Phenom II x2 B55 Problem-nestabilan

poruka: 16
|
čitano: 2.422
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Evo kupio sam prije par dana procesor od covjeka s foruma,rekao je da se cpu otključava, i poslao mi je screenshot kako cpu radi otključan na prime95,u full loadu,uz podizanje napona jezgri na oko 1,45v. (Vjerujem da je problem onda u mom pc-u,vjerojatno matična sere)
Kad sam ga dobio i otključao, windows se ne želi bootati, pa sam smanjio multiplier cpu-a na 14(2.8GHz) i windows se bootao,ali je bio nestabilan opet,no mogao sam igrat igre (mafia 2, gtaiv,nfs shift...),i danas mi je crkao 2 puta na toj frekvenciji(BSOD). Sada dok ovo pišem cpu je na 2.6GHz i ne zna se je li uopce stabian.(Čak sam jedanput napon digao na 1,5v i opet nestabilan)
Probao sam i povečati NB voltažu na 1,35v,(dalje nisam išao),ali bez uspjeha.
I Cool 'n Quiet je isključen.
Molio bih koji savjet od iskusnih korisnika
Matična mi je ASRock 790GX PRO
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Mogo si se meni javit, al svedno je, postavke su bile otprilike ovakve:

Matična Gigabyte 990XA-UD3

CPU: 1.475 V

NB: 1.300 V
i dignio sam RAM na 1.7 ali mislim da je to ne bitno, to sam napravio zbog overclock-a RAM-a

Uglavnom, to su postavke, ne znam u čemu je problem!? 

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Phenom II x2 B55 Problem-nestabilan
ma mislim da je do maticne, probat cu nesto poslije,mozda probat na nekoj drugoj ploci,neznam
ipak je 990XA 3 puta bolja od moje
14 godina
neaktivan
Jako dobra matična ploča. Gygabite 990XA- UD3 .. Imam je.Stvarno super !
16 godina
neaktivan

A gle po mom iskustvu nebi trebalo bit do matične, jedino ako ima slabiju regulaciju ili vdrop, još je i Gigabyte imao problema sa otključavanjem na novoj seriji matični, ali meni je sve išlo OK, ne znam, probaj stavit na CPU 1.5 a na NB 1.4 samo da vidiš dal će držat!?

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
odjavljen
Ivsa kaže...

A gle po mom iskustvu nebi trebalo bit do matične, jedino ako ima slabiju regulaciju ili vdrop, još je i Gigabyte imao problema sa otključavanjem na novoj seriji matični, ali meni je sve išlo OK, ne znam, probaj stavit na CPU 1.5 a na NB 1.4 samo da vidiš dal će držat!?

Može biti do matične itekako, ja sam prijateljenog phenoma x2 na svojoj gigabyte otključao sa stock naponom, a on je sa svojom asus morao dizati i još spuštati frekvenciju...

15 godina
neaktivan
Mislim da je problem možda IGP grafika,jer grafički čip uzima napon s NB-a valjda..
Testirat ću neku grafičku (HD5670) možda ovih dana pa ču javiti.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

evo isprobana je kartica x1950GT i sve što se probati da,no *ubre ne radi

Vjerujem da je matična,jer čim detektira CPU kao B55 , pa čak i na tri ,dvije , pa i na samo JEDNOJ jezgri omogučenoj,ne radi

Prije sam imao Semprona 140,koji se otključao i radio na 3.70GHZ na zraku,a mogao je čak i više

Nemam sreče...

sva pomoč če dobro doči

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Probaj flashat najnoviji bios
Zaradite novce http://bux.ratovi.net/?r=robimarko
15 godina
neaktivan

jesam več ali biosa nema još za tu ploču još(samo verzija 1.0),probat jedino mogu kontaktirati Asrock ali znam da gamad nece odgovorit na mail(100% siguran)

15 godina
neaktivan

Evo rijesen problem.Bilo je problema u RAM-u,stavjene su nove pločice{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
martanbj kaže...

Kako si otkrio da je do memorije bilo? Memtest86+?

Posjetite Playomania forum - http://playomania.com/forum/index.php
16 godina
protjeran
martanbj kaže...

{#}

Popuni "Moj PC", ubuduće je lakše dobiti pomoć.

Inače mogu svakome pomoći oko ASRock based konfi, ali ako nema konfiguracije - niti ne gledam dalje, čemu se umarati.

(ako je nekome prelijeno ispuniti My PC, onda je meni lijeno pisati "napiši komponente")

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
15 godina
neaktivan

prijatelj ima ramove koje je trebao probat da li rade,pe eto probao otkljucati sa njima i radi sve

17 godina
martanbj kaže...

prijatelj ima ramove koje je trebao probat da li rade,pe eto probao otkljucati sa njima i radi sve

Zanimljivo. Ovo valja ispitati...

Posjetite Playomania forum - http://playomania.com/forum/index.php
15 godina
neaktivan

Sjecam se prije kada sam stavio 4870x2 u prijateljev  pc i bio BSOD uvijek,pa nakon vađenja jedne ploćice radilo je

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice