 artikala samo za zamjenu.

Ni jedna trgovina ne mora imati niti jedan zamjenski artikl, izdavanje zamjenskih artikala

je njihova dobra volja. 

Ti slomiš USB Wifi stick, ja ti posudim svoj, ti ga vratiš izgrebanog i razvaljenog.

Ja to ne želim. Radije se ti fino strpiš 10ak dana.

Mogu ti posuditi recimo 10m LAN kabla, pa se kabliraj do rutera.

Uglavnom, nema tu "svaljivanja jednog na drugog". Pročitaj si jamstvene uvjete.

Na takve "pametne" sam osobito ponosan. Donesu grafiku koja je puna prašine

da se ne može ohladiti i traže odmah novu, p1zde kako je to smeće od grafike itd.

Onda fino izvadim statut jamstva, i pročitam im prvu točku:

- Jamstvo na uređaj ne pokriva ako je uređaj korišten u neadekvatnim uvjetima

ili ako nije redovito održavan

Samim time mogu reći "gle, grafika je crka zbog neadekvatnih uvjeta, jamstvo ti se odbija".

A onda me možeš tužiti, zakon je na mojoj strani. A SN pošaljem distributeru/uvozniku sa opisom kvara,

tako da ni tamo ne dobiješ drugi uređaj.

A kad dođe kupac koji kaže "gle, ja sam kriv, nisam gledao, krivo sam spojio, jel se tu šta može srediti".

Za takve kupce se sve može i uglavnom brzo riješi.

Kakav si ti prema trgovcu, takav je i on prema tebi. Uostalom, ja nisam trgovac, ja sam serviser i vodim reklamacije

u firmi, mene ne možeš smuljati.

Evo ti primjer kad netko odnese MBO i stavi nosače za ploču na krivo mjesto:

http://www.box.com/s/yqsck99jzfh5gvq0lkgj

To je nestručno rukovanje, nema priče o jamstvu.

14 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...
<cut>

S druge strane, ovisi u čemu je bio problem. Ako mu je ostalo mjesec dana garancije znači da ju je koristio dosta dugo. Ako je riječ o kvaru koji nije poslijedica nestručnog rukovanja, onda bi bilo ok da je zamjene a ne da odugovlače (nešto što sam doživio ne mali broj puta)

Inače, gleda ti se samo dan kada je matična zaprimljena. Ako su je dobili unutar garancijskog roka, onda će je i morati zamijeniti. Ako greška nije tvoja.

Whoever undertakes to set himself up as judge in the field of truth and knowledge is shipwrecked by the laughter of the gods.
16 godina

Ne vezano za PC. Imam Lumiu 800 i odkad sam je kupio mi se zamrzava kako joj dode ( prosle god 13.8 ), prije 2 tjedna sam je odnio na servis i tvrdili su da je to do softwarea  i tako su stavili novi software. Meni se to jos uvijek dogada. Prica ide da kad sam ga kupio poceo se smrzavati tj smrzne se i ne reagira i nekad se sam ugasi a nekad ostane tako dok ga ja ne ugasim. Prvo sam mislio da je to do topline pa sam shvatio da nije. Druga stvar neki ce misliti da je  to normalno tako, ali nije jer mi se dogodilo da se smrzne usred noci i ne zvoni ujutro za skolu, posao itd.

Posto mi garancija vrijedi do 13.8-og oni su meni rekli da bi ga slali u austriju na servis jer sam ga kupio u ducanu a vlasnik prodaje mobitele "mimo ducana" i daju garanciju samo su cijene manje. Mene zanima imam li kakvo zakonsko pravo posto je jednom bio u servisu, traziti novi ili nadopuna pa drugi kupiti ili nesto? Zadnji put kad je bio na servisu prije 2 tj su mi dali htc explorer na 3 dana da koristim i jednostavno nisam izdrzao sa tim mobitelom koliko je los. To govorim jer su rekli da ce ako ide u austriju bit tamo par tjedana do cak i 2 mjeseca jer su godisnji + dok maticnu zamjene.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice