Dakle ovako ja svoj pc nikad ne gasim na shut down nego na sleep .. ali sada gada ga ostavim u normalnom nacinu rada najcesce ga ostavljam da mi se torent skida on se nakon nekog vremena u gaasi ali to prije nije radio u cemu je problem molim vas pomozite
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Power options - Change plan settings - Put computer to sleep - Never
Power options - Change plan settings - Put computer to sleep - Never
Koliko sam shvatio njemu ne ide u sleep nego se gasi - Shut Down?
postoji puno razloga
Možeš nam reći svoju konfiguraciju?
postoji puno razloga
Možeš nam reći svoju konfiguraciju?
Da, može biti da mu se neka komponenta pregrijava, a u BIOS-u uključena opcija da se PC gasi kada temperatura, recimo, procesora bude iznad određene vrjednosti.
u cemu je problem molim vas pomozite
Moguće pregrijavanje, ili da napajanje zeza.
Konfiguracija
CPU intel pentium 2,80 ghz 2 jezgre
GPU ati radeon 5450 512 ram ddr 3
Napajanje ms 400w(starost 2 tjedna)
hdd hitahi 500 gb
hdd seagate 250 gb
ram 2x1gb kningston 1333mhz ddr2
na procesoru njije njegov hladnjak nego puno veči sa boljim preformansama tako da sam siguran da se on ne pregrijava...
gpu i sb su uvjek vreli ...
dakle niste me baš dobro svatili ..kad ja komp gasim gasim ga ne sleep i on se normalno ugasi kao i inace ...ali kada ga ja ostavim sama da radi zbog skidanja torrenta on se nakon nekog vremena ugasi
moguce je da je to možda povezano sa ovim monitorom kojeg imam jer on je neki štedljivi i svaki put kada ga upalim piše mu nekakva potrošnja ..monitor je LG e2251 star 2 tjedna
Ma do kakvog monitora? Hajde skini HWInfo i očitaj vrjednosti temperatura i postavi screen shot ovdje.
to je 100% sa software strane
prije bi mu se komp pregrijao dok je on na njemu(znaci igra ili nesto zahtjevnije radi) nego dok ga nema ,a samo torrenti rade
sto posto nije do pregrijavanja jer bi se ugasio kada vrtim igru .. http://www.pohrani.com/f/2e/GD/2Yfu3V3z/pc.png
Edit ... ne mora torent biti uključen a on se svejedno gasi a prije nekog vremena to se nije događalo ..jedino je moguce imam instaliran shutdown timer ali mislim da nije zbog njega jer je isključen njega katka upalim ..
vidi u power opcije
Sređeno puno hvala ... odgovor je bio u drugom postu hvalaa
Sređeno puno hvala ... odgovor je bio u drugom postu hvalaa
Pa onda ti je išao u sleep a ne gasio se, to dvoje nije isto.
ma mjenjaj to napajanje, uzi si corsair-a od 450 i uživaj.....stvarnost tog MS-a ti je 128W i ne daje stabilnu struju o.O
mozda se pregrijava,pogledaj temperature u hw monitoru ili aida 64
aha vidim da si sredio :)
mozda se pregrijava,pogledaj temperature u hw monitoru ili aida 64
aha vidim da si sredio :)
vec smo zaključili da se ne pregrijava jer više bi se pregrija kada vrtim full hd grafiku ...i igrem igre...ok
ma mjenjaj to napajanje, uzi si corsair-a od 450 i uživaj.....stvarnost tog MS-a ti je 128W i ne daje stabilnu struju o.O
Napajanje je dovoljno za tu konfiguraciju.
pa znam jer tajcovik sta mi ga je savjetova nije bilo tko on je serviser ''na crno'' hehe xd .mislin covik zna sta radi ..
Sry na OFF, al to napajanje je totalno dobro, ja na svojoj (ATi x1600Pro, 1,5GB Ram DDR2, AMD LE1640, WD Black 640, Maxtor 40GB, 2x120mm vent, 2x80mm vent, 1x92mm vent, neka creative zvučna) i sve radi super sa nekin noname 300W napajanjem...
Tako da ne trebaš uzimat novo napajanje..
ma ljudi pretjeruju sa napajanjima
imam Phenom II x6 1075 i hd4850 DDR5 na 400w fortronu
radi bez problema vec dosta dugo
prije to sam drzao i hd4850 na 350w napajanju (samo slabiji procesor no i napajanje manje kvalitete i snage) isto dosta dugo bez problema (lako moguce da jos radi negdje daleko :D)
Sa napajanjem ne možeš pretjerati, tu ne treba štediti.
Ali idemo u offtopic, ova tema je trebala biti zaključana ili zaboravljena. ;)
Sa napajanjem ne možeš pretjerati, tu ne treba štediti.
Ali idemo u offtopic, ova tema je trebala biti zaključana ili zaboravljena. ;)
kak nebi mogo
Das novce nepotrebno za prejako napajanje ,a mogo su utrosit za nesto drugo